Etienne Szabo

Cameraman

Etienne Szabo is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Coplan : L'ange et le serpent

1989 |

Duitsland/Zwitserland/Frankrijk 1989. Peter Kassowitz. Met o.a. Philippe Caroit, Pierre Dux, Amélie Gonin en Claire Neboul.

Coplan, de Franse James Bond, neemt het op tegen een misdaadsyndicaat, dat terreurdaden verricht. Hij infiltreert in de organisatie en wordt verliefd op de aantrekkelijke, engelachtige boekhoudster, die verraderlijk en gevaarlijk als een slang is. Clichématige, oppervlakkige actiefilm, die op zichzelf best onderhoudend is. Scenario van Dominique Robelet en Pierre Gelber. Camerawerk van Etienne Szabo.

L'associé

1979 | Komedie

Frankrijk/Duitsland/Hongarije 1979. Komedie van René Gainville. Met o.a. Michel Serrault, Claudine Auger, Catherine Alric, Judith Magre en Mathieu Carrière.

Dreutelige zakenman Julien (Serrault) verzint een zelfverzekerde compagnon in de hoop de handel aan te wakkeren. Het verzinsel werkt zo goed dat zijn vrouw verliefd wordt op de daadkrachtige hersenschim en zoonlief de verzonnen compagnon als vader wil. Een aardige satire met nostalgische bruinoranje beelden van zakendoend Parijs eind jaren 70. Gebaseerd op Roberto Roberti's Il socio invisible (1939), op zijn beurt gedestilleerd uit het geestige Chileense boekje El socio van Jenaro Prieto. In de VS werd de materie opnieuw gedraaid als The Associate, maar dan met een zwarte vrouw (Whoopi Goldberg) die opklimt dankzij haar gefingeerde witte partner.

Le complot

1973 | Drama, Historische film

Frankrijk/Italië/Spanje 1973. Drama van René Gainville. Met o.a. Jean Rochefort, Michel Bouquet, Michel Duchaussoy, Marina Vlady en Raymond Pellegrin.

Dit drama speelt zich af in de nadagen van de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog: tussen 1954 en 1962 speelde de strijd tussen Frankrijk en toenmalige kolonie Algerije. Een complex, zeer bloedig conflict, waarbij ook veel mensen een Frans-Algerije nastreefden. Militair Dominique Clavet (Rochefort) bijvoorbeeld probeert middels een complot de onvermijdelijke ontwikkelingen tegen te houden. Degelijk politiek drama, dat begint met een wilde achtervolging in mooie jaren zestig-auto's, heeft prima acteurs en geeft een aardige indruk van de complexe politieke situatie destijds.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Etienne Szabo op televisie komt.

Reageer