Bjarne Reuter

1950 Scenarist, Auteur

Bjarne Reuter (1950) is scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kidnapning

2017 | Jeugdfilm

Denemarken 2017. Jeugdfilm van Frederik Meldal Nørgaard. Met o.a. Luca Reichardt Ben Coker, Brian Lykke en Mette Svane Pedersen.

Bertram (Coker) en zijn familie hebben geld nodig voor een nieuw huis. Oom Georg (Lykke) heeft een uitstekend idee: een rijk jongetje ontvoeren om geld binnen te halen. Is dat echt een goed plan? Opgewekte Deense komedie, naar een boek van Bjarne Reuter, rond een onorthodox gezinnetje dat zichzelf in de nesten werkt, heeft aardige slapstickmomenten en leuke scènes op een gekostumeerd bal. Hoofdrolspeler Coker, een geinig jochie met wisselgebit, werkte eerder samen met regisseur Nørgaard in Villads fra Valby.

Pelle Erobreren

1987 | Drama

Denemarken/Zweden 1987. Drama van Bille August. Met o.a. Max von Sydow, Pelle Hvenegaard, Erik Paaske, Björn Granath en Axel Strøbye.

Pelle de Veroveraar was de grote internationale doorbraak van de Deense regisseur Bille August (The House of the Spirits). De film won zowel de Gouden Palm als de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De prijzenregen is een bevestiging van het talent van August en van de uitstekende acteerprestaties, maar het zegt ook iets over het in kwalitatief opzicht matige filmklimaat in de jaren tachtig. Want hoe pakkend ook, Pelle Erobreren is gewoon de Zweedse Ciske de Rat, een arme jongen die veel onrecht moet ondergaan en droomt van een vrij leven. Negentiende-eeuwse Pelle emigreert met zijn vader van Zweden naar Denemarken in de hoop betere omstandigheden aan te treffen.

Busters verden

1984 | Familiefilm

Denemarken 1984. Familiefilm van Bille August. Met o.a. Mads Bugge Andersen, Katarina Stenbeck, Katja Miehe-Renard, Kirsten Rolffes en Signe Dahl-Madsen.

Een tenger goochelaarszoontje kan door zijn vindingrijkheid de harde wereld aan. De problemen (tucht op school, handicap, pesterijen) worden echter niet opgelost in deze nogal moeizame kinderfilm, gemonteerd uit de succesvolle tv-serie van August. Scenario van Bjarne Reuter naar zijn vertelling. Camerawerk van Fritz Schroder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bjarne Reuter op televisie komt.

Reageer