Giuseppe Bennati

Regisseur

Giuseppe Bennati is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Congo vivo

1961 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1961. Drama van Giuseppe Bennati. Met o.a. Jean Seberg, Gabriele Ferzetti, Bachir Touré, Alfredo Santagati en Fedrica Andrew.

Een Italiaanse journalist keert terug in Leopoldville, waar hij een jaar eerder getuige was van de machtsovername. Een in Kongo geboren en getogen Belgische en een idealistische zwarte vrijheidsstrijder, die sneuvelt in botsing tussen aanhangers en tegenstanders van Loemoemba, ziet hij daar terug. Hij had daar ingrijpende contacten mee. Deze op ware gebeurtenissen inhakende speelfilm heeft vele treffende en nog altijd interessante momenten, waarbij de quasi-documentaire realiteit de krampachtige fictie overvleugelt (negerhaat van Seberg komt voort uit traumatische verkrachting). Het journalistieke gewetensconflict bij Ferzetti loopt vooruit op DIE FALSCHUNG en THE YEAR OF LIVING DANGEROUSLY.

L' Amico del giaguaro

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giuseppe Bennati. Met o.a. Walter Chiari, Elke Sommer, Gabriella Pallotta, Mario Carotenuto en Isabella Corey.

Een film over een jongeman die een aantal opwindende avonturen met een onwettig karakter beleeft teneinde zoveel geld te verdienen dat hij met zijn vriendin kan trouwen. Een grappige film met een paar prachtige rollen.

Il microfono è vostro

1952 | Musical

Italië 1952. Musical van Giuseppe Bennati. Met o.a. Gisella Sofio en Aroldo Tieri.

Een enigszins surrealistische musical over een jonge vrouw, de dochter van een wetenschapper, die voor de lol ingaat op het aanbod om in een orkest te gaan zingen dat vervolgens een enorm succes heeft op de televisie. De film bevat enkele goede liedjes en muziek, maar dat is dan ook alles.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giuseppe Bennati op televisie komt.

Reageer