Norma Shearer: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

The Barretts of Wimpole Street

1957 | Romantiek, Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1957. Romantiek van Sidney Franklin. Met o.a. Jennifer Jones, John Gielgud, Bill Travers, Virginia McKenna en Susan Stephen.

Slap aftreksel van de enerverende romance tussen de dichters Robert Browning en Elisabeth Barrett, met acteurs die hun rol niet kennen en dat verdoezelen met veel valse opsmuk. Regisseur Franklin heeft een betere film gemaakt in 1934. Scenario van John Dighton. Gedraaid in CinemaScope.

We Were Dancing

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Melvyn Douglas, Gail Patrick, Marjorie Main en Reginald Owen.

Een kitscherig verhaal over een prinses die er op haar verlovingsfeest met een ander vandoor gaat. Shearer en de haren proberen er nog wat van te maken. Tevergeefs. Ava Gardners eerste film. Het scenario is van Claudine West, Hans Rameau en George Froeschel naar een toneelstuk van Noel Coward. Het camerawerk is van Robert Planck.

Her Cardboard Lover

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van George Cukor. Met o.a. Norma Shearer, Robert Taylor, George Sanders, Frank McHugh en Elizabeth Patterson.

Een vermoeiende komedie waar zelfs de sjieke Shearer, in haar laatste filmrol, niets van kon maken.

Escape

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Norma Shearer, Robert Taylor, Conrad Veidt, < Nazimova en Felix Bressart.

Gravin Shearer helpt Taylor, zijn moeder (Nazimova) uit een Duits concentratiekamp te krijgen, vóór WO II; opgepoetst verhaal, een uitstekende rolbezetting.

The Women

1939 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1939. Drama van George Cukor. Met o.a. Norma Shearer, Joan Crawford, Rosalind Russell, Paulette Goddard en Joan Fontaine.

'There is a name for you ladies,' merkt parfumverkoopster Crystal (Crawford) op tegen de Manhattan-luxekippetjes in wier gezelschap ze verkeert, 'but it isn't used in high society... outside of a kennel.' Ziedaar de teneur van het door Cukor met een sterrencast geïnspireerd verfilmde theaterstuk van Clare Boothe, bewerkt door Anita Loos en Jane Murfin. Het verhaal over upperclassvrouwen en hun omgang met mannen en elkaar is een niet aflatend vuurwerk van hatelijke observaties, innuendi en scheermesscherpe pointes. Het geraffineerde: die mannen zijn louter in de gesprekken present.

Idiot's Delight

1939 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1939. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Clark Gable, Norma Shearer, Edward Arnold en Charles Coburn.

Gable is een man die zingt en danst en in een hotel aan de grens bij Italië terechtkomt. Daar treft hij Shearer, een oude geliefde.De bedachtzame bewerking van Robert Sherwoods stuk dat dateert van vóór WO II en pacifistisch getint is.

Marie Antoinette

1938 | Historische film, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1938. Historische film van W.S. Van Dyke. Met o.a. Norma Shearer, Tyrone Power, John Barrymore, Robert Morley en Gladys George.

Deze kostbare MGM-produktie over de 18e eeuwse Franse vorstin mist vaart, maar laat goed acteerwerk zien, met een prachtige rol van Morley als Lodewijk XVI. Shearer treft de essentie van de titelrol - van Oostenrijkse prinses tot verguisde vorstin over een afbrokkelend rijk - zoals verteld door haar kleedster. Scenario van Claudine West, Donald Ogden Stewart en Ernest Vajda naar een verhaal van Stefan Zweig. Camerawerk van William Daniels.

Romeo and Juliet

1936 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1936. Drama van George Cukor. Met o.a. Norma Shearer, Leslie Howard, John Barrymore, Edna May Oliver en Basil Rathbone.

Goed geacteerde, weelderige produktie van Shakespeare's toneelstuk over noodlottige geliefden. Howard en Shearer zijn zo goed dat men vergeet dat ze te oud zijn voor hun rol. Niet de grote film die het had kunnen zijn, maar een hele goede.

The Barretts of Wimpole Street

1934 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1934. Romantiek van Sidney Franklin. Met o.a. Norma Shearer, Fredric March, Charles Laughton, Maureen O'Sullivan en Katherine Alexander.

Knappe MGM-produktie van een klassiek liefdesverhaal van Elizabeth Barrett en Robert Browning in het Engeland van de 19e eeuw. Goed gespeelde romance misschien wat zwaar aangezet, tussen Elizabeth Barrett en de dichter Robert Browning, die Elizabeth redt van haar dominante vader (Laughton) en met haar trouwt. Regisseur Franklin maakte de film opnieuw in 1957. Hertiteld voor tv: THE FORBIDDEN ALLIANCE.

