Felipe Cazals is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Lo del César

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Humberto Zurita, Assumpta Serna en Angélica Aragón.

Een meedogenloze magnaat haat de bestuurder van een viscoöperatie die een enigszins losbandig leven leidt. Een film die, hoe je het ook bekijkt, niets opmerkelijks bevat en waarin een van de slechtste, zeer smadelijke, Spaanse actrices die ooit heeft bestaan, meespeelt: Assumpta Serna.

Los motivos de Luz

1985 | Drama

Mexico 1985. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Patricia Reyes Spíndola, Delia Casanova, Martha Aura, Ana Ofelia Murguía en Alfonso Echanove.

Aan de hand van het onderzoek naar een misdaad, toont de film ons het leven van de mensen die buiten de maatschappij zijn gevallen: de kern van hun problemen, hun loze pogingen om tot legendarische volkshelden te worden en het net van uitbuiting dat hen gevangen houdt. Een enigszins primitieve film, maar van een zeker belang.

Bajo la metralla

1982 |

Mexico 1982. Felipe Cazals.

De verwachtingen en innerlijke strijd van een ultralinks terroristisch commando dat faalt in zijn poging een hoge regeringsfunctionaris te ontvoeren. Eén van de minst geslaagde films van Cazals, een belangrijk regisseur binnen de moderne Mexicaanse film.

Las 7 cucas

1980 | Drama

Mexico/Spanje 1980. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Isela Vega, Alfredo Luchetti en Amparo Muñoz.

Als een vrouw weduwe wordt verandert ze haar huis in een bordeel, waar zijzelf en haar zes mooie dochters werken. Een opmerkelijke film van een belangrijke Mexicaanse regisseur.

El Año de la peste

1978 | Sciencefiction

Mexico 1978. Sciencefiction van Felipe Cazals. Met o.a. Alejandro Parodi, Rebeca Silva, Daniela Romo, José Carlos Ruíz en Tito Junco.

Hypothetisch beeld van wat er zou kunnen gebeuren als een stad met veertien miljoen inwoners waarvan de media, de communicatie en de technologie in dienst staan van het gezag, verwoest wordt door een pestepidemie. Een van de belangrijkste films van Cazals. Gabriel García Márquez schreef het scenario naar een roman van Daniel Defoe. De nog jonge Romo, die zich later onder andere aan de zang heeft gewijd, speelt een rol in deze film.

La manzana de la discordia

1968 | Drama

Mexico 1968. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Ramón Menéndez en Sergio Ramos.

In een armoedige gemeenschap op het Mexicaanse platteland, spreken drie bedelaars af om een buitenlandse ondernemer te vermoorden. Deze bijna amateuristische debuutfilm van Felipe Casals is zowel pover aan middelen als aan ideeën en anticipeert in niets op toekomstige en belangrijke films van deze regisseur.