Margaret Leighton: cast.
Er zijn 31 films gevonden.

From Beyond the Grave

1976 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1976. Horror van Kevin Connor. Met o.a. Peter Cushing, Margaret Leighton, Ian Bannen, Donald Pleasence en David Warner.

Keurige griezelfilm met meerdere verhalen. Bezoekers aan de kleine antiekwinkel Temptations Ltd., van Cushing, lopen een verschrikkelijk noodlot tegemoet. Opvallende rol van Leighton als maffe helderziende. In 1973 opgenomen. Ook bekend als: CREATURES.

A Choice of Weapons

1976 | Erotiek, Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1976. Erotiek van Kevin Connor. Met o.a. John Mills, Donald Pleasence, Barbara Hershey, David Birney en Margaret Leighton.

Amerikaan Birney aanvaardt Mills' hulp om de moord op zijn vader uit te zoeken en komt in een heel vreemde maatschappij van moderne ridders met wraakzuchtige tendensen terecht. Apart en redelijk amusant. Hertiteld als TRIAL BY COMBAT.

Great Expectations

1974 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1974. Drama van Joseph Hardy. Met o.a. Michael York, Sarah Miles, James Mason, Margaret Leighton en Robert Morley.

Aardige herverfilming van Dickens' klassieker; oorspronkelijk geproduceerd als een musical, maar de liedjes zijn geschrapt. Hoe dan ook, OLIVER! is het niet.

The Nelson Affair

1973 |

Verenigde Staten 1973. James Cellan Jones. Met o.a. Nigel Stock, Michael Jayston, Anthony Quayle, Glenda Jackson en Dominic Guard.

Aardige herverfilming van Dickens' klassieker; oorspronkelijk geproduceerd als een musical, maar de liedjes zijn geschrapt. Hoe dan ook, OLIVER! is het niet.

Galileo

1973 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Topol, Edward Fox, Colin Blakely, Georgia Brown en Clive Revill.

Bertolt Brecht's toneelstuk, waarvan de première in de VS in 1949 werd verzorgd door regisseur Losey, is omgevormd tot een niet bijzondere maar over het algemeen wel aan de verwachtingen tegemoetkomende film. Topol is een beetje te veel als de geleerde die de Kerk met zijn theorieën over het universum in oproer bracht, maar de acteurs in de bijrollen doen het uitstekend. Een produktie van American Film Theatre.

Bequest to the Nation

1973 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van James Cellan Jones. Met o.a. Glenda Jackson, Peter Finch, Michael Jayston, Anthony Quayle en Margaret Leighton.

Fraai-verbeelde versie van de beroemde liefdesaffaire tussen Lord Nelson en Lady Hamilton die geportretteerd wordt als 'adelijke slet'; belangwekkend, maar een claustrofobisch drama - zelfs de climax vormende zeeslag kwam binnenskamers tot stand. Ook bekend als THE NELSON AFFAIR.

Zee and Co.

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Brian G. Hutton. Met o.a. John Standing, Elizabeth Taylor, Michael Caine, Susannah York en Margaret Leighton.

Een bedachte, vaak té ver gaande vertelling van een vrouw, haar man, een andere vrouw en de manier waarop de drie onderlinge relaties met elkaar aangaan. De liefdesscène tussen Taylor en York staat hoog genoteerd in de annalen van de slechte smaak. Amerikaanse titel: X, Y AND ZEE.

Lady Caroline Lamb

1972 | Drama, Biografie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Robert Bolt. Met o.a. Sarah Miles, Jon Finch, Richard Chamberlain, John Mills en Margaret Leighton.

Lady Caroline Lamb (Miles) ging de geschiedenis in als de meest besproken vrouw van het Victoriaanse tijdperk. Gehuwd met een jonge politicus (Finch) beleefde ze een ophefmakende en onbezonnen liefdesaffaire met Lord Byron (Chamberlain), iets wat niet kon in het hypocriete Engeland van die tijd. Grootschalige, ambitieuze superproductie over een stormachtige, buitenechtelijke liefde, die een jonge vrouw de afgrond in deed storten. Dat Bolt een uitstekend scenarioschrijver is, zal niemand in twijfel trekken, maar als regisseur was hij duidelijk te zwak om zijn complexe verhaal in goede banen te leiden. Magistrale fragmenten worden afgewisseld door uiterst vlakke en teleurstellende scènes. De acteurs doen hun best, maar kunnen niet alles redden. Prachtig in beeld gebracht door Oswald Morris. Gedraaid in Panavision.

