Fernando Sancho is acteur.
Er zijn 114 films gevonden.

La Luna negra

1989 | Fantasy, Horror

Spanje 1989. Fantasy van Imanol Uribe. Met o.a. Lydia Bosch, Fernando Guillén, Emma Suárez, José Coronado en Fernando Sancho.

In een tijdsbestek van 48 uur krijgt Eva een kind, verliest haar echtgenoot en ontmoet een mysterieuze vrouw. Om de gevolgen van deze gebeurtenissen in te kunnen schatten, zal ze negen jaar moeten wachten, maar dan is het te laat. Deze herschepping van de mythe van Lilith is belachelijk door de onbeholpenheid van de uitvoering en de middelmatigheid van de vertolkers.

Pánico en el distrito 18

1985 | Misdaad

Spanje 1985. Misdaad van Antonio Aguilar. Met o.a. Antonio Aguilar, Luisa Rosado en Fernando Sancho.

Een jongen besluit om wraak te nemen op de moordenaars van zijn verloofde. Een onrijpe en reactionaire thriller, waarvan Antonio Aguilar regisseur, scenario-schrijver en producent is.

Las autonosuyas

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, José Bódalo en Fernando Sancho.

De burgemeester van een dorp mengt zich in de kwestie van het zelfbeschikkingsrecht en besluit dit op zijn eigen situatie toe te passen. Daarom bereidt hij een referendum voor. Alweer een samenwerking tussen Victaíno Casas en Rafael Gil, en net zo stompzinnig als de andere.

Las Alegres chicas de Colsada

1983 | Musical, Historische film

Spanje 1983. Musical van Rafael Gil. Met o.a. Tania Doris, Luis Cuenca, José Bódalo, Antonio Garisa en Carmen de Lirio.

Een jong meisje wil een revuester worden. Maar deze musical gaat eigenlijk over de ontwikkeling van de Spaanse revue. Een nogal nostalgische en tendentieuze film.

Invierno en Marbella

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van José Luis Madrid. Met o.a. Karin Schubert, José Antonio Ceinos, María Salerno en Fernando Sancho.

Een knappe buitenlandse stelt een jonge Spanjaard voor met de vrouwelijke toeristen uit Marbella naar bed te gaan. Een belachelijk en beschamend erotisch melodrama.

La Boda del señor cura

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van Rafael Gil. Met o.a. José Sancho, Juan Luis Galiardo, José Bódalo en Fernando Sancho.

Een priester raakt na de dood van Franco ideologisch in de war. Een van die fascistische, reactionaire misbaksels, die geregisseerd werden door Rafael Gil aan het eind van de jaren zeventig, begin jaren tachtig.

Trampa sexual

1978 | Erotiek

Spanje 1978. Erotiek van Manuel Esteba. Met o.a. Silvia Aguilar, Mel Amor, Victor Petit en Fernando Sancho.

Twee meisjes die psychisch in de war zijn geraakt door een verkrachting besluiten zich te wreken op het mannelijk geslacht. Een goedkope, onbetekenende, zeer slechte film.

Superbaby - der Kleine mit der grossen Klappe

1978 | Komedie, Thriller

Duitsland 1978. Komedie van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Rud Rittberg, Kathrina Oginski, Sal Borgese, Fernando Sancho en Brad Harris.

Twee computergestuurde mechanische reuzenkevers worden door hun toeverlaat en constructeur/uitvinder ingezet tegen een groep gangsters, die zich op het eiland Lanzarote met geweld willen meester maken van een goudschat uit WO II. In de jaren 1971-74 regisseerde Zehetgruber vier z.g. Käfer-avonturen in bloedarme en fantasieloze navolging van Disney's Herbie, het wonderlijke Volkswagentje uit o.m. THE LOVE BUG. In SUPERBABY gaat Zehetgruber verder op het hardware-spoor met nieuwe, buitengewoon onleuke en zelfs gênante avonturen, die bovendien met logica, en vooral logistiek, resoluut de kachel aanmaken. Pijnlijke onzin. Ook bekend als: ZWEI TOLLER KÄFER RÄUMEN AUF.

Verano sangriento

1976 | Misdaad, Thriller

Spanje/Italië 1976. Misdaad van Marlon Sako. Met o.a. Lee Van Cleef, Tita Barker, John Ireland, Robert Widmark en Karen Well.

Een professionele moordenaar krijgt opdracht om iemand te vermoorden - wie is onduidelijk - maar wordt op zijn beurt achterna gezeten door een huurmoordenaar van uitzonderlijk kwaadaardig kaliber. Een film die verre van perfect is. Schieten, slaan, en sadisme leiden tot stapels lijken, alsof het niets is.

Las Alimañas

1976 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje 1976. Avonturenfilm van Amando de Ossorio. Met o.a. Rosa Valenty, Paul Benson, Verónica Miriel en Fernando Sancho.

