Oleg Jakov

Acteur

Oleg Jakov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

I Sette fratelli Cervi

1967 | Drama, Oorlogsfilm

Italië 1967. Drama van Gianni Puccini. Met o.a. Gian Maria Volonté, Lisa Gastoni, Carla Gravina, Serge Reggiani en Don Backy.

De oudste zoon uit een boerenfamilie wordt tijdens WO II verliefd op een militant anti-fascistische actrice en gaat mèt zijn zes broers in het verzet. Ze verbergen een grote groep soldaten, waarvoor ze alle zeven door het regime in 1943 geëxecuteerd worden. De sobere - in de tekening van het gezinsleven soms sentimenteel ontsporende - historische reconstructie wordt vooral opmerkelijk geacteerd.

S.V.D. (Soiuz Velikogo Dela)

1927 | Drama, Historische film

SU 1927. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Sergei Gerasimov, Andrei Kostrichkin, Piotr Sobolevski, Constantin Khokhlov en Sofia Magarill.

Een film over de opstand van de Decembristen in 1825 tegen de autocratische Tsaar. Hoofdpersoon is een internationale avonturier en valsspeler, die wist door te dringen tot het geheime genootschap van de Decembristen. Hij verried hen aan de politie. Het genootschap was toch al sterk verzwakt en het lag niet aan zijn verraad dat de opstand mislukte. Als dank werd hij vermoord door agenten van de regering, die hem niet vertrouwden. In 1974 vond men enkele kopiën terug; ze werden hersteld met hulp van de Duitse zender ZDF, die zich op dit terrein zeer verdienstelijk heeft gemaakt. S.V.D. staat voor Unie van de Grote Zaak. Scenario van Iouri Tynianov en Iouri Oksman. Camerawerk van Andreï Moskvin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oleg Jakov op televisie komt.

Reageer