The Go-Between

1970 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Romantisch drama van Joseph Losey. Met o.a. Julie Christie, Alan Bates, Margaret Leighton, Michael Redgrave en Dominic Guard.

Sommige spreekwoorden zijn in gezelschap net zo veelzijdig als een aardappelschilmesje in de keuken. Wat te denken van 'Het verleden is een vreemd land, ze doen de dingen daar anders.' Altijd en overal bruikbaar. De in Engelstalige gewesten ingeburgerde spreuk is de openingszin van L.P. Hartley's titelnovelle uit 1953. Toneelschrijver Harold Pinter bewerkte het verhaal, over de belevenissen van een arme dertienjarige jongen tijdens een zomer tussen bevriende aristocratie anno 1900. De muziek is van Michel Legrand, de componist van onder andere The Thomas Crown Affair en Yentl.

Hamlet

1970 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1970. Drama van Peter Wood. Met o.a. Richard Chamberlain, Michael Redgrave, Margaret Leighton, Richard Johnson en John Gielgud.

De zoveelste bewerking (ditmaal door John Barton) van Shakespeares tragedie. Ondanks de zware rolbezetting met pure karakter-acteurs ontbreekt de dynamiek in de film.

The Madwoman of Chaillot

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Komedie van Bryan Forbes. Met o.a. Katharine Hepburn, Charles Boyer, Claude Dauphin, Edith Evans en John Gavin.

Een ongelukkige miskleun, met Hepburn als een excentrieke vrouw die weigert te geloven dat de wereld niet langer mooi is. De bezetting is gewoon verspild in deze te zwaar opgezette allegorie die dientengevolge niet werkt. Naar een stuk van Jean Giradoux.

The Loved One

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Tony Richardson. Met o.a. Robert Morse, Jonathan Winters, Anjanette Comer, Rod Steiger en Dana Andrews.

De jonge Britse dichter Morse gaat zijn oom bezoeken in Hollywood. Deze pleegt zelfmoord uit wanhoop omdat hij ontslagen werd. Morley en de Britse kolonie in de filmstad, willen hem een waardige begrafenis geven. Ze nemen Steiger in de arm, die specialist is in het begeleiden van overledenen naar de eeuwigheid. Dolle satire op de begrafenisrituelen in Amerika, waarin de humor echter zo sterk benadrukt wordt, dat de gags vaak effect missen. De hele cast schmiert erop los, maar vooral Steiger is in zijn nopjes. Terry Southern en Christopher Isherwood baseerden hun allesbehalve respectvolle scenario op de roman van Evelyn Waugh, wiens typisch Britse flegma ver te zoeken is. Toch blijft het een vermakelijke film voor mensen die tegen een stootje kunnen. Knap in beeld gebracht door Haskell Wexler.

7 Women

1965 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1965. Drama van John Ford. Met o.a. Anne Bancroft, Sue Lyon, Margaret Leighton, Flora Robson en Mildred Dunnock.

Ford's laatste film is een avontuurlijk damesdrama dat gaat over het overleven tegen binnenvallende Mongoolse horden op een Amerikaanse missiepost aan de grens tussen China en Mongolië tijdens de Chinese Revolutie van 1935. Het verbitterde, autoritaire hoofd van de post komt in conflict met een nieuwe, wereldse vrouw, een jonge arts die naar de missie gestuurd is. Ondanks de ingrediënten en de goede rollen geen supersterke film, maar wel een, die de aandacht constant weet vast te houden. Janet Green en John McCormick bewerkten het verhaal Chinese Finale van Norah Lofts tot scenario. Camerawerk van Joseph La Shelle. Gefilmd in Panavision.

The Best Man

1964 |

Verenigde Staten 1964. Franklin Schaffner. Met o.a. Henry Fonda, Cliff Robertson, Edie Adams, Margaret Leighton en Shelley Berman.

Scherpe verfilming van het toneelstuk van Gore Vidal The Best Man over politieke besluitvorming waarin twee vastbesloten kandidaten voor het presidentschap, belangrijke politieke steun trachten te verwerven. Tijdgebonden, maar een boeiend drama. Haskell Wexler deed het camerawerk.

