Michael Maassen

Acteur

Michael Maassen is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Propellerblume

1997 | Romantiek

Zwitserland 1997. Romantiek van Gitta Gsell. Met o.a. Vasiliki Roussi, Uwe Rathsam, René Ander-Huber, Barbara Lotzmann en Jarreth J. Merz.

Claudia (Roussi) wil graag operazangeres worden. Om zich voor te bereiden op haar toelatingsexamen neemt ze lessen bij een bekende zangeres. Samen met haar vriend Stephan (Ander-Huber) runt ze een platenwinkeltje en de kosten voor de studie worden betaald uit de magere winsten van het cd-zaakje. Stephan heeft ambities om muziekimpressario te worden en ziet in zijn Claudia het eerste talent, wat hij wil gaan managen. Veel speelruimte buiten werken, studeren en slapen is er niet. Claudia's handtas wordt gestolen, ze verliest een kaartje voor de opera en haar schoen, maar ontmoet een beeldhouwer, die haar als een prins betovert en het lijkt gedaan met Claudia's goede voornemens. Voorspelbaar, maar genietbaar niemendalletje uit de Alpendemocratie, keurig gepoetst en verzorgd. Het scenario voor deze luchtige film is van regisseuse Gsell. Camerawerk van Hansueli Schenkel.

Wachtmeister Zumbühl

1995 | Thriller

Zwitserland/Duitsland 1995. Thriller van Urs Odermatt. Met o.a. Michael Gwisdek, Anica Dobra, Jürgen Vogel, Rolf Hoppe en Norbert Schwientek.

Zumb[KA3]uhl (Gwisdek) is de koddebeier van een dorpje in het Zwitserse Nidwald. Hij is een betweterige dienstklopper, onkreukbaar en onomkoopbaar. Hij is ook onuitstaanbaar, waardoor zijn vrouw hem 16 jaar ervoor, omstreeks 1950, verlaten had. Hun zoon Albin (Vogel), die geestelijk enigszins gehandicapt is, is door zijn moeder bij zijn vader achter gelaten. Maria (Dobra) is de dorpsschone en is gezien bij iedereen.

Klassen Feind

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Peter Stein. Met o.a. Gregor Hansen, Jean-Paul Raths, Ernst Stötzner, Tayfun Bademsoy en Udo Samel.

Stein maakte van het toneelstuk Class Enemy van Nigel Williams een eigentijdse, in Berlijn gesitueerde bewerking. De film beschrijft de cultuur van jongeren uit de arbeidersklasse, die zich zowel tegen buitenlanders als tegen het burgerdom keren. Een indringende film, die in zijn beste momenten aan A CLOCKWORK ORANGE herinnert. Het camerawerk is van Robby Müller.

Schilten - Mit dem Nebel davongekommen

1979 | Drama

Zwitserland 1979. Drama van Beat Kuert. Met o.a. Michael Maassen, Gudrun Geier, Norbert Schwientek, Kaarina Schenk en Rudolf Ruf.

Deze bekroonde tv-film gaat over jonge leraar Maassen, die in een door god verlaten oord in het kanton Aargau terechtkomt en ontdekt dat hij levend begraven is. Zijn strijd om het sinistere dorp en de zwijgzame bewoners tot leven te wekken moet hij aan het eind opgeven. Een allegorie over de Zwitserse vallei-geest en oogklepperige kleinburgerlijkheid, die goed bedoeld is, maar zeker niet door iedereen begrepen zal worden. Wie op vermaak uit is, zal gauw van kanaal wisselen. Regisseur Beat bewerkte met zijn hoofdrol Maassen de roman Schilten van Hermann Burger. Achter de camera stonden Markus Fischer en Hansueli Schenkel. We denken dat er een sterker middel voor nodig is om de Zwitsers wakker te schudden en van hun kleingeestigheid te bevrijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Maassen op televisie komt.

Reageer