Riptide

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Edmund Goulding. Met o.a. Norma Shearer, Herbert Marshall, Robert Montgomery, Lilyan Tashman en Mrs. Patrick Campbell.

Een dwaas maar onderhoudend verhaal van de levendige Shearer die een stijve Engelse Lord (Marshall) trouwt en betrokken raakt in een schandaal met Montgomery. Mis de beginscène niet waarin de sterren gekleed zijn als reusachtige insekten voor een gekostumeerd bal.

Strange Interlude

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Clark Gable, May Robson, Maureen O'Sullivan en Robert Young.

Het praterige toneelstuk van Eugene O'Neill wordt een marathon van innerlijke gedachten die het publiek pas geleidelijk worden geopenbaard bij het vergrijzen van Gable, Shearer en de andere personages die geen kans zien hun problemen op te lossen. Een meeslepende film met Shearer stralender dan ooit.

Smilin' Through

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Sidney Franklin. Met o.a. Norma Shearer, Fredric March, Leslie Howard, Ralph Forbes en O.P. Heggie.

Shearer wil met Howard trouwen en laat haar aanbidder March in de steek. Deze gaat naar de kerk om zijn rivaal neer te schieten. Per ongeluk raakt hij Shearer en zij belooft, al stervende, haar toekomstige man dat zij eeuwig van hem zal blijven houden. Een mooi melodrama dat doorloopt naar een volgende generatie.

The Stolen Jools

1931 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1931. Mysterie van William McGann. Met o.a. Wallace Beery, Buster Keaton, Jack Hill, Allen Jenkins en J. Farrell McDonald.

Tijdens het Screen Stars Annual Ball worden de juwelen gestolen van Norma Shearer. Dat is op zich niet zo erg, maar ze werden gestolen van de dieven (Robinson en Stone) die ze afhandig hadden gemaakt van Norma. De agent van dienst (Beery) roept de hulp in van inspecteur Eddie Kane. Deze loopt de studio`s af op zoek naar acteurs die het bal bijwoonden om uit te zoeken wie van hen de dief is. Het verhaal is natuurlijk ondergeschikt aan de vele gastrollen van bekende gezichten die meestal slechts enkele seconden in beeld zijn. Het verhaal is dan ook maar bijzaak (er werd trouwens geen scenario-credit gegeven). Het unieke is dat de verschillende studio's samenwerkten voor dit project dat opgezet werd door Chesterfield Cigarettes ten bate van het N.V.A. tuberculose sanatorium in Saranac Lake, New York, dat later het Will Rogers Memorial Hospital for Respiratory Diseases zou worden. Een zeldzaam juweeltje dat veel te weinig vertoond wordt. Hoskins staat op de credits als Farina, Beard als Stymie, Chaney als Chubby, DeBorba als Echo, Hutchins als Wheezer en Pete the Dog als Pete the Pup. Mono. In Engeland werd het uitgebracht als THE SLIPPERY PEARLS.

Strangers May Kiss

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van George Fitzmaurice. Met o.a. Norma Shearer, Robert Montgomery, Neil Hamilton, Marjoriie Rambeau en Jed Prouty.

Gepolijste maar belachelijke melodramatische film, waarin Shearer verliefd wordt op een onbetrouwbare hypocriet (Hamilton). Zij houdt zichzelf voor de gek door te geloven dat ze hem wel kan vertrouwen. Aan het slot van de film moet geen geloof worden gehecht. Montgomery doet het heel aardig als het maatje van Shearer. De jonge Ray Milland mag een paar zinnetjes zeggen als één van haar bewonderaars.

Private Lives

1931 | Komedie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1931. Komedie van Sidney Franklin en George Sidney. Met o.a. Norma Shearer, Robert Montgomery, Una Merkel en Reginald Denny.

Stralende bewerking van Noel Cowards klucht over een kibbelend echtpaar. Honderd percent stijlvol uitgevoerd.

A Free Soul

1931 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1931. Komedie van Clarence Brown. Met o.a. Norma Shearer, Lionel Barrymore, Clark Gable, Leslie Howard en James Gleason.

Een stevig drinkende, vrije advocaat verdedigt succesvol gangster Gable in een moordaanklacht. Hij ontdekt dan tot zijn verbazing dat zijn niet zó vrijdenkende dochter verliefd is geworden op de boef. Gedateerd zedenstuk, blijft boeiend vanwege de bezetting en vanwege Barrymore's beroemde slotscène in rechtszaal; hij kreeg een Oscar voor zijn rol. Naar het boek dat Adele Rogers St. John schreef over haar vader. Opnieuw gemaakt als: THE GIRL WHO HAD EVERYTHING.

