Chris Plummer

Editor

Chris Plummer is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Dean Spanley

2008 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Nieuw-Zeeland 2008. Drama van Met o.a. Jeremy Northam, Sam Neill, Peter O'Toole en Bryan Brown.

In het Londen van begin twintigste eeuw leidt Henslow Fisk een kabbelend bestaan. Een serie toevallige ontmoetingen met de eigenaardige Dean Spanley, die beweert in een vorig leven een Welshe springerspaniƫl te zijn geweest, brengt dan ook het broodnodige leven in de brouwerij. Vooral kijken vanwege de prachtige rol van nestor Peter O'Toole als de cynische Fisk senior, al zal het bijzonder trage tempo een groot deel van de kijkers snel doen afhaken. Gebaseerd op een novelle van de Ierse schrijver Lord Dunsany uit 1936.

Black Sheep

2006 | Horror, Komedie

Nieuw-Zeeland 2006. Horror van Jonathan King. Met o.a. Nathan Meister, Danielle Mason, Tammy Davis en Peter Feeney.

In de feestelijk gore traditie van Peter Jacksons splatterkluchtklassieker Braindead slaat deze fraai gefotografeerde kiwiproductie bepaald geen pleefiguur. De premisse is passend bezopen: op de Nieuw-Zeelandse Oldfield Ranch verandert geklooi met genetica bedaard voortschuifelende schapen in rabiate monsters. Met alle middelen knokt de lokale bevolking terug, wat hilarische taferelen oplevert. Inclusief heerlijk politiek incorrecte karikatuur van zweverig milieuactivisme, scheethumor en uitdieping van de innige relatie tussen schaap en homo sapiens. Onder het middelvingermotto 'Fuck the sheep!' een impertinente partykraker zoals alleen de horrorscene ze kan produceren.

In My Father's Den

2004 | Drama, Thriller

Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Brad McGann. Met o.a. Matthew Macfadyen, Miranda Otto, Emily Barclay, Colin Moy en Vicky Haughton.

Het Nieuw-Zeelandse suspensedrama In My Father's Den is een walmende beerput van familiegeheimen met een getraumatiseerde eenling als onwillige opzichter. De hoofdpersoon is een licht ontvlambare, kettingrokende journalist (Macfadyen) die naar zijn benauwende geboortedorp terugkeert om zijn vader te begraven. Zijn aloude gevoel van verraad en vervreemding herleeft als hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van een bevriend tienermeisje. Zijn enige verlossing blijkt zijn eigen verleden. Het speelfilmdebuut van regisseur McGann (1964-2007) won in 2005 alle prijzen die er waren te vergeven op het Nieuw-Zeelandse filmfestival New Zealand Screen Awards.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chris Plummer op televisie komt.

Reageer