Bill Smillie

Acteur

Bill Smillie is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

When Love Kills: The Seduction Of John Hearn

1993 | Misdaad, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Larry Elikann. Met o.a. Gary Cole, Marg Helgenberger, Julie Harris, Charles Hallohan en Gregg Henry.

1984. Het enige dat Cole heeft overgehouden aan Vietnam is een reeks frustraties. Nu heeft zijn vrouw hem in de steek gelaten. Samen met zijn zoontje trekt hij in bij zijn moeder, Harris. Hij plaatst een advertentie in [KL]Soldier Of Fortune[KLE], waarin hij zichzelf aanbiedt voor gevaarlijke opdrachten. Zo komt hij in contact met Helgenberger, die hem vraagt haar zwager te liquideren. Hij raakt in de ban van haar en stemt toe. Maar daar blijft het niet bij. Hoe is het mogelijk dat iemand zo in het net van zijn eigen leugens verstrikt kan raken dat hij een huurmoordenaar wordt? De op ware feiten gebaseerde geschiedenis van John Hearn (gespeeld door Cole) is een erkend gevolg van het Vietnam-syndroom. Het duurt lang voor de film op gang komt, maar als de eerste moord eenmaal is gepleegd, volgen de andere moeiteloos. Boeiend scenario van Gregory Goodell en William Bayer naar het boek The Soldier Of Fortune Murders, in beeld gebracht door Denis C. Lewiston.

Singles

1992 | Komedie

Verenigde Staten 1992. Komedie van Cameron Crowe. Met o.a. Bridget Fonda, Campbell Scott, Kyra Sedgwick, Sheila Kelley en Matt Dillon.

Luchtige kijk op leven en liefde, door en voor jonge, volwassenen met hun illusies, angsten en ontgoochelingen. Centraal staan twee stellen (Fonda-Dillon, Sedgwick-Scott) en een pak vrijgezellen met evenveel relaties annex eigenaardigheden, tekortkomingen en sterkten. Hoogte- en dieptepunten tussen jonge mannen en vrouwen in de maatschappij van 1990, niet hoogdravend noch diepzinnig. Verteerbaar, herkenbaar, afstandelijke maar onderhoudende kijk op een generatie. Pretentieloos met een zekere dramatische onderstroom zonder al te zwaarmoedig te worden. Geschreven door Crowe zelf, een soort THE BIG CHILL, maar dan van twens en minder intelligent. Gesitueerd in Seattle.

Housekeeping

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Bill Forsyth. Met o.a. Christine Lahti, Sara Walker, Andrea Burchill, Anne Pitoniak en Barbara Reese.

Twee weeskinderen ontmoeten hun tante voor het eerst als die bij hen komt wonen. Zij blijkt een vrije vogel te zijn en heeft verregaande invloed op de relatie van de twee zusjes. Deze eerste Amerikaanse film van Forsyth speelt rond 1950. Het verhaal is melancholiek en niet alledaags, en af en toe ontbreekt de vaart. Lahti is goed als altijd en de twee meisjes (voor beiden hun filmdebuut) spelen uitstekend. Naar het boek van Marilynne Robinson. Ook bekend als SYLVIE'S ARK.

The Great Ice Rip-Off

1974 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1974. Komedie van Dan Curtis. Met o.a. Lee J. Cobb, Gig Young, Grayson Hall, Robert Walden en Matt Clark.

De knorrige gepensioneerde politieman Willy Calso (Cobb) probeert het met woorden te winnen van de juwelendief Harkey Rollins (Young) en zijn bende tijdens een cross country-race met een bus. Luchthartige misdaadklucht, vaardig afgeleverd door een stel oude getrouwen en, merkwaardig genoeg, Curtis, meestal regisseur van occulte en horrortoestanden. Het scenario is van Andrew Peter Martin. Het camerawerk is van Paul Lohmann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill Smillie op televisie komt.

Reageer