Valeri Todorovski

Regisseur

Valeri Todorovski is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Podmoskobnye Vetchera

1993 | Drama, Romantiek, Film noir

Frankrijk/Rusland 1993. Drama van Valeri Todorovski en Valeri Todorovski. Met o.a. Vladimir Machkov, Alexandre Feklistov, Youri Kouznetov, Natali Tchoukina en Avangarde Leontiev.

Katia (Dapkounaite) woont in Moskou. Het is 1992 en zij is een 34-jarige typiste die een saai leventje leidt. Haar onbenullige echtgenoot Mitia (Feklistov) zit nog steeds onder de knoet van zijn moeder, Irina Dmitrievna (Freindlikh), die schrijfster is. Katia`s taak bestaat eruit om het manuscript van haar schoonmoeder uit te tikken. De ommekeer komt voor Katia als ze met z`n drie[KA3]en naar de datsja van Irina gaan: ze ontmoet Sergei (Machkov), het manusje van alles, die haar minnaar wordt. Katia kent de ware hartstocht alleen maar uit de woorden en de zinnen die ze overtikt. Nu heeft ze een echte vent. Haar overspel komt uit en de emoties laaien hoog op. Katia `vergeet` haar schoonmoeder de medicijnen toe te dienen, die zij nodig heeft om in leven te blijven, en Irina Dmitrievna sterft, maar ze betaalt voor haar zonden... Gebaseerd op een novelle van Marina Cheptounova. De psychologie en de plot zijn vaak misleidend maar veel wordt goed gemaakt door knappe vertolkingen en mooi camerawerk van Sergeui Kozlov. Sinistere, doeltreffende maar enigszins dissonante muziekscore van Leonid Dessiatnikov. De film kwam tot stand met Franse (financiële) hulp. Ook bekend als KATIA ISMAILOVA.

Liubov

1991 | Romantiek, Komedie, Drama, Familiefilm

SU 1991. Romantiek van Valeri Todorovski. Met o.a. Evgeni Mironov, Natalia Petrova, Dmitri Marianov, Tatiana Skorokhodova en Natalya Vilkina.

Een aardige doch ernstige kijk op de romantische escapades van twee jongemannen in Moskou. De een is een opgewekte vrijbuiter die het tenslotte (zeer tegen zijn zin) bij [KA1]e[KA1]en liefje houdt. De ander wordt veliefd op een joods meisje - hun idylle wordt verstoord door stompzinnig anti- semitisme dat de kop weer heeft opgestoken in het nieuwe, zogenaamd democratische, Rusland. Zelfs als de gebeurtenissen plotseling een dramatische wending nemen blijft regisseur Todorovski (die ook het script schreef en de film produceerde) sympathie koesteren voor zijn figuren. Camerawerk van Ilya Diomin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valeri Todorovski op televisie komt.

Reageer