Herta Konrad: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Orden für die Wunderkinder

1963 | Komedie

Duitsland 1963. Komedie van Rainer Erler. Met o.a. Karl Heinz Schroth, Edith Heerdegen, Hans J. Dietrich, Robert Meyn en Herta Konrad.

`Oberregierungsrat` Ziegler (Schroth) - van huis uit huwelijksmakelaar (lees: -zwendelaar) - zit in een bejaardentehuis na zijn 'pensionering' en vertelt aan een medebewoonster hoe hij 'carrière' heeft gemaakt door handig in te spelen op menselijke hoogmoed door de 'kleren van de keizer' te verkopen en in te spelen op het ontzag voor gezag met een Hauptmann von Köpenickachtige 'lintjesregen'. Deze maatschappelijke satire - eigenlijk een raamvertelling - steekt heerlijk de draak met een stukje Duitse mentaliteit. De film werd bekroond met de Prix Italia in 1964. Het scenario is van regisseur Erler, naar een idee van W.P. Zibaso. Het camerawerk is van Werner Kurz.

So liebt und küsst man in Tirol

1961 | Romantiek

Duitsland 1961. Romantiek van Franz Marischka. Met o.a. Adrian Hoven, Vivi Bach, Harald Juhnke, Monika Dahlberg en Oskar Sima.

Kitscherige romantiek en het intrappen van open deuren in het Tiroolse Zillertal. De strijd om een erfenis en een hotel dat leeg blijft. De kakafonie van naar marsmuziek klinkende Dixieland, hoempamuziek en gejodel weerhouden niet alleen de gasten, maar ook de kijker. Het scenario is van Ilse Lutz-Dupont, Janne Furch en Hans Billian. Het camerawerk is van Gerhard Krüger.

Hohe Tannen

1960 | Komedie, Drama, Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1960. Komedie van August Rieger. Met o.a. Gerlinde Locker, Pero Alexander, Anita Gutwell, Wolf Albach-Retty en Harald Dietl.

Vrolijke onzin over schlagercomponist Theo Wiegand en liedjesschrijver Bert Haagen, die zonder inspiratie zitten. Hun wanhopige platenproducent stuurt ze daarom naar Schloss Kirchberg, waar heel toevallig zangeresje Liesel ondergedoken is.

Heiraten verboten

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Heinz Paul. Met o.a. Ingeborg Cornelius, Helga Franck, Elisa Loti, Herta Konrad en Siegfried Breuer jr.

De bevolking van twee Beierse dorpjes zijn al enkele eeuwen elkaars rivalen en vijanden, en dat zou altijd zo gebleven zijn als de vrouwen het niet belachelijk vonden, en besloten de mannen eens flink te confronteren met een liefdesstaking. Beierse boerenleut, in dialect wel te verstaan, niet van de fijnste soort en zeker niet naar ieders smaak. Van geen enkel cinematografisch belang.