Evi Marandi

Acteur

Evi Marandi is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Un Gangster llegado de Brooklyn

1968 | Komedie

Italië/Spanje 1968. Komedie van Emimmo Salvi. Met o.a. Akim Tamiroff, Little Tony, Evi Marandi en Jesús Puente.

Een Amerikaanse gangster keert terug naar zijn geboortestad Rome, en stuit daar op een rock-en-roll-school die naast zijn huis gevestigd is. Een uiterst stompzinnige komedie, ter meerdere eer en glorie van de toenmalige beroemde Italiaanse zanger Little Tony.

Luana, la figlia della foresta vergine

1968 | Avonturenfilm

Italië 1968. Avonturenfilm van Bob Raymond. Met o.a. Mei Chen, Glenn Saxson, Evi Marandi, Piero Tordi en Raf Baldassare.

Een stoere avonturier start een expeditie om in de Afrikaanse oerwouden te speuren naar een blank meisje, dat door de inboorlingen als heerseres van de jungle wordt vereerd. Deze ontwapenende flauwekul, die door z'n naïviteit de aandacht wel even wil vasthouden, verveelt al spoedig.

Il gioco delle spie

1966 | Thriller

Italië/Frankrijk 1966. Thriller van Paolo Bianchini. Met o.a. Roger Hanin, Rory Calhoun, Evi Marandi, Raf Baldassare en Jean Gaven.

Drie Russische topspionnen krijgen de opdracht alles te weten te komen over een komende wapenlevering door de Amerikanen aan een olie exporterende moslimstaat. De missie loopt echter op niets uit door een dubbelspion, maar wie is hij?

Agente 3S3, massacro al sole

1966 | Actiefilm

Frankrijk/Spanje/Italië 1966. Actiefilm van Sergio Sollima. Met o.a. Giorgio Ardisson, Evi Marandi, Frank Wolff, Michel Lemoine en Fernando Sancho.

Een atoomgeleerde wordt ontvoerd naar een Caribisch eiland met een waanzinnige dictator. Geheim agent 3S3 weet, vermomd als wapensmokkelaar, binnen te dringen en krijgt assistentie van een vrouwelijke collega, die een bekeerde avonturierster uit zijn verleden blijkt te zijn. Dit standaard spionage-avontuur is voor de regisseur aanleiding tot een cinefiele knipoog en bedekt kritische politieke kanttekeningen, maar hij neemt daar wel erg lang de tijd voor.

Agente 0077 d'all oriente con furore

1966 | Thriller

Italië/Spanje/Frankrijk 1966. Thriller van Terence Hathaway. Met o.a. Ken Clark, Philippe Hersant, Margaret Lee, Fabienne Dali en Evi Marandi.

Een verteerbare James Bond-kloon over een professor, ontdekker van de dodelijke beta-stralen, die vermoord zou zijn. Speciaal-agent Clifton (Clark) wordt ingezet en spoort de geleerde op in Istanboel, die in de macht is van een internationale terreur-organisatie. Kort daarna wordt zijn knappe dochter ontvoerd. Veel actie en spanning.

Terror en el espacio

1965 | Horror, Sciencefiction

Italië/Spanje 1965. Horror van Mario Bava. Met o.a. Barry Sullivan, Ángel Aranda, Norma Benguell, Evi Marandi en Ivan Rassimov.

Een groep astronauten ondergaat gedaantenverwisselingen op een planeet die bevolkt wordt door onbeschrijflijke wezens, die zich dreigend opstellen. Eén van de meest opmerkelijke films van de inmiddels overleden Bava. De film weet het 'pulp'-genre uit de science fiction op suggestieve wijze om te vormen - met een gevoel voor esthetiek en een zwak voor onverklaarbare angst, die typerend zijn voor de regisseur. De Amerikaanse superproduktie ALIEN nam er zelfs enige elementen uit over.

James Tont operazione U.N.O.

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Evi Marandi en Gina Rovere.

Dit is de eerste van de twee James Tont-films, een parodie op de populaire James Bond-serie. China wordt uit de Verenigde Naties gezet en de verbitterde Chinezen zinnen op wraak. Een magnaat uit de muziekwereld, Goldsinger geheten, is medeplichtig aan het voorbereiden van het kwade plan het VN-gebouw op te blazen. James Tont (Buzzanca), een potsierlijke geheim agent met ongelooflijk veel geluk, wordt opgeroepen en slaagt erin, na een reeks lachwekkende gebeurtenissen, de ramp te voorkomen. Het succes van deze gekke maar zeer grappige film rust op de schouders van Buzzanca, die alle lof toekomt en daarmee de voorwaarden schiep voor een vervolg het jaar daarna.

Agente 077, dall'Oriente con furore

1965 | Thriller

Spanje/Frankrijk/Italië 1965. Thriller van Sergio Grieco. Met o.a. Ken Clark, Margaret Lee, Fabienne Dali, Evi Marandi en Philippe Hersent.

De uitvinder van een dodende straal wordt door Russische spionnen ontvoerd en in Istanboel verborgen gehouden. De Amerikaanse agent Dick Malloy (Clark) moet hem zien te vinden. Avonturen beneden het James Bond-niveau in een middelmatig werkstuk; weinig originaliteit en houterig acteerwerk. Grieco regisseerde als Terence Hathaway. USA/GB-titel: FURY ON THE BOSPORUS; ook bekend als FROM THE ORIENT WITH FURY.

Las malditas pistolas de Dallas

1964 | Western

Italië/Frankrijk/Spanje 1964. Western van José María Zabalza. Met o.a. Fred Beir, Evi Marandi, Jesús Puente, Oliver Mathot en Luigi Ciavalo.

Een mooie vrouw die per diligence reist, wordt ontvoerd door een bende misdadigers. Een belachelijke Europese western.

Cover Girls

1963 | Drama, Erotiek

Italië/Frankrijk 1963. Drama van José Bénazéraf. Met o.a. Claudio Gora, Giorgia Moll, Tex Williams, Maria Grazia Buccella en Heidi Balzer.

Een regisseur wil een film over fotomodellen maken en zoekt contact met een sterfotograaf die een onbevangen jonge Zweedse wil lanceren. De filmer en fotograaf komen met de onbegaafde actrice in conflict over de hoofdrolbezetting. Zij wil haar talent bewijzen met een geënsceneerde zelfmoord op een bal masqué. Het filmproject wordt een fiasco, maar uit onbeantwoorde liefde voor de fotograaf kiest de Zweedse toch voor een carrière als model. Door de chaotische combinatie van de verschillende fragmenten en de rol van een regisseur-in-crisis wordt deze film wel vergeleken met Fellini's OTTO E MEZZO, een eer die niet verdiend is. Het camerawerk, van Alain Levent, van barokke scènes en uiteraard fraaie modellen is van hoge kwaliteit en maakt de film tot de uitschieter in het onbestemde oeuvre van Bénazéraf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Evi Marandi op televisie komt.

Reageer