Hallam Cooley

Acteur

Hallam Cooley is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Frisco Jenny

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van William A. Wellman. Met o.a. Ruth Chatterton, Donald Cook, James Murray, Louis Calhern en Hallam Cooley.

Chatterton is uitstekend in deze variatie op STELLA DALLAS; ze speelt een prostituée wier buitenechtelijke zoon het tot officier van justitie brengt. Hij klaagt zijn moeder aan wegens moord. Wellmans vloeiende regie maakt de film de moeite waard; hij speelt zelf een bijrolletje als journalist. Met name de aardbeving in San Francisco aan het begin is een knap stukje werk.

Paris Bound

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Edward H. Griffith. Met o.a. Ann Harding, Fredric March, George Irving, Leslie Fenton en Hallam Cooley.

Een echtpaar heeft moderne opvattingen en besluit andere verhoudingen aan te gaan zolang ze in gedachten maar bij elkaar blijven. De vrouw wordt het hof gemaakt door een musicus en de man vertrekt naar Europa waar hij een affaire heeft met een oude liefde. Philip Barry schreef dit successtuk, dat theorie en praktijk bij overspel aan de kaak stelt. Harding en March vormen een goed team en Griffith lukt het om de film uit de toneelvoegen te trekken.

In the Headlines

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van John G. Adolfi. Met o.a. Grant Withers, Marian Nixon, Clyde Cook, Edmund Breese en Pauline Garon.

Withers en Nixon zijn jonge verslaggevers die gevaar lopen tijdens hun onderzoekingen naar een dubbele moord. Als alles toch nog goed afloopt, krijgen zij van de directie een huwelijksreis aangeboden. Een middelmatig verhaal en een dito bezetting.

The Monster

1925 | Horror, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1925. Horror van Roland West. Met o.a. Gertrude Olmstead, Hallam Cooley, Johnny Arthur en Charles Sellon.

Een overdosis aan komische scènes ondermijnt deze sombere film waarin Chaney een waanzinnige dokter uitbeeldt. Toch onderhoudend doordat de makers een ironische benadering verkozen. Naar Crane Wilburs toneelstuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hallam Cooley op televisie komt.

Reageer