Mark Blaney

Producer

Mark Blaney is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Africa United

2010 | Avonturenfilm, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk/Zuid-Afrika/Rwanda 2010. Avonturenfilm van Debs Paterson. Met o.a. Eriya Ndayambaje, Roger Nsengiyumva, Sanyu Joanita Kintu, Yves Dusenge en Emmanuel Jal.

Dudu, een dertienjarige arme weesjongen uit een dorpje in Rwanda probeert zijn rijke vriendje, een getalenteerd voetballertje, te helpen aan een optreden op de openingsceremonie van het WK-voetbal in Zuid-Afrika. Maar er gaat van alles mis. Uiteindelijk reizen de vriendjes, geholpen door Dudu's pittige zusje, een kindsoldaat en een tienerprostituee 5000 kilometer om het WK toch mee te maken. Charmante, soms iets knullige feelgoodfilm, waarin de donkere kanten van het continent - aids, oorlog - aan bod komen, maar waar vriendschap uiteindelijk veel overwint. Zeer opwekkend.

This Is Not a Love Song

2002 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2002. Misdaad van Bille Eltringham. Met o.a. Michael Colgan, Kenny Glenaan, David Bradley, John Henshaw en Keri Arnold.

Moest kennelijk de Britse Deliverance worden. Vluchtelingen Spike en Heaton vormen een onwaarschijnlijk paar. Heaton is effectief en onpeilbaar: iemand waar mensen instinctief bang voor zijn. Spike daarentegen is druk, kinderlijk, niet te stoppen: eerder iemand om wie je je zorgen maakt. Maar wanneer Spike een vreselijke misdaad begaat, helpt Heaton hem wel. Samen proberen ze aan de woedende boeren die hen achtervolgen te ontkomen, dwars door het hen onbekende noorden van Engeland, in de hoop de grote stad te bereiken. Hoewel de goede cast zich van zijn taken kwijt, valt het script van Simon 'The Full Monty' Beaufoy in het water en is het digitale video-werk van beginner Robbie Ryan te druk. De geografische continuïteitsgaten zijn te opvallend, de cameratrucjes te vreemd, maar de bijtende titelmuziek van P.I.L. (Johnny 'Sex Pistol' Rotten) is uitnodigend en de film werd wel genomineerd voor een VPRO Tiger Award in Rotterdam.

Wanted

2001 | Drama, Western

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Kim Hopkins.

Deze film die met een subsidie van 15.000 dollar tot stand kwam, is de mix van een documentaire met docudrama. Het is het verslag van een Indiaan die kersvers is afgestudeerd aan de politieschool en ingezet wordt in een reservaat dat onveilig gemaakt wordt door een seriemoordenaar. De held maakt kennis met scociale nood, werkloosheid, alcoholmisbruik, drugs en illegaal wapengebruik. Het werkterrein is in het Sioux-gebied in South Dakota met bekende plaatsen als Pine Ridge, Wounded Knee, Red Cloud en Cluster. Feiten wisselen met fictie en er wordt op een creatieve manier gebruik gemaakt van digitale video. Begonnen werd met opnames in 1998. Ongebruikelijk, maar heel interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Blaney op televisie komt.

Reageer