Mie Hama (1943): cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Kingu Kongu no Gyakushu

1968 | Horror, Fantasy

Japan 1968. Horror van Inoshiro Honda en Ishiro Honda. Met o.a. Rhodes Reason, Mie Hama, Linda Miller, Akira Takarada en Rhodes Reason.

Een ingewikkeld nieuw verhaal over een meisje dat het hart van Kong de reuzenaap wint om met hem ten strijde te trekken tegen een opkomende wereldheerser. Kong werd nog nooit zo slecht behandeld.

You Only Live Twice

1967 | Actiefilm, Thriller, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1967. Actiefilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Sean Connery, Donald Pleasence, Mie Hama, Akiko Wakabayashi en Tetsurô Tamba.

Als Amerikaanse en Russische ruimteschepen spoorloos verdwijnen en de grootmachten al aansturen op een kernoorlog houden de Britten het hoofd koel en sturen hun beste man naar Japan, waar iets duidelijk niet pluis is. Voordat hij op onderzoek kan gaan moet James Bond zich, met behulp van een lokale schone en een peloton regerings-ninja's, onderdompelen in de Japanse cultuur. Deze vijfde Bondfilm is weliswaar wat ouderwets, maar toch bijzonder geslaagd, met een sfeervol, fantasierijk en grappig script, passend bombastische muziek en Connery in ironische topvorm.

Hyappatsu Hyakuchu

1967 | Komedie

Japan 1967. Komedie van Jun Fukuda. Met o.a. Akira Takarada, Mie Hama, Ichiro Arishima, Akihiko Hirata en Jun Tatara.

Een weinig briljante agent van Interpol wordt in gezelschap van een mooie jongedame betrokken bij een dwaze spionagezaak. Het grove en weinig geslaagde Japanse antwoord op de James Bond-boom en andere verleidelijke en onfeilbare spionnen.

What's Up, Tiger Lily?

1966 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Japan 1966. Komedie van Woody Allen en Senkichi Taniguchi. Met o.a. Tatsuta Mihashi, Miyi Hana, Eiko Wakabayashi, Tadao Nakamaru en Susumu Kurobe.

Een Japanse spion met een joodse naam is op zoek naar een microfilm waarop het recept staat voor een eiersalade. Dat is het uitgangspunt van deze door Allen omgewerkte Japanse Bond- imitatie. Allen hermonteerde de film en zorgde voor een Engelse dubbing van de dialogen, zonder rekening te houden met het origineel. De film heeft een geweldige vaart en sleurt de kijker van de ene lachbui naar de andere. Het origineel, KAGI NO KAGI of KEY OF KEYS, werd in 1964 gemaakt door Senkichi Taniguchi, met een scenario van Hideo Ando en camerawerk van Kazuo Yamada. De Engelse versie wordt gesproken door Frank Buxton, Len Maxwell, Louise Lasser, Mickey Rose, Julie Bennett en Bryna Wilson, die tevens in de aftiteling worden vermeld om het script. The Lovin' Spoonful componeerde de score en enkele songs. Hoe een serieprodukt een leuke bewerking kan krijgen. Gedraaid in Tohoscope.

Midareru

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Hideko Takamine, Yuzo Kayama, Mitsuko Kusabue, Aiko Mimasu en Mie Hama.

Wanneer de jonge Reiko bij een bombardement haar echtgenoot verliest, bouwt ze hun winkel, grotendeels verloren gegaan, weer op. Maar in naoorlogs Japan rukt de supermarkt op en Reiko komt tegenover haar schoonfamilie te staan. Haar schoonzussen hebben bovendien al een nieuwe man voor haar op het oog. De zeer produktieve regisseur Naruse heeft in een van zijn laatste films, zoals in zijn hele oeuvre, veel aandacht voor het innerlijke leven van zijn vrouwelijke hoofdpersonage dat laveert tussen hang naar traditie en moderniteit. Naruse werkte veelvuldig samen met actrice Takamine.

Les Plus belles escroqueries du monde

1964 | Komedie

Frankrijk​/​​Japan​/​​Nederland​/​​Italië 1964. Komedie van Hiromichi Horikawa, Roman Polanski, Ugo Gregoretti, Claude Chabrol en Jean-Luc Godard. Met o.a. Mie Hama, Ken Mitsuda, Nicole Karen, Jan Teulings en Arnold Geldermans.

