Stefania Casini: regie en cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Maledetto il giorno che t'ho incontrato

1992 | Romantiek, Komedie

Italië 1992. Romantiek van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Margherita Buy, Elisabetta Pozzi, Giancarlo Dettori en Stefania Casini.

Aanstekelijke, grappige love-story, opgenomen in Milaan, Londen en Cornwall. Verdone werkt aan een biografie van rockmuzikant Jimi Hendrix. Als zijn vriendin wegloopt, ziet hij het niet meer zitten. Hij gaat naar de psychiater en ontmoet daar een al even neurotische actrice (Margherita Buy). Er bloeit iets moois op, maar jaloezie drijft de twee weer uit elkaar. Als hij in Londen op het spoor komt van nieuwe gegevens voor zijn Hendrix-biografie, ontmoet hij haar opnieuw. Samen gaan ze naar Cornwall op zoek naar de waarheid over de dood van Hendrix. Toch nog een gelukkig einde - leuk voor de kijkers. Ook bekend als DAMNED THE DAY I MET YOU.

Fun jump

1988 | Romantiek, Sportfilm

Italië 1988. Romantiek van Stefania Casini. Met o.a. Carola Stagnaro, Bruno Bilotta en Giuseppe Panviti.

De zoveelste banale filmpoging van de tot regisseur opgeklommen actrice Casini, ditmaal over liefde en rivaliteit rond een jonge vrouw en twee van haar collega's tijdens een cursus parachutespringen vrije stijl.

I cavalieri del cross

1987 | Drama, Sportfilm

Italië 1987. Drama van Stefania Casini. Met o.a. Giuseppe Pianviti en Simona Cavallari.

Een zwakke film van de tot regisseur opgeklommen actrice Casini met een door en door clichématige plot over een jongeman wiens glansrijke carrière als motorrijder abrupt wordt afgebroken door een wedstrijdongeval. Een jonge vrouw geeft hem echter weer zin om verder te leven.

Cuore in gola

1987 | Sportfilm

Italië 1987. Sportfilm van Stefania Casini. Met o.a. Umberto Morale en Stefania Montorsi.

Eén van de betere films van Stefania Casini, een actrice die zelf regisseur werd, over twee vrienden die dezelfde passie voor de wielersport delen. Ze besluiten daarom een wielerclub op te richten. Er wordt plichtmatig geacteerd en het verhaal is niks bijzonders.

Wandering Stars

1983 | Biografie, Documentaire

Italië 1983. Biografie van Francesco Bortolini en Claudio Masenza. Met o.a. Gina Lollobrigida, Sylva Koscina, Claudia Cardinale, Rosella Falk en Giorgia Moll.

Een overzicht van de filmcarrières van acht diva's uit Italië, die de laatste dertig jaar actief zijn geweest. De actrices komen aan het woord om te verhalen over hun Amerikaanse filmavonturen en te vertellen waarom ze wel of niet rollen kregen. Lollobrigida merkt op dat de actrices in de Verenigde Staten door Hollywood werden ingepakt en dat ze heel goed onthaald werden in tegenstelling tot het thuisland, waar ze erger dan honden behandeld worden. Lisi vond Hollywood daarentegen de eenzaamste plek op aarde. De actrices kijken vrij laconiek tegen hun Amerikaanse carrière aan. Mooi stukje filmgeschiedenis.

Mora

1982 | Film noir, Mysterie, Experimenteel

Frankrijk 1982. Film noir van Léon Desclozeaux. Met o.a. Philippe Léotard, Ariel Besse, Patrick Bouchitey, Stefania Casini en Pamela Prati.

De mysterieuze en absurde avonturen van de fotograaf Mora in een Latijnsamerikaanse stad, met op de achtergrond politieke komplotten. Zowel hij als zijn drie handlangers laten het leven. Het onderwerp doet er weinig toe in vergelijking met een verwarrende regie bestaande uit onverklaarbare elementen en zonder conclusie, waarin een aantal verwijzingen en toespelingen naar films van Antonioni en Robbe-Grillet aan het licht komen zonder de Amerikaanse film noir uit de jaren veertig en vijftig te vergeten. Interessant, maar deze film blijkt te ambitieus omdat hij beheerst en gedomineerd wordt door een aarzelende en rommelige mise-en-scène.

Ciao maschio

1978 | Drama, Experimenteel

Frankrijk​/​​Italië 1978. Drama van Marco Ferreri. Met o.a. Gérard Depardieu, James Coco, Marcello Mastroianni, Geraldine Fitzgerald en Gail Lawrence.

