Alex Etel

1994 Acteur

Alex Etel (1994) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ways to Live Forever

2010 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Spanje 2010. Drama van Gustavo Ron. Met o.a. Robbie Kay, Emilia Fox, Alex Etel, Ben Chaplin en Natalia Tena.

Britse studente creatief schrijven Sally Nicholls (1983) debuteerde in 2008 glansrijk met haar roman Ways to Live Forever, in hetzelfde jaar in het Nederlands vertaald als Als je dit leest, ben ik dood. De Nederlandse titel slaat op de proloog van het boek waarin de elfjarige Sam middels een videodagboek vertelt dat hij zal sterven aan leukemie. Voor het zover is, wil hij nog een aantal dingen uitzoeken. Net als in het boek ligt de nadruk in de filmversie op de levenslust van Sam en niet op de ziekte. Speels acteerwerk verlicht de onderliggende misère.

From Time to Time

2009 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 2009. Avonturenfilm van Julian Fellowes. Met o.a. Alex Etel, Maggie Smith, Timothy Spall en Carice van Houten.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog wordt Tolly, dertien jaar, naar zijn oma op het platteland gestuurd. Zij vertelt verhalen van vroeger en de jongen beleeft de geschiedenis op magische wijze opnieuw.

The Water Horse

2007 | Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Australië 2007. Avonturenfilm van Jay Russell. Met o.a. Alex Etel, Emily Watson, Ben Chaplin, David Morrissey en Brian Cox.

Het Monster van Loch Ness blijkt een vriendelijk dier dat een jochie gezellig op z'n rug laat rijden. De twaalfjarige Angus vindt een raar ei. Er komt een schattig beestje uit dat zo griezelig snel groeit dat het alleen nog in het dichtstbijzijnde meer past. Jeugdavontuur tegen de achtergrond van WO II, vermengt de Schotse legende met hedendaagse computeranimatie die het onderwaterbeest een knuffelbaar uiterlijk geeft. Tikje sentimenteel, maar best spannend. De opnamen vonden overigens niet in Schotland, maar in Nieuw-Zeeland plaats.

Millions

2004 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2004. Familiefilm van Danny Boyle. Met o.a. Alex Etel, Lewis McGibbon, James Nesbitt, Daisy Donovan en Christopher Fulford.

Twee broertjes vinden een zak vol Engelse ponden (229.000 om precies te zijn) en besluiten dat aan niemand te vertellen. Ze moeten het geld snel opmaken want Groot-Brittannië staat op het punt het pond in te ruilen voor de euro. De zevenjarige Damian ziet de zak geld als een middel om wonderen te laten uitkomen. Zijn tienjarige broer Anthony gebruikt de gevonden bankbiljetten om zijn vrienden te imponeren. Opvallend voorzichtige familiefilm van regisseur Danny Boyle - eerder verantwoordelijk voor Trainspotting en 28 Days Later... - biedt een mix van amusement, engagement en spanning.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Etel op televisie komt.

Reageer