Denis O'Neill

Scenarist

Denis O'Neill is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

A Shot at Glory

2000 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Michael Corrente. Met o.a. Robert Duvall, Michael Keaton, Ally McCoist, Kirsty Mitchell en Brian Cox.

Voetbalfilms scoren zelden, maar dit drama heeft charme. Op zijn karakteristieke ijzervreterswijze speelt Duvall een oudere trainer die zijn Schotse club tot serieus hogere prestaties moet aansporen om te voorkomen dat het team door de Amerikaanse patser-eigenaar (Keaton) naar Ierland wordt overgeheveld. Wie tegen Duvalls overbestudeerde 'method'-Schots kan en de uiterst fictieve wedstrijdbeelden met een korrel zout neemt, ziet een aardige film die een goed zaterdagmiddaggevoel achterlaat. 'Super Ally' McCoist, hier in actie als ingehuurde sterspeler, was jarenlang een succesvolle aanvaller bij de Schotse Rangers F.C., waar hij later assistent manager werd.

The River Wild

1994 | Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Avonturenfilm van Curtis Hanson. Met o.a. Meryl Streep, Kevin Bacon, David Strathairn, Joseph Mazzello en John C. Reilly.

Jaren geleden was Gail (Streep) gids voor mensen die op een vlot een lokale, woest kolkende rivier willen afvaren. En ze herinnert zich nog dat je The Gauntlet, een levensgevaarlijk deel van die rivier, moet mijden als de pest. Inmiddels is ze een brave geschiedenislerares, die met haar werkverslaafde man en tienerzoon nog een keertje de rivier af wil varen. Ze krijgen gezelschap van drie ruwe kerels op een ander vlot. Wisselvallig: soms ongeloofwaardig of voorspelbaar, dan weer spannend en spectaculair. Streep doet het prima, net als Bacon, de leider van de rabauwen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Denis O'Neill op televisie komt.

Reageer