The Waltz of the Toreadors

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van John Guillermin. Met o.a. Peter Sellers, Dany Robin, Margaret Leighton en John Fraser.

Jean Anouilhs voortvarende toneelstuk over seksuele verhoudingen krijgt een eersteklas regie met Sellers als een gepensioneerde officier die nog steeds niet van de meisjes kan afblijven.

The Sound and the Fury

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Yul Brynner, Joanne Woodward, Margaret Leighton, Stuart Whitman en Ethel Waters.

Deze merkwaardige bewerking door Irving Ravetch en Harriet Frank van een roman van William Faulkner is als film een voortmodderend verhaal over een dochter van trotse, maar inmiddels verarmde grootgrondbezitters die zich bevrijdt uit de verstikkende familiekring. Ze stort zich in de armen van een circusartiest en ze komt vervolgens in aanraking met een reeks bonte vogels, w.o. een dronkelap en een oude vrouw. Ondertussen probeert de oudste zoon de vergane familieglorie te herstellen. De spelprestaties zijn heel goed, maar men zegt dat Faulkers boek verkracht is en gereduceerd is tot de zoveelste bewerking van een verhaal van Anton Tsjechov. Speelt in de Deep South van de V.S. Camerawerk van Charles G. Clarke. De film werd in sommige Europese landen uitgebracht met een lengte van resp. 117m (GB) en 120m (F). Eastmancolor. Cinemascope.

The Passionate Stranger

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Muriel Box. Met o.a. Ralph Richardson, Margaret Leighton, Patricia Dainton, Carlo Justini en Marjorie Rhodes.

Een amusant verhaal over Leighton die een sexy verhaal schrijft en de fantasie bewaarheid ziet.

V.C. Carrington

1955 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1955. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. David Niven, Margaret Leighton, Victor Maddern en Maurice Denham.

Beklemmend rechtbankverhaal over een majoor uit het leger, Niven, die beschuldigd wordt van het stelen van geld, dat voor het leger bestemd was. Uit het proces blijkt dat zijn hebberige vrouw hem ertoe dreef. Solide drama. USA-titel: COURT MARTIAL.

The Constant Husband

1955 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van Sidney Gilliat. Met o.a. Rex Harrison, Margaret Leighton, Kay Kendall, Cecil Parker en Nicole Maurey.

Harrison, herstellend van geheugenverlies, realiseert zich dat hij met meer dan [KA1]e[KA1]en vrouw is getrouwd. Onderhoudende komedie, met een ideale rol voor sexy Rexy (Kendall was zijn vrouw in het werkelijke leven).

Carrington V.c.

1955 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1955. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Victor Maddern, Maurice Denham, Margaret Leighton en David Niven.

Harrison, herstellend van geheugenverlies, realiseert zich dat hij met meer dan [KA1]e[KA1]en vrouw is getrouwd. Onderhoudende komedie, met een ideale rol voor sexy Rexy (Kendall was zijn vrouw in het werkelijke leven).

The Teckman Mystery

1954 |

1954. Wendy Toye. Met o.a. Meier Tzelniker, John Justin, George Colouris, Roland Culver en Margaret Leighton.

Harrison, herstellend van geheugenverlies, realiseert zich dat hij met meer dan [KA1]e[KA1]en vrouw is getrouwd. Onderhoudende komedie, met een ideale rol voor sexy Rexy (Kendall was zijn vrouw in het werkelijke leven).

The Techman Mystery

1954 | Drama, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Wendy Toye. Met o.a. Margaret Leighton, John Justin, Meier Tzelniker, Roland Culver en George Coulouris.

Justin moet als schrijver een biografie van Medwin samenstellen, een ogenschijnlijk gesneuvelde oorlogsheld. Dat levert verrassingen op. Goed acteerwerk.

The Good Die Young

1954 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1954. Misdaad van Lewis Gilbert. Met o.a. Laurence Harvey, Gloria Grahame, Richard Basehart, Stanley Baker en Margaret Leighton.

Goede rolverdeling in doorsnee roofverhaal met de meeste aandacht voor de ontsnappingspoging.

