Mauricio de la Serna is regisseur.
Er zijn 14 films gevonden.

Rumbo a Brasilia

1960 | Drama, Musical

Mexico/Brazilië 1960. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Angela María, Carlos Pereira en Roldolfo V. Alexsitch.

Een jongetje reist naar Brasilia om de president om hulp te vragen voor zijn dorp. Eerste Mexicaans/Braziliaanse coproduktie, die als voornaamste doel had de pracht van de kort daarvoor gebouwde, nieuwe hoofdstad van Brazilië te tonen, en verder niets. Een toeristisch melodrama.

Las Memorias de mi general

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Fernando Soler, Kitty de Hoyos, Antonio Maciel en José Alonso Cano.

De kleinkinderen van een overleden generaal eisen een rectificatie in een boek waarin de lafheid van hun grootvader gelaakt wordt. Zeer zwak.

Qué bonito amor

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Joaquín Cordero en Luz Mar ía Aguilar.

Twee geliefden zijn elkaars rivalen bij de kandidatuur voor burgemeester van het dorp. De film is genoemd naar een beroemd liedje uit die tijd, dat model stond voor het verhaal. Het machismo ten top.

Proceso de la señoritas Vivanco

1959 |

Mexico 1959. Mauricio de la Serna. Met o.a. Sara García, Prudencia Grifell, Manuel Fábregas en José Luis Jiménez.

De twee oude vrijsters Vivanco ontketenen een opstand in de gevangenis waarin zij zijn opgesloten vanwege hun medewerking aan de ontsnapping van één van de gevangenen. De opvolger van LAS SEÑORITAS VIVANCO, een beetje aanstellerig maar aandoenlijk teder.

Mis abuelitas, nomás!

1959 |

Mexico 1959. Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Sara García, Prudencia Grifell en Rosa de Castilla.

Een bende bandieten vermoordt een jeugdige grootgrondbezitter. Diens vriend geeft zich uit voor hem en presenteert zich aan de grootmoeders. Het ligt er allemaal veel te dik bovenop, ondanks de uitstekende rollen van García en Grifell.

La Joven mancornadora

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Demetrio González en Emma Arvizu.

Een vrouw, verkleed als man, besluit twee broers te vermoorden om haar vader te wreken. Ze bieden haar werk aan op hun rancho, ontdekken dat het een vrouw is en worden beiden verliefd op haar. De pseudo-homosexuele travestie was al een tamelijk afgelopen pad in de Mexicaanse film; deze film is daar eens te meer een voorbeeld van.

Un Chico valiente

1958 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1958. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. José Rojo de la Vega, Joaqu ín Cordero, Marina Camacho en José Eduardo Pérez.

Als hij samen met zijn hond en zijn paard van huis wegloopt, komt een kind in aanraking met een bende outlaws, en raakt innig bevriend met een van hen. De film was zo moraliserend dat hij werd aanbevolen door het 'Instituto de Cultura Cinematográfica', de 'Liga de la Decencia' en ouder- en kerkorganisaties. Niet te harden.

Las Señoritas Vivanco

1958 |

Mexico 1958. Mauricio de la Serna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Sara García, Prudencia Grifell en Ana Luisa Peluffo.

Om beslaglegging te voorkomen, besluiten twee oude vrijsters uit stelen te gaan. De film is een hommage aan twee van de meest vooraanstaande Mexicaanse actrices: García en Grifell. Een alleszins acceptabele satire op de politieke situatie van het land aan het eind van de negentiende eeuw, voor het uitbreken van de Mexicaanse Revolutie.

El Derecho a la vida

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Yolanda Varela, Kitty de Hoyos, Rosa Arenas en Manuel Fábregas.

De verschillende wijzen van reageren van een aantal vrouwen uit verschillende sociale klassen als zij ontdekken dat zij in verwachting zijn. Onvervalst reactionaire film, compleet met moraal: alle kinderen moeten geboren worden, koste wat het kost, of hun moeders ze nu kunnen onderhouden of niet.

Cada quién con su música

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. María Victoria, Rosa de Castilla, Lucho Gatica en José Alfredo Jiménez.

Vier metgezellen in het ongeluk ontfermen zich over het nichtje van een van hen, en dat blijkt een schoonheid te zijn. Vermelding verdient het optreden van Manuel 'Loco' Valdés, wiens optreden niet geregisseerd lijkt, maar hij redt daarmee de film.

Los Hijos del divorcio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Yolanda Varela, Amparo Rivelles, Enrique Rambal en Rafael Bertrand.

De twee zonen van een ingenieur getuigen tegen hun stiefmoeder in een rechtszitting over de moord op een man. Schijnheilig en reactionair. Vermelding verdient het feit dat deze film het Mexicaanse debuut betekende van de Spaanse actrice Rivelles.

Viva el amor

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Silvia Pinal, Christiane Martel, Emilio Tuero en Carlos Baena.

Een artieste staat op het punt om met een getrouwde man weg te lopen, als zijn vrouw en haar vriend in het spel komen. Met zijn vieren besluiten ze naar Acapulco te gaan. Moraliserend prutswerk, gebaseerd op het boek Cuando ella es la otra, van de Spaanse schrijver Víctor Ruíz Iriarte.

El Buen ladrón

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Elmo Michel, Angélica María, Federico Curiel en Elsa Cárdenas.

De jeugdige priester Paquito wordt in een wijk geplaatst waar hij voor het zieleheil van onderwereldfiguren moet zorgen. Zeer moraliserend drama.

Caras nuevas

1955 | Musical

Mexico 1955. Musical van Mauricio de la Serna. Met o.a. Sergio Corona, Alfonso Arau, Otilia Larrañaga en Lilia Guízar.

Een danspaar wil een groots revuespektakel organiseren. Debuut van de regisseur was, hoewel magertjes uitgevallen, goed bedoeld.