Michael Dougherty

1974 Regisseur, Scenarist, Producer

Michael Dougherty (1974) is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Krampus

2015 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 2015. Komedie van Michael Dougherty. Met o.a. Emjay Anthony, Adam Scott, David Koechner, Toni Collette en Conchata Ferrell.

Wanneer zijn disfunctionele familie tijdens de feestdagen flinke ruzie krijgt, is de jonge Max zwaar teleurgesteld en raakt hij het kerstgevoel volledig kwijt. Hierdoor trekt hij ongewild de aandacht van de oeroude, kwaadaardige demon Krampus, die iedereen straft die niet in Kerstmis gelooft. Zo ook, Max en zijn familie.

Trick 'r Treat

2007 | Horror, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 2007. Horror van Michael Dougherty. Met o.a. Dylan Baker, Brian Cox, Anna Paquin en Leslie Bibb.

Op Halloweenavond snijdt Steven (Baker), schoolhoofd in een dorpje in Ohio, met iets te vinnige bewegingen een jack-o'-lantern uit een pompoen. Wat is er met hem aan de hand? Dezelfde avond wordt een meisje in Roodkapje-kostuum (Paquin), dat haar maagdelijkheid probeert te verliezen, achtervolgd, haalt een groep jongeren herinneringen op aan een bloederig broodje aap-verhaal en heeft een oude knorrepot (Cox) een bijzonder nare avond. Geestige en goed gemaakte horrorfilm, die vreemd genoeg niet in de bioscoop uitkwam, met de ouderwetse charme van de cult-serie Tales from the Crypt.

Superman Returns

2006 | Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Australië/Verenigde Staten 2006. Actiefilm van Bryan Singer. Met o.a. Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey, Frank Langella en Parker Posey.

In deze stripverfilming gaat de superheld terug naar zijn geboorteplaneet Krypton. Hij keert vijf jaar later weer terug naar de aarde en ontdekt dat Lois Lane (Bosworth) inmiddels getrouwd is én een kind heeft. Bovendien is aartsvijand Lex Luthor (Spacey) weer bezig. Regisseur Singer had eerder twee delen van de succesvolle X-Men serie gemaakt en zijn visuele flair is duidelijk aanwezig in deze film. Het sterkste punt van de Superman films met Christopher Reeve was de ironische knipoog. Die ontbreekt grotendeels. Superman Returns ziet er prachtig uit maar is een stuk minder leuk dan zijn voorgangers.

Urban Legends: Bloody Mary

2005 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2005. Horror van Mary Lambert. Met o.a. Kate Mara, Tina Lifford, Robert Vito en Ed Marinaro.

Gina en Mindy hebben een slaapfeestje bij Samantha thuis. Het trio wordt gekidnapt, maar zijn snel weer thuis en alles lijkt in orde. Maar dan krijgt Samantha hallucinaties.

X2

2003 | Actiefilm, Sciencefiction, Fantasy

Verenigde Staten/Canada 2003. Actiefilm van Bryan Singer. Met o.a. Patrick Stewart, Hugh Jackman, Famke Janssen, Ian McKellen en James Marsden.

Het vervolg op X-Men (2000) bevestigde dat de superheldencomics van de X-mannen superieur geschreven zijn en dat regisseur Singer (The Usual Suspects) de juiste man was voor de verfilmingen. Hij begint X2 met een visueel en inhoudelijk spectaculaire infiltratie van het Witte Huis door een van de op papier minst aansprekende X-mannen, Nightcrawler - Harlekein in het Hollands. De aanval veroorzaakt een hetze tegen de mutantenschool van professor Xavier (Stewart). Er ontspint zich een speciale effecten-film met een sterk verhaal en een paar superacteurs (Stewart en McKellen). Een waardig vervolg, dat zonder voorkennis te begrijpen is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Dougherty op televisie komt.

Reageer