The Holly and the Ivy

1953 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van George More O'Ferrall. Met o.a. Ralph Richardson, Celia Johnson, Margaret Leighton, Denholm Elliott en Hugh Williams.

Een regelrechte bewerking van Wynyard Brownes toneelstuk dat zich rond de Kerst afspeelt, met Richardson als de geestelijke uit het kleine stadje die ondervindt wat het betekent om drie volwassen kinderen te hebben; aardig gespeeld.

Home at Seven

1953 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1953. Thriller van Ralph Richardson. Met o.a. Ralph Richardson, Margaret Leighton, Jack Hawkins en Campbell Singer.

Spannende thriller met een bankbediende die zich de dag in zijn leven niet meer kan herinneren toen er een moord en een bankoverval plaatsvonden. Hertiteld: MURDER ON MONDAY.

Calling Bulldog Drummond

1951 | Avonturenfilm, Komedie, Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van Victor Saville. Met o.a. Walter Pidgeon, Margaret Leighton, Robert Beatty, David Tomlinson en Peggy Evans.

Dit is de laatste film in de zogeheten 'Bulldog Drummond'- serie met een beminnelijke Pidgeon als de goedaardige ex-officier uit het Britse leger, die na zijn pensionering wordt teruggehaald om Scotland Yard te helpen een geavanceerde dievenbende op te rollen die zich bedient van zwaar geschut. Deze gladde produktie begint goed, maar verzandt ten slotte in gezwets. Aantrekkelijk voor MGM in beeld gebracht door regisseur Saville. Verouderd maar nog vrij genietbaar. Zie ook: 'Bulldog Drummond'-serie.

The Elusive Pimpernel

1950 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. David Niven, Margaret Leighton, Cyril Cusack, Jack Hawkins en Arlette Marchal.

Uitbundige avonturenfilm naar de legende van de Scarlet Pimpernel (opgepend door Barones Orczy), de Engelse snob die in het geheim Franse aristocraten redde van de guillotine tijdens de Terreur na de Franse Revolutie. David Niven blijkt een goede keus voor de dualistische Brit die met gevaar voor eigen leven de Fransozen het Kanaal overzet. Cyril Cusack is de man die hem probeert te ontmaskeren middels chantage van zijn verveelde echtgenote. Oorspronkelijk gefilmd als musical maar uitgebracht zonder de zangnummers.

The Astonished Heart

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van Terence Fisher en Anthony Darnborough. Met o.a. Noel Coward, Celia Johnson, Margaret Leighton en Joyce Carey.

Salondrama over een getrouwde psychiater die zich overgeeft aan de verleidingen van een andere vrouw - een oude schoolvriendin van zijn vrouw - met de nodige kwalijke gevolgen. Een van de mindere verhalen van Coward.

Under Capricorn

1949 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Alfred Hitchcock. Met o.a. Ingrid Bergman, Joseph Cotten, Michael Wilding, Margaret Leighton en Cecil Parker.

Een jonge Ierse Lady (Bergman) wordt verliefd op de stalknecht (Cotten). Ze willen trouwen, maar dat is tegen de zin van haar broer. Later wordt deze vermoord aangetroffen. Cotten wordt verbannen naar de strafkolonie Australië omdat men hem verdenkt van moord. Bergman volgt hem. Een damesdrama van de Master of Suspense. De rolprent doet af en toe aan REBECCA denken, maar het is een van de zeldzame mislukkingen van Hitchcock.

The Winslow Boy

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Robert Donat, Margaret Leighton, Cedric Hardwicke, Francis L. Sullivan en Marie Lohr.

Een uitnemend rechtbankdrama naar het toneelstuk van Terence Rattigan, met Donat in de hoofdrol als advocaat die een onschuldige jongen (Neil North) verdedigt die van diefstal wordt beschuldigd op school.

Bonnie Prince Charlie

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Anthony Kimmins. Met o.a. David Niven, Margaret Leighton, Judy Campbell, Jack Hawkins en Morland Graham.

Niven lijkt niet erg op zijn plaats als Bonnie Prince Charlie tussen de Hooglanders in deze uitermate kostbare mislukking van Korda's London Films. Strijd tussen de Engelsen en Schotten, daar draait het om, maar de Engelsen hebben het echt verloren... wat de investering in deze film betreft.