Robert Norman

Regisseur, Acteur

Robert Norman is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Free Money

1998 | Actiefilm, Misdaad, Komedie

Canada/Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Yves Simoneau. Met o.a. Marlon Brando, Thomas Haden Church, Donald Sutherland, Martin Sheen en David Arquette.

In een stadje in Minnesota heeft de gevangenisbewaarder, bijgenaamd The Swede (Brando), het voor het zeggen, omdat hij de corrupte rechter Rolf Rausenberg (Sutherland) in de hand heeft. The Swede heeft twee dochters, een tweeling. Ze hebben kennisgemaakt met loser Bud (Charles Sheen) en fantast Larry (Church), twee aantrekkelijke domoren. Beide meisje beweren zwanger te zijn, hetgeen slechts de halve waarheid is. The Swede dwingt Bud en Larry met de meisjes te trouwen. Algauw lopen de huwelijken op niets uit en Bud en Larry zijn aan de genade van The Swede overgeleverd. Ze worden uitgebuit als slaven en mogen hun vrouwen slechts eenmaal per maand bezoeken. Bud wil ontsnappen en heeft een plan: de trein overvallen die gebruikt geld vervoert, dat verbrand moet worden (vandaar de titel). De onderneming mislukt en nu zit het duo echt gevangen; Bud staat onder doodsbedreigingen van de pitbull van The Swede. Ze zullen beslist moeten ontsnappen. Ondertussen neemt FBI agent Karen Polarski (Sorvino) de onfrisse praktijken van The Swede onder de loep. Hiervoor is een goede reden: Karen is de dochter van rechter Rausenberg; ze gebruikt echter de naam van haar moeder. Regisseur Simoneau, die best wel iets kan, heeft met het rommelige en vooral onbenullige scenario van Anthony Peck en Joseph Brutsman het succes van FARGO van de gebroeders Coen willen evenaren, maar het resultaat is eerder een kielzogvaarder. Hoewel Brando zijn scènes overheerst met zijn magistrale spel, vallen de geroutineerde acteurs Charles Sheen en Church tegen om van een houterige Sorvino maar te zwijgen. Veteranen Sutherland en Martin Sheen zijn te veel zichzelf. Jammer dat een film met zoveel potentieel talent en zwarte humor zo de mist is ingegaan. Het camerawerk is van David Franco.

Tiffany Minx

1981 | Erotiek

Verenigde Staten 1981. Erotiek van Robert Norman. Met o.a. Samantha Fox, Robin Stoors, Marlene Willoughby, R. Bolla en David Morris.

Vreemde en vaak innemende porno over een rijke erfgename die uit zelfverdediging haar verkrachter vermoordt. Het ongebruikelijke is dat het verhaal deze keer niet ondergeschikt is aan de seks. Fox acteert opvallend goed als de verwarde en angstige vrouw.

Teenage Devil Dolls

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Lawrence Price. Met o.a. Barbara Marks, Robert A. Sherry, Robert Norman, Elaine Lindenbaum en Joel Climenhaga.

Een film uit de school van REEFER MADNESS over een labiel, ontevreden tienermeisje dat aan drugs verslaafd raakt en met misdaad in aanraking komt. Gebracht als waar gebeurd verhaal, zonder dialoog, maar met een voice-over die het verhaal vertelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Norman op televisie komt.

Reageer