Marieluise Claudius: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Ein Robinson

1940 | Avonturenfilm

Duitsland 1940. Avonturenfilm van Arnold Fanck. Met o.a. Herbert A.E. Böhme, Marieluise Claudius, Claus Clausen, Oskar Marion en Malte Jaeger.

Tijdens WO I wordt een Duitse kruiser in de buurt van Vuurland (Tierra del Fuego) door de Engelsen beschoten en tot zinken gebracht. Een van de matrozen (Böhme) spoelt als en drenkeling aan op het strand van een onbewoond eiland. Hij woont er twintig jaar als een soort Robinson Crusoë. Na vele pogingen en enorme inspanningen lukt het hem tenslotte terug te keren naar zijn vaderland. Fanck die zijn reputatie vestigde als maker van natuurdocumentaires is uiterst spaarzaam met dialoog, maar laat de beelden destemeer spreken. De voortreffelijke natuur- en landschapsopnamen maken bovendien het gebrek aan actie meer dan goed.

Schatten über St. Pauli

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Marieluise Claudius, Gustav Knuth, Harald Paulsen, Maria Koppenhöfer en Theodor Loos.

Een realistische, levensechte film over het leven van kleine sloepgasten in de haven van Hamburg. Het gaat over een douanesmokkel, die door twee jonge mensen (Claudius/Knuth) op het laatste moment verhinderd kan worden. Een uitstekend stel acteurs onder prima leiding heeft een bijzonder onderhoudende film gemaakt, die met kop en schouders uitsteekt boven de doorsnee- produktie uit die tijd. Ook bekend als JUNGE LIEBE SCHLÄGT ALARM.

Einmal werd' ich dir gefallen!

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Johannes Riemann. Met o.a. Paul Hörbiger, Marieluise Claudius, Rudi Godden, Fritz Rasp en Fritz Eberth.

Een jonge musicus en zijn vrienden worden straatmuzikanten om geld voor een racebootmotor te verdienen. De met die motor uitgeruste boot wint de race en de musicus komt verloofd uit de strijd. Een luchtig niemendalletje met aardige rollen van Claudius en Godden.

Der Mann, der Sherlock Holmes war

1937 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1937. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Hans Albers, Heinz Rühmann, Marieluise Claudius, Hilde Weissner en Hansi Knoteck.

Twee avonturiers doen zich voor als Sherlock Homes en dr Watson en gaan op verzoek van de Parijse politie achter een bende vervalsers aan.

Ich war Jack Mortimer

1935 | Misdaad

Duitsland 1935. Misdaad van Carl Froelich. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Sybille Schmitz, Eugen Klöpfer, Marieluise Claudius en Hilde Hildebrand.

Weense taxichauffeur Fred (Wohlbr[KA3]uck) vindt een lijk in zijn auto. Bang om van moord beschuldigd te worden gaat hij de rol spelen van de dode. Vanaf dat moment is hij Jack Mortimer. Na vele dramatische verwikkelingen, als Fred steeds meer verdenking op zich heeft geladen, geeft de echte moordenaar zich aan: dirigent Pedro (Klöpfer) heeft, gek van jaloezie, de minaar van zijn vrouw vermoord. De oude rot Carl Froelich heeft van dit verhaal een adembenemende en sfeervolle thriller gemaakt met uitstekende acteurs, goede muziek en een uitstekende cameravoering. Een belevenis, deze film. Wohlbrück krijgt eindelijk de kans eens wat anders te spelen dan de galante ridder.

Der Ammenkönig

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Hans Steinhoff. Met o.a. Käthe Gold, Richard Romanowsky, Gustav Knuth, Marieluise Claudius en Erika von Thellmann.

Terwijl in het ene stadje een zedelijkheidscommissie 't voor het zeggen heeft, wordt in het andere druk bezoek gebracht aan een vruchtbaarheidsbron. Een kleffe klucht, vooral wanneer men hem plaatst tegen de achtergrond van de bevolkingspolitiek van de nazi's. Alternatieve titel: DAS TAL DES LEBENS.

