Nino Segurini

Acteur

Nino Segurini is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Chi sei?

1974 | Horror, Thriller

Italië 1974. Horror van Ovidio G. Assonitis. Met o.a. Juliet Mills, Richard Johnson, David Collin, Jr., Gabriele Lavia en Nino Segurini.

Echtpaar waarvan vrouw de zwanger is, veroorzaakt een auto- ongeluk dat dodelijk zou zijn als slachtoffer geen pact met de duivel had gesloten. De zwangerschap verloopt onrustbarend snel en de moeder ondergaat een monsterlijke transformaties. De verantwoordelijke man (die vroegere minnaar van vrouw is geweest) kan haar alleen redden ten koste van eigen leven. Fantasie - en vaak smakeloos plagiaat van THE EXORCIST - met een snufje ROSEMARY'S BABY - heeft overtuigende trucages en goed spel van Mills als de geteisterde vrouw. Het succes van de exploitatiefilm kwam echter vooral van de doordringende geluidseffecten volgens het Sensurround-procédé die bij tv-uitzending of op video verloren gaan.

L'ultima neve di primavera

1973 | Drama

Italië 1973. Drama van Raimondo del Balzo. Met o.a. Bekim Fehmiu, Agostina Belli, Renato Cestie, Nino Segurini en Margherita Horowitz.

Een verschrikkelijk middelmatig, super-sentimenteel zakdoekendrama over een moederloze jongen die bij zijn rijke vader, een succesvolle advocaat, woont. De vader wordt verliefd op een mooie, engelachtige vrouw die door de onzekere jongen niet geaccepteerd wordt. Geleidelijk, met veel geduld en oprechte menselijke warmte, lukt het de onweerstaanbare vrouw tenslotte om een gevoelige verbinding te leggen met het kind. Helaas, de arme jongen lijdt aan leukemie en sterft in de armen van zijn vader.

L'isola delle svedese

1969 | Erotiek, Romantiek, Drama

Italië 1969. Erotiek van Silvio Amadio. Met o.a. Ewa Green, Katherine Diamant en Nino Segurini.

Een vrouw, die het niet kan vinden met haar man, zoekt haar rijke vriendin op die alleen woont op een Siciliaans eilandje. De vriendschap van beide vrouwen groeit uit tot liefde die tenslotte, ondanks remmingen, uitmondt in een lesbische verhouding. Mooi naakt, veel water, boten en strand maar dramatisch en psychologisch. Een B-film.

Nero su bianco

1968 | Erotiek

Italië 1968. Erotiek van Tinto Brass. Met o.a. Anita Sanders, Terry Carter, Nino Segurini en Umberto de Grazia.

Een in haar huwelijksleven teleurgestelde Italiaanse vrouw zwerft een dag door hip Londen en leeft in gedachten haar seksuele fantasieën uit. Veel erotische symboliek, pretentieus camerawerk en frappante montage-effecten zijn te zien in dit vrijwel onverteerbaar en niet weinig hypocriet surrealistisch tijdsbeeld.

Una questione privata

1966 | Drama

Italië 1966. Drama van Giorgio Trentin. Met o.a. Nino Segurini, Valeria Ciangottini en Giovanni Lenzi.

Tegen het eind van WO II ontdekt een jonge Italiaanse partizaan dat zijn verloofde hem heeft bedrogen met zijn beste vriend en wapenbroeder. Als deze, door de fascisten gevangen genomen, op de nominatie staat om te worden doodgeschoten, besluit de partizaan hem toch te redden, ondanks de scheve schaats die hij heeft gereden. Naar de roman van Beppe Fenoglio uit 1963, het sterfjaar van de schrijver. Fenoglio was in WO II zelf bij de ondergrondse.

Il Tigre

1966 | Komedie

Italië/Verenigde Staten 1966. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Eleanor Parker, Caterina Boratto, Fiorenzo Fiorentini en Luigi Vannucchi.

Een industrieel van middelbare leeftijd wil zijn invloed ten gunste van zijn verliefde zoon doen gelden, maar valt zelf voor de vrijgevochten jongedame. Hij stort zich in een onstuimige tweede jeugd, maar schrikt terug om zijn gezin en onderneming definitief in de steek te laten. Deze bittere komedie overtuigt niet in haar portret van een losbandige jeugd. Ann-Margret is miscast. Goed spel van Gassman en van Parker als zijn echtgenote.

Un Tentativo sentimentale

1963 | Drama

Italië/Frankrijk 1963. Drama van Pasquale Festa Campanile en Massimo Franciosa. Met o.a. Françoise Prévost, Jean-Marc Bory, Letitia Roman, Gabriele Ferzetti en Barbara Steele.

Een getrouwde ingenieur begint een avontuurtje met een eveneens getrouwde vrouw. Het is niet zijn eerste avontuurtje, maar ditmaal weet hij de geliefde van haar man te vervreemden. Zelf blijft hij echter besluiteloos. Deze eerste film van het schrijversduo is een poging tot drama in de stijl van Antonioni, maar blijft steken in oever- en wezenloze dialogen.

Gioventù di notte

1961 | Misdaad, Drama

Frankrijk/Italië 1961. Misdaad van Mario Sequi. Met o.a. Sami Frey, Tod Windsor, Christina Gaioni, Nadia Gray en Magali Noël.

Een nietsnut beraamt met een viertal vrienden een overval op een bioscoopeigenaar, die daarbij per ongeluk om het leven komt. Vier van de vijf worden gearresteerd, maar de vijfde geeft zich uit gewetensnood zelf aan. Dit vlot gemaakte melodrama legt meer accent op het amoureuze wel en wee van de jonge inbrekers dan op de misdaadintrige. De uitgebreide en sterke rolbezetting maakt de clichématigheid van de situaties en personages toch nog tamelijk bezienswaardig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nino Segurini op televisie komt.

Reageer