Sergej Sneschkin

Regisseur

Sergej Sneschkin is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Njewoswraschtschenjez

1991 | Thriller, Drama

SU/Rusland 1991. Thriller van Sergej Sneschkin. Met o.a. Jurl Kusnezow, Nikalaj Jeremenko sen., Juri Oskin, Era Siganschina en Jossif Reichelgaus.

Een boeiende thriller over de dagen die voorafgingen aan de mislukte Russische putsch van 19 augustus 1991 in Moskou. Een fictief verhaal aan de hand van de belevenissen van een door alles en iedereen gewantrouwde 'hard-boiled' tv-verslaggever, de macht van de stuiptrekkende KGB, emigrerende joden die van landverraad beschuldigd worden, de zelfkant van de Russische maatschappij en de opkomende opportunisten, die een greep naar de macht doen. Goede muziek van Alexander Kneifel.

Tschp Rajonnogo Masschtaba

1989 |

SU 1989. Sergej Sneschkin. Met o.a. Igor Botschkin, Juri Demitsch, Leonard Warfolomejew, Vitali Ussanow en N. Izkowa.

Het speelfilmdebuut van de veelbelovende regisseur Sneschkin is een maatschappij-kritische satire over de zichzelf bevoordelende partijmafia en het corrupte politieke bestel aan de hand van levensechte figuren: een geprotegeerde politieke carri[KA2]eremaker met een heuse ma[KA4]itresse en een slecht huwelijk wordt geconfronteerd met een kwajongensstreek (het neerslaan van een buste van Lenin en de verdwijning van een vlag). Zijn politieke trawanten eisen het hoofd van de (z.g.) dader (een onschuldig slachtoffer) in de figuur van de derde parijsecretaris van de jeugdbeweging, maar dan besluit de hoofdfiguur zich uit te spreken tegen zijn partijkameraden. Groots opgezet en technisch verantwoord perestroïka-produkt, dat vóór 1985 ongehoord was, maar na 1989 niet meer uniek. Voor hoe lang nog? Het script is afkomstig van Juri Poljakow.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergej Sneschkin op televisie komt.

Reageer