Der Alte und der junge König

1935 | Historische film

Duitsland 1935. Historische film van Hans Steinhoff. Met o.a. Emil Jannings, Leopoldine Konstantin, Werner Hinz, Carola Höhn en Claus Clausen.

Kroonprins Frederik vindt dat zijn vader hem te streng opvoedt en vraagt zijn vriend, een luitenant, hem te helpen vluchten. Het plan wordt verijdeld en voor straf moet Frederik zijn vriend doodschieten. Eén van de vele Duitse films over Frederik de Grote, die fraai in de militairistische nazi-ideologie pasten.

Peer Gynt

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Fritz Wendhausen. Met o.a. Hans Albers, Lucie Höflich, Olga Tschechowa, Ellen Frank en Otto Wernicke.

Het toneelstuk van Henrik Ibsen als een schelmenverhaal in kostuums. Albers is nog wel leuk, de rest niet.

Krach um Jolanthe

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Marianne Hoppe, Olaf Bach, Marieluise Claudius, Albert Lieven en Wilhelm Krüger.

Een jaar nadat het gelijknamige toneelstuk uit het volkstheater in 1933 zijn zegetocht door de Duitse schouwburgen begon, werd er een film van gemaakt. Het verhaal gaat over het bekroonde varken Jolanthe van boer Lampken (Krüger) dat verpand moet worden. Deze film was zo'n groot succes, dat het volksstuk tien jaar later in Denemarken nogmaals verfilmd werd. Geweldige acteurs en de deskundige regisseur Froelich maakten van de Duitse versie een goede film. Het grootste lachsucces waren echter het buffo-duo: Löck als de meid Stine en Hoopts als knecht. Een boerenkomedie, die vandaag nog amusant is.

Reifende Jugend

1933 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1933. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Hertha Thiele, Albert Lieven, Peter Voß en Marieluise Claudius.

Op een jongensschool in Noord-Duitsland zitten voor het eerst drie meisjes voor hun eindexamen. Knut (Lieven) is verliefd op Elfriede (Thiele), die meer ziet in haar leraar, Dr. Kerner (Vo[KL29]), die ingaat op haar avances. Als Knut dat merkt probeert hij Dr. Kerner te chanteren, om zo zijn examen te halen. De directeur van de school (George), vol begrip, weet Knut weer in het gareel te krijgen. De oude meester Carl Froelich heeft zich bijzonder goed ingeleefd en brengt ons begrip bij voor de problemen van de opgroeiende jeugd. Een succesvolle film die zelfs vandaag-de-dag nog kan boeien. Veel jong talent, met name Thiele en Lieven.

Mädchen in Uniform

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Leontine Sagan. Met o.a. Carl Froelich, Hertha Thiele, Dorothea Wieck, Emilie Unda en Ellen Schwanneke.

De jonge Manuela von Meinhardis (Thiele) wordt, omdat ze wees is, naar een meisjesinternaat gestuurd. Alleen de jonge lerares juffrouw Von Bernburg (Wieck) probeert haar leerlingen wat toewijding te geven. Manuela dweept met haar lerares en wordt verliefd op haar. Wanneer de directrice dit hoort, bestraft ze Manuela met eenzame opsluiting. Manuela probeert zelfmoord te plegen maar wordt op het laatste moment door haar medescholieren gered. Deze film is als meesterwerk de geschiedenis ingegaan. Er spelen uitsluitend vrouwen in mee en de film is ook in scène gezet door een vrouw. Men heeft het aangedurfd het probleem van de lesbische liefde aan te roeren en de toestanden in Pruissische internaten aan de kaak te stellen. Het scenario is van Christa Winsloe en F.D. Andam, die het toneelstuk Gestern un Heute van Christa Winsloe bewerkten. Het camerawerk is van Reimar Kuntze en Franz Weihmar.