David Weisbart (1915-1967): productie en montage.
Er zijn 9 films gevonden.

Valley of the Dolls

1967 | Drama

Verenigde Staten 1967. Drama van Mark Robson. Met o.a. Barbara Parkins, Patty Duke, Sharon Tate, Susan Hayward en Paul Burke.

De dun gezaaide maar onbedoelde grappen wegen niet op tegen het afgrijselijk slecht geschreven scenario, het slechte spel en de mislukte regie van deze bewerking van Jacqueline Susann's boek over drie jonge vrouwen in de wereld van de showbusiness.

Rio Conchos

1964 | Western, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1964. Western van Gordon Douglas en Clair Huffaker. Met o.a. Richard Boone, Stuart Whitman, Jim Brown, Tony Franciosa en Wende Wagner.

Iemand bewapent oorlogszuchtige Indianen. Legerkapitein Whitman moet uitzoeken wie. Hij wordt begeleid door Indianenhater Boone en de Mexicaanse bandiet Franciosa, die uit de gevangenis zijn ontslagen om Whitman bij deze opdracht te helpen. O'Brien is de man op de achtergrond. Maar voor ze die te pakken hebben gaan ze door een hel in deze actierijke en spannende western, die op de roman van Clair Huffaker is gebaseerd. Hijzelf en Joseph Landon bewerkten het boek. Joe MacDonald stond achter de camera en Jerry Goldsmith schreef de muziek. De zwarte voetbalster Brown maakte zijn debuut in deze film.

Flaming Star

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Don Siegel. Met o.a. Elvis Presley, Barbara Eden, Steve Forrest, Dolores Del Rio en John McIntire.

Dit is de beste film van Elvis. Hij is de halfbloed Pacer: Indiaanse moeder Del Rio en blanke vader McIntire. Zijn halfbroer is Forrest, uit pa's eerste huwelijk. De Indianen onder Acosta roeren zich weer. Het feit dat Elvis een halfbloed is, zet de blanke gemeenschap tegen hem en zijn hele familie op. Hij staat in tweestrijd, zijn vader wordt door Indianen neergeschoten, nadat zijn moeder door een blanke is neergeschoten. De 'vlammende ster van de dood' is alles wat Elvis dan nog wacht. Clair Huffaker en Nunnally Johnson schreven het scenario naar Huffakers eigen roman. Richard Talmadge regisseerde de actiescènes en Charles Clarke deed het camerawerk. Gefilmd in CinemaScope.

Rebel Without a Cause

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus en Ann Doran.

‘Teenage terror torn from today’s headlines!’ Zo werd het publiek lekker gemaakt voor dit moralistische, maar nog altijd erg vermakelijke melodrama over de met het leven worstelende, eenzame tiener Jim Stark (Dean), die de naoorlogse frustraties niet bepaald ­terughoudend ventileert. Mooie rollen van de piepjonge Wood en Mineo. James Dean is ontegenzeglijk cool in de hoofdrol, maar ook een beetje over the top wanneer hij zijn ouders huilend toeschreeuwt: ‘You’re tearing me apart!’ De klassieke autorace­scène heeft een wrange bijsmaak omdat de jonge ster een maand voor verschijning van de film omkwam bij een auto-ongeluk.

A Streetcar Named Desire

1951 | Film noir, Drama

Verenigde Staten 1951. Film noir van Elia Kazan. Met o.a. Karl Malden, Rudy Bond, Nick Dennis, Peg Hillias en Vivien Leigh.

'Stella...!' schreeuwde Marlon Brando vertwijfeld door de geladen nacht van New Orleans in Kazans magistrale filmversie van Tennessee Williams toneelstuk 'A streetcar named Desire'. Marlon Brando werd beroemd, Kim Hunter (Stella) niet. Ze kreeg weliswaar een Oscar voor haar rol, maar de vlucht van haar carrière werd kort na de film afgebroken door de communistenjagers van McCarthy, de lieden die mede door regisseur Kazan werden gesouffleerd. In A Streetcar Named Desire is Stella de gegoede vrouw van de primitieve Stanley. De komst van haar neurotische zus Blanche verstoort het prille geluk. Stanley (Brando in een inmiddels klassieke vertolking) volgt zijn brute instinct om te voorkomen dat Blanche een wig drijft tussen hem en zijn vrouw.

Johnny Belinda

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Jane Wyman, Lew Ayres, Charles Bickford, Jan Sterling en Agnes Moorehead.

Gevoelig gespeeld en sfeervol drama over een jong doofstom meisje (Wyman) met een verschrikkelijke vader en een dokter (Ayres) die zich over haar ontfermt en haar leert liplezen. Het hele dorp kijkt op haar neer, maar door de arts bloeit ze op. Dan verkracht een van de macho's uit het provinciegat haar. Het decor waartegen dit hartverscheurende drama zich voltrekt, is een provinciale gemeenschap die van de visvangst leeft en het is allemaal heel levendig in beeld gebracht. Wyman kreeg een Oscar voor haar mooie rol. Elf nominaties waren daaraan voorafgegaan. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Scenario van Irmgard von Cube en Allen Vincent naar een toneelstuk van Elmer Harris. Camerawerk van Ted McCord.

Dark Passage

1947 | Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1947. Film noir van Delmer Daves. Met o.a. Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Bruce Bennett en Agnes Moorehead.

Vincent Parry (Bogart) zit onschuldig in de gevangenis, omdat hij zijn vrouw zou hebben vermoord. Hij ontsnapt, duikt onder bij een meisje (Bacall) en laat zijn gezicht veranderen door een plastisch chirurg, zodat de politie hem niet zal herkennen. Een gedurfde keuze van de regisseur - het eerste half uur komt het gezicht van Bogart niet in beeld - werkt aanvankelijk prima maar gaat na een minuut of tien een beetje irriteren. Toch is deze film noir prima te verteren, vooral vanwege de chemie tussen de in 1945 getrouwde Bogart en Bacall, met als bonus mooie beelden van San Francisco.

Night and Day

1946 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1946. Muziek van Michael Curtiz. Met o.a. Cary Grant, Alexis Smith, Monty Woolley, Ginny Simms en Jane Wyman.

De muziek is eigenlijk het enige verdienstelijke aspect van deze weinig getrouwe biografie van componist Cole Porter, stijfjes neergezet door Grant die 'You're the Top' zingt. Martin brengt nog eens de song 'My Heart Belongs to Daddy', een hoogtepunt in deze film. Scenario van Charles Hoffman, Leo Townsend en William Bowers. Camerawerk van Peverell Marley en William V. Skall.

Mildred Pierce

1945 | Drama, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1945. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Joan Crawford, Jack Carson, Ann Blyth, Zachary Scott en Eve Arden.

Sterk, klassiek drama van Casablanca-regisseur Michael Curtiz over een vrouw die als hardwerkende moeder een succesvolle horecaondernemer wordt. Alles om haar verwende dochter (Blyth) te behagen. Crawford, in misschien wel haar beste rol, geeft diepte aan een complex personage én glamour aan gewone werkvrouwjaponnetjes. Schrijver van het boek James M. Cain was diep geroerd door haar vertolking. De diva lag 'ziek' in bed toen ze haar Oscar won, en nodigde vervolgens de pers in haar slaapkamer uit om 'm alsnog in ontvangst te nemen.