The Divorcee

1930 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1930. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Chester Morris en Robert Montgomery.

Shearer als de vrouw die ontdekt dat haar man overspel pleegt en dan zelf de bloemetjes buiten zet. Mooie rol van Shearer, ze kreeg er zelfs een Oscar voor.

Let Us Be Gay

1930 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1930. Romantiek van Robert Z. Leonard. Met o.a. Raymond Hackett, Norma Shearer, Roy La Rocque, Tyrell Davis en Sally Eilers.

Een romantische soap opera over gescheiden lieden die elkaar jaren later in Parijs weer tegen het lijf lopen. Frances Marion maakte het scenario naar het toneelstuk van Rachel Crothers. Voorzien van romantiek, komedie, menselijkheid, prachtige kostuums en decors en een goede bezetting van hoofd- en bijrollen. We zien ook Hopper, die, hoewel een goed actrice, bekender werd als roddeljournaliste. De titel komt heden ten dage wat merkwaardig over.

The Trial of Mary Dugan

1929 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1929. Drama van Bayard Veillier. Met o.a. Norma Shearer, Raymond Hackett, H.B. Warner, Lewis Stone en Lilyan Tashman.

MGM's eerste sprekende hoofdfilm met directeur Thalbergs echtgenote Shearer in de titelrol. Schrijver en regisseur Veiller maakte het scenario met Becky Gardiner. Hackett had zijn rol van verdediger en broer van Dugan al meermalen in het theater neergezet en maakte er ook op het witte doek iets goeds van. Toch bleek het een groter theater- dan filmsucces te zijn, waar ook de herverfilming in 1940 geen verandering in bracht.

The Hollywood Revue of 1929

1929 | Musical

Verenigde Staten 1929. Musical van Charles Riesner. Met o.a. Conrad Nagel, Jack Benny, John Gilbert, Norma Shearer en John Crawford.

De 'sprekende' introductie van de MGM-sterren van de zwijgende film. De gastheren zijn Benny en Nagel. Beslist een curiositeit voor liefhebbers van filmgeschiedenis. Verscheidene scènes zijn zelfs in kleur. Er is ook een versie van 116m.

Hollywood Revue Of 1929

1929 |

1929. Charles Riesner. Met o.a. Bessie Love, John Gilbert, Norma Shearer, Jack Benny en Conrad Nagel.

De 'sprekende' introductie van de MGM-sterren van de zwijgende film. De gastheren zijn Benny en Nagel. Beslist een curiositeit voor liefhebbers van filmgeschiedenis. Verscheidene scènes zijn zelfs in kleur. Er is ook een versie van 116m.

The Student Prince in Old Heidelberg

1927 | Muziek

Verenigde Staten 1927. Muziek van Ernst Lubitsch. Met o.a. Ramon Novarro, Norma Shearer, Jean Hersholt, Gustav von Seyffertitz en Philippe De Lacy.

Een zwijgende versie van Sigmund Rombergs beroemde operette waarin Novarro, als jeugdige prins, voor het eerst uit zijn beschermde wereldje breekt en gaat studeren in Heidelberg, waar hij verliefd wordt op kroegmeisje Shearer. Lubitsch op z'n best, verrukkelijk van het begin tot het eind, met een soort charme die tegenwoordig niet meer voorkomt. Opnieuw verfilmd in 1954. Ook bekend als OLD HEIDELBERG.

Pretty Ladies

1925 | Musical

Verenigde Staten 1925. Musical van Monta Bell. Met o.a. Zasu Pitts, Tom Moore, Ann Pennington, Lilyan Tashman en Bernard Randall.

Verhaal van Adele Rogers St. John over de Ziegfeld Follies en de meisjes die daar optraden. Joan Crawford in haar debuut als [KA1]e[KA1]en van die meisjes, maar Pitts staat centraal als het meisje dat door iedereen gewaardeerd wordt, maar waar niemand van houdt. In haar fantasiewereld komt de `Dream Lover` (Nagel) voor. Schouwspel dat het aanzien waard is met af en toe kleurenopnamen.

He Who Gets Slapped

1924 | Drama, Zwijgende film

Verenigde Staten 1924. Drama van Victor Sjöström. Met o.a. Norma Shearer, John Gilbert, Tully Marshall, Marc McDermott en Ford Sterling.

Een briljante geleerde probeert een persoonlijke tragedie te verbergen onder het masker van een circusclown die verliefd wordt op een mooie paardrijdster (Shearer). Een beroemd verhaal wordt een paljastypefilm voor Chaney. Het scenario is van Carey Wilson en Sjöström naar het toneelstuk He, The One Who Gets Slapped van Leonid Andreïev. Het camerawerk is van Milton Moore. Later van muziek voorzien door Jürgen Lamke.