Guillermo Calles is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Una Viuda sin sostén

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van René Cardona. Met o.a. Abel Salazar, Emilia Guiú, Oscar Pulido en Guillermo Calles.

Een meisje heeft er genoeg van dat haar vriend altijd met andere meisjes flirt en besluit te trouwen met een rijke grijsaard, die een hartverlamming krijgt als hij haar in de huwelijksnacht in haar ondergoed ziet. Ongelooflijk grof en prozaïsch.

La Justicia de Pancho Villa

1939 | Avonturenfilm

Mexico 1939. Avonturenfilm van Guz Aguila en Guillermo Calles. Met o.a. Vicente Padula, Estela Inda, Amparo Arozamena en Loló Trillo.

Pancho Villa, gewelddadig maar menselijk, staat oog in oog met de dood als hij het hoofd moet bieden aan een koelbloedige gaucho. Door de mislukking van deze film besloot Calles nooit meer te regisseren (jaren later zou hij in hongerstaking gaan in een wanhopige poging opnieuw als regisseur aan de slag te komen).

Pescadores de perlas

1938 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1938. Drama van Guillermo Calles. Met o.a. Sara García, Victor Manuel Mendoza, Victoria Blanco en Carlos Villatoro.

Een mulat redt een jonge schipbreukelinge. Twee broers, parelvissers, worden verliefd op haar. Niets bijzonders.

La Virgen de la sierra

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Guillermo Calles. Met o.a. Anita Campillo, Carlos Villatoro, Raúl de Anda en José Eduardo Pérez.

De jonge knappe dochter van een sympathieke familie uit de bergen wordt verleid door een jongen uit de stad. Een middelmatig melodrama, zoals ze in die tijd meer gemaakt werden.

El Tesoro de Pancho Villa

1935 | Avonturenfilm

Mexico 1935. Avonturenfilm van Arcady Boytler. Met o.a. Victoria Blanco, Antonio R. Frausto, Raúl de Anda en Guillermo Calles.

De avonturen van Pancho Villa en zijn mannen tijdens de Revolutie. De film had als doel de acteur Raúl de Anda het aanzien van 'jeune premier' te geven en sterk de aandacht te vestigen op de komiek Chaflán, een van de meest waardevolle persoonlijkheden waarover de Mexicaanse film in die tijd beschikte. Afgezien daarvan is het niets bijzonders.

El Héroe de Nacozari

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Guillermo Calles. Met o.a. Ramón Pereda, Lucha Díaz, Antonio R. Fausto en Conchita Banuet.

Een jongeman slaagt er na jaren in zijn enige ambitie, spoorwegbeambte worden, te realiseren. Dan wordt hij echter geconfronteerd met een met dynamiet geladen trein die op het punt staat te ontploffen, en moet hij trachten een catastrofe te voorkomen. Het is meer een simpele opeenvolging van close-ups zonder enig verband dan een film.