Didier Brunner is producer.
Er zijn 10 films gevonden.

De grote boze vos & andere verhalen

2017 | Familiefilm, Animatie

Frankrijk/België 2017. Familiefilm van Benjamin Renner en Patrick Imbert.

Een drieluik humoristische dierenverhalen, waarvan de middelste gaat over de niet al te slimme, goedhartige vos uit de titel, die drie kippeneieren steelt. Als de eieren uitkomen zien de kuikens hem voor hun moeder aan, wat tot geinige misverstanden leidt. Leuker nog is het eerste verhaal, over een oliedomme eend en haas die met hulp van een verstandig varkentje de bezorging van een baby overnemen van een onwillige ooievaar. Als afsluiting dient een ietwat plichtmatig kerstverhaal. Plezante, pastelkleurige animatiefilm voor kinderen van de makers van Ernest en Célestine. Met in de Nederlandse versie de stemmen van Ruth Beeckmans, Jan Schepens en Gène Bervoets.

Ernest & Celestine Winterpret

2018 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk 2018. Animatie van Julien Chheng en Jean-Christophe Roger. Met o.a. Simon Zwiers en Noa Zwan.

Ernest is een grote beer die graag muziek speelt en jam eet. Ernest deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit en beleven allerlei avonturen.

Ernest et Célestine

2012 | Animatie

Frankrijk/België/Luxemburg 2012. Animatie van Stéphane Aubier, Vincent Patar en Benjamin Renner.

Goedaardige Franse animatiefilm naar de boeken van Gabrielle Vincent, over de ongemakkelijke vriendschap tussen een onhandige beer en een kordaat muisje. Ze leven in een wereld waarin muizen en beren op afstand van elkaar horen te blijven. Getekend in zachte kleuren en lijnen, in een stijl die op een tot leven gewekt prentenboek lijkt, bleek Ernest et Célestine een hit: de film van de makers van Panique au Village werd veelvuldig bekroond, met onder meer de Cinekid Award, een César en een Oscarnominatie.

Kirikou en de mannen en de vrouwen

2012 | Animatie

Frankrijk 2012. Animatie van Michel Ocelot.

Kirikou en de heks zette de Franse animatiefilm in 1998 terug op de kaart nadat die in de tien jaar daarvoor op sterven na dood was gebleken. Zonder Michel Ocelots doorzettingsvermogen waren films als Les triplettes de Belleville en Persepolis misschien wel nooit gemaakt. Inmiddels verschijnt met Kirikou en de mannen en de vrouwen de derde film over de belevenissen van het kleine jongetje in z'n West-Afrikaanse dorpje. Best verrassend in een tijd waarin grote entertainmentstudio's elkaar proberen te overtreffen met meer van hetzelfde.

The Secret of Kells

2009 | Animatie, Avonturenfilm, Fantasy

Ierland/Frankrijk/België 2009. Animatie van Paul Young, Tomm Moore en Nora Twomey.

In het negende-eeuwse Ierland groeit het jongetje Brendan op bij de monniken van de Abdij van Kells. De monniken werken aan het Book of Kells, een echt bestaand, prachtig gekalligrafeerd religieus boek. Brendan kan helpen, door in het bos buiten de abdij ingrediënten te verzamelen voor de speciale groene inkt. Maar de abt mag het niet weten, die is - terecht - bevreesd voor Vikingen die in de buurt rondzwerven. Betoverend mooie, complexe, ouderwets met monnikenwerk gemaakte animatie werd genomineerd voor een Oscar.

Kirikou en de wilde dieren

2005 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk 2005. Animatie van Michel Ocelot en Bénédicte Galup.

Fantastisch vervolg op Kirikou en de heks, de meesterlijke tekenfilm uit 1998 over een dorpje in West-Afrika waar een klein jongetje een vervaarlijke tovenares overtuigt van het nut van regen. In Kirikou en de wilde dieren is het welhaast bovennatuurlijk begaafde titelheldje opnieuw aan zet - volgens opa was het verhaal rond de heks te kort - en wordt duidelijk hoe het knaapje zich bekwaamde in het overwinnen van tovenaars en hyena's, maar ook hoe hij leerde pottenbakken, tuinieren, reizen, forensisch onderzoeken, zakendoen en dokteren. Kostelijk. Met muziek van Manu Dibango.

Les triplettes de Belleville

2003 | Animatie, Drama

Frankrijk/België/Canada/Verenigd Koninkrijk 2003. Animatie van Sylvain Chomet. Met o.a. Michel Robin, Jean-Claude Donda en Monica Viegas.

Animatiefilm waarin een grootmoeder, haar wielrennende kleinzoon en zijn hond via de bezemwagen van de Tour de France in de haven van Marseille en vervolgens in een metropool aan de andere kant van de Atlantische Oceaan belanden. In Sylvain Chomets nauwkeurige tekenstijl worden stadsgezichten en schimmige steegjes net zo liefdevol uitgewerkt als de gezichtsuitdrukkingen op de waterhoofden van de personages. Dialogen zijn vrijwel afwezig, muziek wordt spaarzaam ingezet: voor de juiste, ouderwetse sfeer heeft de regisseur aan omgevingsruis genoeg.

