Helena Gloag

Acteur

Helena Gloag is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Bill Douglas Trilogy

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Bill Douglas. Met o.a. Stephen Archibald, Highie Restorick, Jean Taylor Smith, Bernard McKenna en Karl Fieseler.

Een jongetje groeit in armoe en eenzaamheid op in een Schots mijnstadje. Bill Douglas` half autobiografische film bestaat uit drie afzonderlijke delen: MY CHILDHOOD (1972), MY AIN FOLK (1973) en MY WAY HOME (1978). De consequent in alle drie de films volgehouden kale, mistroostige sfeer, opgenomen met een statische camera, sluit perfect aan bij het onderwerp. Losse herinneringen aan zijn jeugd, overheerst door absentie - van ouders, liefde, een gezinsleven en contact - vallen op hun plaats tijdens de diensttijd in Egypte. Een ontroerende en inzichtelijke film.

Ring of Bright Water

1969 | Familiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Familiefilm van Jack Couffer. Met o.a. Bill Travers, Virginia McKenna, Peter Jeffrey, Jameson Clark en Helena Gloag.

Travers is ambtenaar en vrijgezel en verveelt zich stierlijk. Hij koopt een otter die hij allerlei trucjes leert. Maar overdag is het dier alleen, en al snel is het huis een puinhoop. Wanneer ook de buren gaan klagen, besluit hij een nieuw leven te beginnen, met de otter, op een boerderij in Schotland. De acteurs en regisseur van Born Free werkten opnieuw samen voor deze comedy, een van de beste, maar lang onderschatte kinderfilms van de jaren zestig. Daarnaast kunnen ook volwassenen genieten van enkele spitsvondigheden, de hoge productiekwaliteit en natuurlijk van dat waterdier met die snoezige mensentrekjes. Gebaseerd op de bestseller van Gavin Maxwell.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helena Gloag op televisie komt.

Reageer