Een Fransman in New York werkt als belichter bij een feministische theatergroep. Daarnaast heeft hij nog een baantje in een wassenbeeldenmuseum, helpt hij de bejaarden in zijn wijk en zorgt hij voor een toevallig gevonden aapje. De dood van het beestje en de zwangerschap van zijn vriendin doen hem in een crisis belanden, waarbij hij later met het museum - symbool van de westerse beschaving - in vlammen opgaat. Ferreri's cultuurpessimisme krijgt hier een extra-dimensie door de achtergrond van de Newyorkse stadsrand aan de Hudson-oever. Daar woont een treffende verzameling verstotelingen die zichzelf hebben overleefd, hoewel de vrouwen wel overlevingsinstinct hebben en wellicht 'de nieuwe mens' zullen baren. Prachtige rollen van Depardieu, Mastroianni en Fitzgerald compenseren de zwartheid van de film met warmte en ontroering. Het scenario is van regisseur Ferreri, Gerard Brach en Rafael Azcona. Het camerawerk is van Philippe Sarde. Ook bekend als BYE BYE MONKEY.

Suspiria

1977 | Horror

Italië 1977. Horror van Dario Argento. Met o.a. Jessica Harper, Stefania Casini, Joan Bennett, Alida Valli en Udo Kier.

Het schijnt dat de acteurs van Suspiria tijdens de opnames moesten luisteren naar de zwaar versterkte soundtrack van progrockband Goblin. Dat alleen al deze metalige klanken met hun gefluister en gefladder angstige gezichten veroorzaken, is aannemelijk. Angstmaestro Dario Argento heeft met dit Italiaanse horrorhoogtepunt nog meer in petto. Nog voor de Amerikaanse balletdanseres Suzy (Harper) een voet heeft gezet in de Duitse dansschool waar bizarre moorden plaatsvinden, is de aanval op de zintuigen ingezet. Slash-verslaafden zullen misschien insukkelen bij het schier eindeloos gestommel door rode gangen, maar de rest zal genieten van de uitzinnige nachtmerriesfeer met decors van M.C. Escher en cameraperspectieven zelfs vanaf vliegende duiven.

Luna di miele in tre

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Carlo Vanzina. Met o.a. Renato Pozzetto, Kristen Gille en Stefania Casini.

Een jongeman wint de eerste prijs in een wedstrijd voor mannen: een vakantie op Jamaica met een mooie, wellustige vrouw. Op het eiland raakt hij verstrikt in moeilijkheden, die niet altijd grappig zijn. Zwak spel en het talent van komediant Pozzetto wordt net zo verspild als de tijd van de toeschouwers.

Pierrot la Démerde

1975 | Erotiek

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1975. Erotiek van Dennis Berry. Met o.a. Jean Seberg, Yves Beneyton, Pierre Blaise, Isabelle Huppert en Stefania Casini.

Een deftige familie maakt van haar voorname herenhuis een bordeel. Ook de twee dochters helpen een handje (sic), en er wordt flink geworven onder de dienstmeisjes in de wijk. Een goed idee, zo blijkt al snel. Een botte, soms rake karikaturale aanklacht tegen de bourgeoisie, maar soms ook wat al te voorzichtig en ontzettend goedkoop. Zeker geen CHARME DISCRET DE LA BOURGEOISIE van Buñuel. De regisseur, die ook het scenario en de dialogen voor zijn rekening nam, is met twee films in vijftien jaar bepaald geen snelle werker. Ook bekend onder de titels PIERRE ET MARIE S'EN VONT ENSEMBLE, LE GRAND DELIRE en LA BOITE A CONSERVE.

Le Grand délire

1975 |

Frankrijk​/​​Italië 1975. Denis Berry. Met o.a. Jean Seberg, Pierre Blaise, Yves Beneyton, Stefania Casini en Isabelle Huppert.

Een simpele, maar vindingrijke volksjongen leeft op kosten van een doelloze rijkeluisfamilie die van zijn idee[KA3]en profiteert. Zijn verliefdheid op een aangetrouwde tante leidt tot niets, maar hij geeft de familie wat omhanden door hun huis te transformeren tot een bordeel voor bejaarden. Deze anarchistische komedie van de debuterende ex-acteur (en zoon van uit Hollywood verbannen regisseur John Berry) haalt meer overhoop dan de regisseur onder controle kan houden, met rommelige en soms overdreven resultaten. Scènes met ongelijksoortig paar Seberg-Blaise en het spel van Beneyton als zoon des huizes hebben de gewenste scherpe humor, die meer doet verwachten voor de andere delen.

L'ambiziosi

1975 | Actiefilm, Misdaad

Italië 1975. Actiefilm van Pasquale Squitieri. Met o.a. Joe D'Alessandro, Stefania Casini en Raymond Pellegrin.