Princes et princesses

1999 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Frankrijk 1999. Animatie van Michel Ocelot.

De maker van KIRIKOU ET LA SORCI[KA2]ERE werkte tien jaar aan deze animatiefilm met silhouetten en kleurige lijntekeningen die uit zes verschillende vertellingen bestaat. Hierdoor is hij heel geschikt voor de hele kleine kijkers, die normaal gesproken moeite hebben om lang te blijven stilzitten. De verhalen zijn gemakkelijk te volgen. Samen met een oude filmoperateur gaan twee kinderen naar films kijken die hij op het bioscoopscherm projecteert. Het eerste verhaal is getiteld LA PRINCESSE AUX DIAMANTS en gaat over een prinsesje dat twee prinsen uitdaagt om haar diamanten halssnoer te rijgen. Het moet binnen een bepaalde tijd lukken, anders verandert een van hen in een mier. Het tweede heet LE GAR[KA10]CON DES FIGUES en gaat over een arme Egyptische jongen die slechts [KA1]e[KA1]en vijgenboom bezit; hij brengt iedere morgen een vrucht naar de koningin die hem rijkelijk beloont. Een jaloerse hoveling zorgt ervoor dat de boom alleen nog maar vruchten draagt in de winter... In LA SORCI[KA2]ERE proberen koene prinsen tevergeefs de burcht van een heks te bestormen; wie het lukt, mag met de beeldschone koningsdochter trouwen. In LE MANTEAU DE LA VIEILLE DAME wordt een bandiet het slachtoffer van zijn slachtoffer, een oude dame van wie hij de nieuwe jas wilde stelen; ze verandert hem in een speelgoedbeest. Het vijfde verhaal is getiteld LA REINE CRUELLE en gaat over een koningin met een stenen hart, die zegt dat zij degene zal trouwen, die zij voor zonsondergang niet kan vinden en doden met haar straal; een jongeling tart de uitdaging. Het laatste verhaal PRINCE ET PRINCESSE gaat over een prins en een prinses die met elkaar verloofd zijn. Wie kust verandert de ander in een beest. Zo veranderen zij in een hele reeks dieren totdat zij uiteindelijk zichzelf weer zijn. Zondermeer een juweeltje dat bekroond werd op een jeugdfilmfestival. Deze film die oude Egyptische tekenstijlen met Japanse technieken vermengt, is een verademing ten op zichte van al dat Disneywerk en zijn talloze mindere (computer)imitaties. Het scenario is van regisseur Ocelot. Het camerawerk is van Anita Vilfrid, Michèle Péju en Dominique Leféver. Met in de originele versie de stemmen van: Arlette Mirapeu, Philippe Cheytion, Yves Barsacq en François Voison.

Kirikou en de heks

1998 | Animatie, Jeugdfilm

Frankrijk/België/Luxemburg 1998. Animatie van Michel Ocelot.

Bij de geboorte is het al duidelijk dat Kirikou geen normaal kind is. Hij komt zonder hulp op de wereld, snijdt zelf de navelstreng door en praat onmiddellijk als de beste. Dat trekt de aandacht van de heks Karaba, een kwaadaardige figuur die haar slachtoffers omtovert tot willoze robotachtige wezens. Er zit niets anders op: Kirikou moet de confrontatie met haar aangaan. Fraaie animatie, de niet-clichématige personages en prachtig uitgewerkte landschappen maken de film geschikt voor jong en oud. Gebaseerd op een West-Afrikaans sprookje. Met mooie muziek van Youssou N'Dour.
In de Nederlands gesproken versie met oa de stemmen van Sander van der Poel (Kirikou) en Liz Snoyink (Karaba).
In de originele, Frans gesproken versie met oa de stemmen van Theo Sebeko (Kirikou) en Antoinette Kellermann (Karaba).

La vieille dame et les pigeons

1997 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Canada/Frankrijk/België/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1997. Animatie van Sylvain Chomet.

Een Parijse politieman kijkt, rammelend van de honger, toe hoe toeristen met smaak een baguette verorberen. Hij is jaloers op de duiven die door iedereen gevoed worden, terwijl hij zich moet tevreden stellen met wat schamele kruimels. Zo is er een oude dame in het park die de lekkerste gebakjes aan de duiven geeft. De dame wordt een obsessie. Als duif verkleed gaat hij op bezoek bij de dame. Een plezierige tekenfilm met een onverwachte wending op het einde. De (vooral Amerikaanse) toeristen worden met plezier door het slijk gesleurd, maar voor de arme politieman is er wel een hart. Bijzonder geestig en origineel. Regisseur Chomet schreef zelf het scenario. We horen de stemmen van Andrea Usher-Jones, Jim Pidgeon en Michoue Sylvain. De film kreeg een resem aan bekroningen, evenals nominaties voor de Oscar en de César. Dolby Stereo SR.