Een teleurstellende episodenfilm, waarbij zowel de regisseurs als de acteurs onder hun maat blijven in anekdotes over verschillende soorten oplichting. Polanski's Amsterdamse bijdrage over een Franse diamantendievegge is als zijn eerste westerse film een curiosum. De relatief interessantste sketch van Godard met Seberg in haar rol uit A BOUT DE SOUFFLE die een politieke oplichter interviewt, werd in de meeste landen gecoupeerd.

Hong Kong Crazy Sakusen

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Toshio Sugie. Met o.a. Hitoshi Ueki, Hajime Hana, Kei Tani, Mie Hama en Keiko Awaji.

Een groep Japanse vrienden besluit in Tokio een Chinees restaurant te openen. Absoluut onbetekenende maar zeker geen onaardige komedie met enkele interessante details. Deze film behoort tot een filmgenre waar de producente, de mytische Toho, nauwelijks zijn sporen in heeft verdiend.

Daitozoku

1963 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Japan 1963. Familiefilm van Senkichi Taniguchi. Met o.a. Toshirô Mifune, Makoto Sato, Jun Funato, Ichiro Arishima en Mie Hama.

Sinbad de Zeeman achtervolgt de gevreesde Zwarte Piraat, die hem een kist met juwelen afhandig heeft gemaakt, en belandt zo in een exotisch keizerrijk, waar een onbetrouwbare minister met behulp van magische krachten de touwtjes in handen probeert te krijgen. De fantasie-avonturen zijn heel genietbaar, vooral door de ironische hoofdrol van Mifune; er zijn prachtige sets en fotografie, snelle, soepele actiemomenten, en enkele krankzinnige karakters en incidenten. In USA bekend als THE SAMURAI PIRATE, in GB als THE LOST WORLD OF SINBAD; op video als ADVENTURES OF SINBAD (volkomen versneden versie).

Ankokugai no Kiba

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Jun Fukuda. Met o.a. Tatsuya Mihashi, Makoto Sato, Yosuke Natsuki en Mie Hama.

Een agent van de anti-drugsbrigade komt naar de stad Takatsu met een tweeledig doel: het ontmantelen van de drugshandel in de stad en het vinden van zijn aan drugs verslaafde broer. Conventionele Japanse thriller, verfilmd door een regisseur die bekend staat om zijn zonderlinge films (GODZILLA en dergelijke).

Kingu Kongu tai Gojira

1962 | Horror, Sciencefiction

Japan 1962. Horror van Inoshiro Honda. Met o.a. Tadao Takashima, Mie Hama, Kenji Sahara, Akihiko Hirata en Yu Fujiki.

In het derde deel van de GODZILLA-reeks wordt de monstergorilla King Kong door een tv-ploeg op de Faeroe-Eilanden aangetroffen en naar Japan getransporteerd, terwijl elders Godzilla aan haar ijzige graf ontsnapt (zie deel 2: GOJIRA NO GYAKUSHÛ) en Japan met de grond gelijk begint te maken. Beide monsters ontmoeten elkaar op Mount Fuji voor een vreselijk gevecht. King Kong zwemt tenslotte weg en Godzilla gaat op de bodem van de oceaan in winterslaap. Veel humor en grappen en bovenal verbluffende speciale effecten van Eiji Tsuburaya luisteren het oppervlakkige verhaaltje op. De Amerikaanse versie dateert van 1963, werd geregisseerd door Thomas Montgomery, kent toegevoegde scènes met Michael Keith, Harry Holcombe en James Yagi. Hij duurt 91m en is getiteld KING KONG VS. GODZILLA.

Kingu Kongu tai Gojira

1962 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Fantasy

Japan 1962. Sciencefiction van Ishiro Honda. Met o.a. Tadao Takashima, Kenji Sahara, Yu Fujiki en Mie Hama.

King Kong vs. Godzilla is de meest succesvolle aflevering in de populaire Japanse Godzilla-reeks. In het Westen kreeg Godzilla opnieuw grote bekendheid door de gelijknamige film van Roland Emmerich uit 1998. De plot is tamelijk ondoorgrondelijk: het dinosaurus-achtige monster Godzilla ontsnapt uit een blok ijs waarin hij sinds de laatste film zat opgesloten, op een afgelegen eiland vinden Japanse wetenschappers een reuzenaap en voordat je het weet maken de twee monsters heel Japan onveilig. Het Japanse origineel is grappiger dan deze (nagesynchroniseerde) Amerikaanse versie waaruit een aantal cruciale scènes is gesneden.