Yuen Woo-Ping

1945 Regisseur, Acteur

Yuen Woo-Ping (1945) is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Grandmaster

2013 | Actiefilm, Biografie, Drama

Hongkong SAR van China/China/Frankrijk 2013. Actiefilm van Wong Kar-Wai. Met o.a. Zhang Ziyi, Tony Leung Chiu Wai, Cung Le, Chang Chen en Yuen Woo-Ping.

Glorieuze terugkeer van Wong Kar-Wai (In the Mood for Love), de Hongkongse grootmeester van melancholie en onvervulde verlangens, zes jaar na zijn mislukte Hollywood-uitstap My Blueberry Nights. In zijn vaste huisstijl schetst hij een semibiografisch portret van Ip Man, kungfu-icoon en mentor van Bruce Lee, dat via talloze terzijdes steeds meer een algemene lofzang op de vechtkunst wordt. Onevenwichtig en verwarrend in plot en structuur, maar de gracieus gechoreografeerde kungfu-balletten zijn van zo'n grootse schoonheid dat je alle gebreken voor lief neemt.

Jie tou sha shou

1996 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1996. Actiefilm van Yuen Woo-Ping. Met o.a. Donnie Yen, Billy Chow en Wu Ma.

Iron Monkey was de bijnaam van een 19de-eeuwse dorpsarts/volksheld die 's nachts incognito stal van de rijken ten faveure van de armen. Naar verluidt kon hij overdag met twee handen tegelijkertijd twee recepten uitschrijven. 's Nachts kwam zijn verbluffende motoriek van pas om meerdere tegenstanders gelijktijdig van zich af te slaan. In Iron Monkey 2 komt de held tot leven in de meest verbluffende vechtscènes, geregisseerd door vechtchoreograaf Yuen Woo Ping, de choreograaf voor onder meer The Matrix, Crouching tiger, hidden dragon en Kill Bill.

Tai ji zhang san feng

1993 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1993. Actiefilm van Yuen Woo-Ping. Met o.a. Yuen Cheung-Yan, Lau Shun, Siu-hou Chin, Yu Hai en Jet Li.

Nauwelijks plot, nauwelijks tekst: Tai ji zhang san feng is een pronkstuk van regisseur/vechtchoreograaf Yuen Woo-Ping, de man achter de fabuleuze vechtscènes in onder meer The Matrix en Crouching Tiger, Hidden Dragon. De uitvoering is in handen van de gracieuze Jet Li, die in de loop van de film tai chi ontdekt. Zijn tegenstander is Chin Siu-Hou, een jeugdvriend die het slechte pad opgaat. Maar het draait zoals gezegd om de kunstig gechoreografeerde vechtscènes, zoals een massaal bamboestokkengevecht, diverse baropstootjes en een verbluffende confrontatie met de autoriteiten. Een volbloed kungfu-film. Verplichte kost voor liefhebbers van oosterse vechtsporten.

Heroes Among Heroes

1993 | Actiefilm, Drama

Hongkong SAR van China 1993. Actiefilm van Yuen Woo-Ping.

Lin Shih Tsui wordt ingeschakeld om een eind te maken aan de illegale opiumhandel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuen Woo-Ping op televisie komt.

Reageer