Tatiana Moukhine

Acteur

Tatiana Moukhine is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jeanne la pucelle

1993 | Historische film

Frankrijk 1993. Historische film van Jacques Rivette. Met o.a. Sandrine Bonnaire, André Marcon, Philippe Morier-Genoud, Jean-Louis Richard en Bernard Sobel.

In de 14e eeuw bevindt Frankrijk zich op het dieptepunt van een crisis. Door de eindeloze oorlogen heersen in het land ellende en hongersnood. Daarbij komt de pestepidemie van 1347, die de verzwakte bevolking dreigt uit te roeien. Wanneer ook nog koning Karel IV sterft zonder een mannelijke troonopvolger, is de malaise compleet. Dan staat er uit het volk een jonge vrouw - eigenlijk nog een tiener - op die beweert het land te zullen redden. Eindeloze geschiedenisles, gebracht op de eigenzinnige manier van Rivette die vooral de feministische kant van Jeanne d`Arc (gespeeld door Bonnaire) benadrukt. Hij ontdoet haar van haar aureool van heiligheid en brengt een klein, bleek, eenvoudig, gelovig meisje ten tonele. De film werd uitgebracht in twee delen, getiteld LES BATAILLES (160m) en LES PRISONS (176m). Drastische inkorting had de film ongetwijfeld veel goeds gedaan. Scenario van Pascal Bonitzer en Christine Laurent. Fotografie van William Lubtchansky.

Cripure

1991 |

Frankrijk 1991. Alexandre Tarta. Met o.a. Marcel Maréchal en Tatiana Moukhine.

Bewerking van het toneelstuk dat Louis Guilloux (1899-1980) op zijn roman [KL]Le sang noir[KLE] baseerde en waarin Cripure een leraar is die door zijn leerlingen gepest wordt. Zij zijn het ook die hem deze bijnaam gaven. We bevinden ons in 1917 in een klein provinciestadje in Frankrijk, tijdens een cruciaal moment in de oorlog 1914-1918, als de bolsjewistische Revolutie uitbreekt. Temidden van deze drukte probeert Cripure (Maréchal) zijn geestelijke onafhankelijkheid te bewaren. Zoals in zijn hele werk van romanschrijver, beschrijft Guilloux meedogenloos de provinciale bourgeoisie ten gunste van de arbeidersklasse die hij zelfs nog meer verheerlijkt in zijn meesterwerk La maison du peuple. Dit ruikt naar het ijverige socialisme en is behoorlijk verouderd door een economische en tamelijk conventionele regie. Goede vertolking.

Les Enfants

1984 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1984. Drama van Marguerite Duras. Met o.a. Alexandre Bougosslavsky, Daniel Gélin, Tatiana Moukhine, Martine Chevalier en André Dussollier.

Ernesto, zoon van hele eenvoudige ouders, lijkt wel dertig jaar terwijl hij pas zeven is. Hij gaat niet vaak naar school, maar verwerft desondanks encyclopedische kennis op universitair niveau. Hij keert tenslotte terug tot de eenvoud van het alledaagse gezinsleven. Deze film straalt een enorme energie uit en is uit het leven van de personages gegrepen. Duras vervolgt, via hen, haar bittere en wanhopige monoloog gewijd aan onze eenzaamheid en suggereert de herleving van een tegenwoordig zeldzaam medeleven. Met fascinerende beelden geeft zij uiting aan haar obsessies.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tatiana Moukhine op televisie komt.

Reageer