Philip von Alvensleben

Producer

Philip von Alvensleben is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

When Billie Beat Bobby

2001 | Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten/Canada 2001. Komedie van Jane Anderson. Met o.a. Holly Hunter, Ron Silver, Matt Letscher, Bob Gunton en Jacqueline McKenzie.

'Billie Jean King was de meest charismatische tennisspeler van toen, man of vrouw. Ze zag dat het tennisveld een theater is. Het is gladiator-achtig.' Dit zijn de woorden van actrice Holly Hunter. Als kind zag Hunter met grote bewondering op tv de tenniswedstrijd tussen King en haar uitdager, de mediageile Bobby Riggs. Nu speelt ze King in When Billie beat Bobby. King heeft het eerst te druk met toernooien winnen en een vrouwenvakbond oprichten om op de brallerige macho-uitdaging van de veel oudere Riggs (Silver) in te gaan om tegen een echte vent te tennissen. Maar als Riggs wint van de nummer 1 van het moment, Margaret Court, beseft King dat ze Riggs moet verslaan om voor alle vrouwen op te komen.

Bhopal Express

2001 | Drama

Verenigde Staten/India 2001. Drama van Mahesh Mathai. Met o.a. Kay Kay, Nethra Raghuraman, Zeenat Aman, Vijay Raaz en Dorinda Katz.

In de nacht van 2 op 3 september 1984 ontsnapte een gifwolk uit de chemische fabriek Union Carbide in Bhopal, India. Duizenden mensen waren op slag dood en nog eens duizenden stierven (en sterven) aan de gevolgen. In Bhopal Express zien we de ramp vanuit het perspectief van een jong stelletje dat elkaar uit het oog verliest in de chaos. Een indringend debuut van Mahesh Mathai, een gevierd man in de reclamewereld van Bombay, die met deze film een langverwachte wens in vervulling zag gaan. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philip von Alvensleben op televisie komt.

Reageer