Een gangster, die als drugs-dealer een goede bijverdienste heeft, besluit voor zichzelf te beginnen. Zijn voormalige baas bevalt dit niet en als zijn ex-medewerker een eigen bende formeert, ontstaat er een verwoede gangster-oorlog. Een onorigineel werkje, dat in Duitsland t.o.v. Harley Davidson-fans een discriminerende titel meekreeg.

La cugina

1974 | Drama, Komedie, Erotiek

Italië 1974. Drama van Aldo Lado. Met o.a. Massimo Ranieri, Dayle Haddon, Laura Betti, Jose Quaqlio en Francesca Romana Coluzzi.

Twee buurjongens kwijlen in Sicilië voor één meisje en daar komen aardig wat neefjes en nichtjes, inwijdingsceremonieën, dienstmeisjes en een verlossende les- der-liefde bij kijken. Voyeursvoer over de seksproblemen van adolescenten, technisch en soms inhoudelijk vrij knap in beeld gebracht, met wel veel dode en absurde momenten, maar ook met charmante, respectloze en wat perverse toestanden.

La Messe dorée

1974 | Drama, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1974. Drama van Beni Montresor. Met o.a. Lucia Bosé, Maurice Ronet, Stefania Casini, Eva Axen en Benoît Ferreaux.

Een echtpaar met bijna volwassen kinderen nodigt een aantal jonge mensen uit voor een souper op een kasteel, dat op initiatief van de moeder een rituele orgie wordt en resulteert in de symbolische ontmaagding van de dochter. Deze pretentieuze seksfilm in fraaie beelden en begeleid door liturgische muziek is hoogst hypocriet en vervelend en doet bijna naar doodgewone porno verlangen. De schoonheid van Bosé als priesteresachtige moeder blijft fascinerend, maar de sympathie gaat uit naar vader Ronet die zich al halverwege aan het gedoe onttrekt en gewoon gaat slapen.

Dracula vuole vivere: cerca sangue di Vergine!

1974 | Horror, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1974. Horror van Paul Morrissey en Antonio Margheriti. Met o.a. Udo Kier, Vittorio De Sica, Maxime de la Falaise, Milena Vukotic en Stefania Casini.

Een beroemde vampier kan alleen overleven door het drinken van maagdenbloed, maar dat wordt steeds schaarser. Hij hoopt op de dochters uit een Italiaanse aristocratische familie, maar een revolutionaire knecht verzet zich zowel tegen hem als tegen de heersende klasse door alle meisjes vóór de vampier te verleiden. Geslaagdere camp-parodie dan FRANKENSTEIN, omdat dezelfde acteurs voor deze rollen beter geschikt zijn, zodat de mythes - naast alle melige en uitdagende grappen - hun eigen bestaansrecht houden. Kier is met een broos-decadente uitstraling zelfs aandoenlijk als de vampier, wanneer hij weer geen onbezoedeld bloed heeft gevonden. Ook bekend als BLOOD FOR DRACULA en YOUNG DRACULA.

Dracula Vuole Vivere: Cerca Sangue Di V

1974 | Horror

Italië 1974. Horror van Paul Morrissey. Met o.a. Stefania Casini, Milena Vukotic, Maxime de la Falaise, Arno Juerging en Silvia Dionisio.

Een beroemde vampier kan alleen overleven door het drinken van maagdenbloed, maar dat wordt steeds schaarser. Hij hoopt op de dochters uit een Italiaanse aristocratische familie, maar een revolutionaire knecht verzet zich zowel tegen hem als tegen de heersende klasse door alle meisjes vóór de vampier te verleiden. Geslaagdere camp-parodie dan FRANKENSTEIN, omdat dezelfde acteurs voor deze rollen beter geschikt zijn, zodat de mythes - naast alle melige en uitdagende grappen - hun eigen bestaansrecht houden. Kier is met een broos-decadente uitstraling zelfs aandoenlijk als de vampier, wanneer hij weer geen onbezoedeld bloed heeft gevonden. Ook bekend als BLOOD FOR DRACULA en YOUNG DRACULA.

Le castagne sono buone

1970 | Romantiek, Drama

Italië 1970. Romantiek van Pietro Germi. Met o.a. Gianni Morandi, Nicoletta Machiavelli, Stefania Casini, Patricia Allison en Giuseppe Rinaldi..

Kastanjes zijn prima, net als gevoelens, gezin, gezond leven en eerlijke gedachten. Intussen zijn drugs, opstandigheid, avant- garde, haar en baarden, hippies en veelwijverij ook prima. Hoofdfiguur is een meisje, dat verliefd is op een tv-regisseur. De man beschouwt liefde als een avontuurlijk spel. Ze krijgen ruzie en alles lijkt hopeloos, maar ze komen weer samen met eerlijke, wederzijdse gevoelens. Een film over het einde van de periode 1960-1970 met alle pretenties en goede bedoelingen.