Denis Sanders

Regisseur, Scenarist

Denis Sanders is regisseur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Invasion of the Bee Girls

1973 | Sciencefiction, Erotiek

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van Denis Sanders. Met o.a. William Smith, Anitra Ford, Victoria Vetri, Cliff Osmond en Wright King.

Eén van de betere softcore tits & ass sciencefictionfilms van de jaren zeventig is ongetwijfeld Invasion of the bee girls. Wat te denken van een plot dat draait om vrouwelijke wetenschappers die hun celstructuur hebben veranderd zodat ze de paringsdrang van een koninginnebij hebben (bevallige The price is right-assistente Ford en Playmate 1968 Vetri). 'They'll love the very life out of your body!' luidde de slagzin en de 'gebruikte' mannen in de film gaan inderdaad bij bosjes tegen de vlakte. B-film veteraan William 'Big Bill' Smith gaat de moorddadige insectvrouwen te lijf als een bronstige CIA'er. In 2004 werd de film uitgebracht op dvd onder de merkwaardige titel Graveyard tramps.

Soul to Soul

1971 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1971. Romantiek van Denis Sanders. Met o.a. Wilson Pickett, Ike Turner, Tina Turner, < Santana en The Isley Brothers.

Een goede documentaire over soul en gospelmuziek opgenomen ter gelegenheid van de veertiende verjaardag van de onafhankelijkheid van Ghana.

Elvis: That's the Way It Is

1970 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1970. Muziek van Denis Sanders.

In augustus 1970 beleefde Elvis Presley een comeback met een grandioze show in het International Hotel in Las Vegas. De film volgt Elvis tijdens de voorbereidingen. Onthullende citaten levert dat niet op, wel leuke scènes waarin we The King sympathiek zien omgaan met zijn musici en het personeel. Dan volgt de show zelf. Elvis, nog een paar jaar verwijderd van zijn schrijnende eindfase, is in topvorm en zijn publiek bestaat uit heel wat beroemdheden. Voor diehards uiteraard niet te missen, maar of de Elvis-mythe overkomt op een jongere generatie is twijfelachtig.

Shock Treatment

1964 | Thriller

Verenigde Staten 1964. Thriller van Denis Sanders. Met o.a. Stuart Whitman, Carol Lynley, Roddy McDowall, Lauren Bacall en Olive Deering.

De werkeloze acteur (Whitman) gaat onder valse naam naar een psychiatrische inrichting om er achter te komen waar de miljoen dollar van de moordenaar McDowall verstopt ligt. Vreemd en onbevredigend melodrama.

One Man's Way

1964 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1964. Biografie van Denis Sanders. Met o.a. Don Murray, Diana Hyland, Veronica Cartwright, Ian Wolfe en Virginia Christine.

Een smaakvolle gefingeerde biografie van Norman Vincent Peale, waarin zijn religieuze overtuigingen en preken aan de orde komen; Murray in een serieuze hoofdrol.

War Hunt

1962 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van Denis Sanders. Met o.a. John Saxon, Robert Redford, Charles Aidman en Sydney Pollack.

Een goed geregisseerde Koreaanse oorlogsfilm over moordlustige soldaat Saxon die een weesjongetje probeert te helpen. Het filmdebuut van Redford.

USA Crime & Punishment

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Denis Sanders. Met o.a. George Hamilton, Mary Murphy, Frank Silvera, Marian Seldes en John Harding.

Goede, gemoderniseerde versie van Dostojevski's roman met Hamilton, die in deze film debuteert, als student rechten die betrokken raakt bij roof en moord.

The Naked and the Dead

1958 | Oorlogsfilm, Western

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Lili St.Cyr, Barbara Nichols, Cliff Robertson, Aldo Ray en William Campbell.

Norman Mailers' indringende roman over de discipline van soldaten in actie en het gezag van officieren over hun manschappen tijdens WO II, krijgt hier een oppervlakkige maar robuuste behandeling. Een zwak scenario, matige regie, niet al te best gespeeld, waardoor het meer een parodie op oorlogsfilms wordt dan een aanklacht tegen het leger en de oorlog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Denis Sanders op televisie komt.

Reageer