David Tedeschi

Editor

David Tedeschi is editor.
Er zijn 6 films gevonden.

George Harrison: Living in the Material World

2011 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 2011. Documentaire van Martin Scorsese.

De film - die zijn titel ontleent aan Harrisons succesvolle album uit 1973 - vertelt over het leven van ex-Beatle George Harrison, die in 2001 overleed. De documentaire verweeft archiefbeelden en foto's met interviews met onder meer George zelf, zijn vrouw Olivia en zoon Dhani, Pattie Boyd, Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono, George Martin, Eric Clapton, Astrid Kirchherr, Klaus Voormann, Jeff Lynne, Eric Idle, Phil Spector, Tom Petty en Jane Birkin.

Shine a Light

2008 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 2008. Documentaire van Martin Scorsese. Met o.a. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ron Wood en Christina Aguilera.

Registratie van een concert uit de A Bigger Bang-tour van de Rolling Stones. Regisseur Scorsese, een Stones-fan van het eerste uur, koos voor een relatief kleine zaal om het optreden vast te leggen. Hij huurde een sterrenteam van cameramensen in, met oa Oscarwinnaars Robert Richardson (The Aviator), Andrew Lesnie (Lord of the Rings trilogie) en Robert Elswit (There Will Be Blood). De liedjes worden afgewisseld met archiefbeelden, maar uitgebreid achter de schermen filmen mocht Scorsese niet. Niettemin: een mooie concertfilm.

No Direction Home: Bob Dylan

2005 | Documentaire, Muziek, Biografie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Japan 2005. Documentaire van Martin Scorsese.

Maar liefst drie en half uur duurt Martin Scorsese's documentaire over een van de meest ongrijpbare figuren in de popmuziek: Bob Dylan, de folkzanger die begin jaren zestig door de protestgeneratie tot boegbeeld werd verheven, maar zelf herhaaldelijk afstand nam van die status. Grootmeester Scorsese kreeg toegang tot uniek archiefmateriaal en stelde daaruit een fraai portret samen van de zanger die op handen werd gedragen, maar 'Judas' naar het hoofd geslingerd kreeg toen hij in 1966 tijdens een concert in Manchester zijn akoestische gitaar verruilde voor een elektrische. Voor gouden bespiegelingen zorgen onder meer beroemdheden als Allen Ginsberg en Joan Baez. Ook His Bobness zelf vertelt ongebruikelijk openhartig over het begin van zijn muziekcarrière (tot aan zijn 'motorongeluk' in 1966).

Feel Like Going Home

2003 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten/Duitsland 2003. Documentaire van Martin Scorsese.

Martin Scorsese's documentaire uit de zevendelige reeks The Blues.

Piñero

2001 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2001. Biografie van Leon Ichaso. Met o.a. Benjamin Bratt, Giancarlo Esposito, Talisa Soto, Mandy Patinkin en Rita Moreno.

Biografische film over het overijlde leven van dichter, acteur, toneelschrijver, crimineel en drugsliefhebber Miguel Piñero (1946-1988), de man die wordt gezien als een van de grondleggers van hiphop. Piñero brak internationaal door met zijn toneelstuk Short Eyes (1974) en was medeoprichter van het Nuyorican (New York - Puerto Rican) Poets Cafe (zie nuyorican.org). Ingewijde Ichaso maakte er een bonte, chaotische film van als ode aan Piñero's 'caleidoscopische wereld'. Sterkste punt is de soundtrack met vette soul uit de jaren zeventig, jazz, salsa en popsongs.

Azucar amarga/Bitter sugar

1996 |

Verenigde Staten/Dominicaanse Republiek 1996. Leon Ichaso. Met o.a. Larry Villanueva, Mayte Vilán en René Lavan.

Een jonge socilist wordt in het hedendaagse Cuba verliefd op de dochter van een veroordeelde dissident. Ook probeert hij zich neer te legen bij het feit dat zijn broer, een langharige hardrocker, een geheel ander leven lijdt dan hij. Hierdoor raakt hij in een emotionele en ideologische crisis. (JvB/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Tedeschi op televisie komt.

Reageer