Bogdan Stupka

Acteur

Bogdan Stupka is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Schatten über Moskau

1991 | Drama, Historische film

Oostenrijk/SU/Duitsland 1991. Drama van Alexander Proschkin. Met o.a. Kostas Smoriginas, Irina Kuptschenko, Bogdan Stupka, Sergej Gasarow en Andrej Martinow.

Een landbouwkundig ingenieur (Smoriginas) ontwikkelt in de periode 1930-1940 een revolutionaire methode om de oogst drastisch te verhogen om op die manier de heersende hongersnood te bestrijden. Invloedrijke academici passen echter tegen het eind van dat decennium niet meer in Stalins politiek: hij wordt gearresteerd en komt in een goelag terecht waar hij in een naamloos graf ten ondergaat nadat hij administratief ter dood is veroordeeld. Zijn vooraanstaande positie is rap door een opportunistische boer (Stupka) ingenomen, die schaamteloos de resultaten van zijn wetenschappelijke arbeid heeft ingepikt en zich daarmee invloed verwerft binnen de communistische partij en zich nestelt in de nomenclatura. Zijn broer, een belangrijk natuurkundige komt pas vele jaren later achter de waarheid van zijn tragische noodlot. Een bittere, koele kroniek over het Stalinistische schrikbewind en het failliet van het Marxisme- Leninisme. In de (toenmalige) Sovjetunie uitgebracht als zesdelige miniserie, terwijl de Duits-Oostenrijkse versie van deze coproduktie sterk bekort is tot 150m, maar daardoor juist te genieten is.

Belaya ptica s chernoy otmetinoy

1971 | Drama

SU 1971. Drama van Yuri Ilienko. Met o.a. Larisa Kadochnikova, Ivan Mikolaichuk, Bogdan Stupka, Natalia Naum en Dzhemma Firsova.

De sneeuwwitte ooievaar, die het huis beschermt tegen rampspoeden, wordt opgeschrikt door een grote brand: de WO II heeft Bukinova bereikt. Het leven van de broers, die in het huis wonen, verandert op slag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bogdan Stupka op televisie komt.

Reageer