Adrian Utley

Acteur, Componist

Adrian Utley is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Accelerator

1999 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1999. Misdaad van Vinny Murphy. Met o.a. Stuart Sinclair Blyth, Gavin Kelty, Aisling O'Neill, Mark Dunne en Georgina McKevitt.

Johnny T. is een jonge bendeleider uit Belfast die met zijn maten auto's kraakt en er dan snel in wegscheurt. Hij heeft mot gekregen met de IRA die wil profiteren van zijn misdaden om hun eigen terreur te financieren. Johnny T. drukt zijn snor en belandt in Dublin in de hoop er snel geld te maken en af te taaien naar betere oorden; Barcelona staat op zijn lijstje. Zijn pad kruist dat van zijn aartsvijand Whacker een gevaarlijke psychopaat, die hem 't liefst zo snel mogelijk uit de weg zou willen ruimen, maar ze worden het eens over een weddenschap: in Belfast auto's jatten en dan naar Dublin racen en wie het eerst bij het Papal Cross in Phoenix Park aankomt krijgt al het startgeld dat iedere deelnemer moet betalen.

Welcome To Portishead

1998 | Documentaire, Muziek

Frankrijk 1998. Documentaire van Pascal Signolet. Met o.a. Geoff Barrow, Beth Gibbons, Adrian Utley, Dave McDonald en Marc Bressant.

Ze zijn een groepje jonge mensen afkomstig uit het Zuidengelse stadje Portishead. Hun manager noemde hen steeds 'die kerels uit Portishead', dus besloten ze de naam van hun stadje maar te nemen als naam van hun band. Centraal in de groep staat zangeres Beth Gibbons, die met haar fragiele stem de liedjes zingt die leider Geoff Barrow al of niet in samenwerking componeert. Hun debuutalbum in 1994, Dummy, werd een sensatie in de Britse popmiddens, maar daarna zou het drie jaar duren alvorens Gibbons en Barrow hun volgende C.D., Portishead, zouden kunnen klaarstomen. Hun unieke sound houdt ergens het midden tussen folk song en electric pop/hip-hop. Ze experimenteren graag met muziek en stem, zoals ze laten horen in de diverse songs die deze rockumentaire illustreren. Barrow en Gibbons leveren de nodige commentaar, evenals enkele andere mensen die hen goed kennen. Signolet en Jean-Daniel Beauvallet schreven het scenario. De video-clip-achtige fotografie is het werk van Signolet en Arnaud Lebel. Speciaal interessant voor de fans.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adrian Utley op televisie komt.

Reageer