Na het museum in Lima te hebben geplunderd moeten drie avonturiers de buit verdelen. Deze gewelddadige en erotische avonturenfilm is op zijn gebruikelijke (onbekwame) wijze gepresenteerd door Amando de Ossorio.

El Alijo

1976 | Misdaad

Spanje 1976. Misdaad van Ángel del Pozo. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Fernando Sancho, Helga Liné en Manuel Zarzo.

Een voorname dame neemt twee gewetenloze vrachtwagenchauffeurs in dienst om illegaal een aantal arbeiders te vervoeren. Deze middelmatige detectivefilm werd geregisseerd door Angel del Pozo, die over het algemeen alleen als acteur actief is.

Cambio de sexo

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Vicente Aranda. Met o.a. Victoria Abril, Lou Castel, Bibiana Fernández, Fernando Sancho en Rafaela Aparicio.

Een jonge man betreurt het dat hij niet als vrouw op de wereld is gekomen... Een van de beste films van Vicente Aranda, die met een wonderlijk evenwicht tussen kritische hardheid en fijngevoeligheid een geval van transseksualiteit aanroert. Een overdreven en weinig overtuigend stuk aan het eind van de film doet hieraan enigszins afbreuk.

A la legión le gustan las mujeres

1976 | Komedie, Oorlogsfilm

Spanje 1976. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Fernando Sancho, Francisco Cecilio, Luis Varela en Ricardo Palacios.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog voeren vier soldaten van het vreemdelingenlegioen een bijzondere operatie uit. Ze willen zo het leven redden van de verloofde van hun officier. Deze komedie, gemaakt ter verering van het Spaanse legioen, wekte veel verontwaardiging. Ook bekend als ... Y A LAS MUJERES LES GUSTA LA LEGIÓN.

La Cruz del Diablo

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van John Gilling. Met o.a. Carmen Sevilla, Ramiro Oliveros, Adolfo Marsillach, Emma Cohen en Fernando Sancho.

In de 19e eeuw komt een Engelse schrijver naar Spanje om zich te verdiepen in de legende van de tempelridders. De verfilming van een werk van Gustavo A. Bécquer, één van de beste Spaanse romantische lyrici; derhalve een zeer interessant thema. Het wordt echter verpest door een middelmatig scenario, een slappe regie en verkeerde acteurs. De laatste film van John Gilling.

Memoria

1974 | Sciencefiction, Animatie

Spanje 1974. Sciencefiction van Francisco Macián. Met o.a. Fernando Sancho, Pat Johnson, Pedro Díez del Corral en William Layton.

In een nabije toekomst ontstaan intriges rondom een uitvinding. Deze gedeeltelijke animatiefilm is de enige produktie die de overleden Francisco Macián heeft geregisseerd. Hoewel hij een expert was op het gebied van animatie is het toch een tamelijk slechte film.

Los Novios de la muerte

1974 | Thriller, Drama

Spanje 1974. Thriller van Rafael Gil. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Julián Mateos, Ramiro Oliveros, Fernando Sancho en Helga Liné.

Een gangster die onlangs uit de gevangenis is ontslagen gaat in het Spaanse legioen. Hij wil zich wreken op zijn vroegere rivaal, die om de politie te ontvluchten in militare dienst is gegaan. Een belachelijke verheerlijking van het militarisme die schijnheilig verborgen is in een thriller.

Lo credevano uno stinco di santo

1974 | Western

Spanje/Italië 1974. Western van Juan Bosch. Met o.a. Anthony Steffen, Fernando Sancho en Tania Alvarado.

Een oude mijnwerker die in zijn leven nogal wat goud bij elkaar geroofd heeft, stort in en gaat dood. De gestolen schatten komen in handen van de plaatselijke keuterboertjes. Het verhaal zou nog kunnen, maar het is niet om aan te zien, zo slecht gespeeld en geregisseerd.

La Ultima jugada

1974 | Thriller

Spanje 1974. Thriller van Alfred S. Brell. Met o.a. Aldo Sambrell, Candice Kay, Frank Braña, Hugo Blanco en Fernando Sancho.

Een detective is op zoek naar op geheimzinnige wijze gestolen schilderijen. Een lachwekkende thriller, waarin Sambrell, regisseur en scenarioschrijver, ook de hoofdrol speelt.

El Endemoniada

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Julian Mateos, Marian Salgado, Fernando Sancho, Lone Fleming en Tota Alba.

Een Spaanse variant op THE EXORCIST. De geest van een oude zigeunerin, die door de politie gedood is, neemt bezit van het dochtertje van de politie-commissaris. In dit zeer zwakke werkje, wordt de duivelse bezetenheid op bedenkelijke wijze geëxploiteerd. Engelse titels: THE POSSESSED en DEMON WITCH CHILD.

Vudú sangriento

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Manuel Caño. Met o.a. Aldo Sambrell, Eva León, Alfredo Mayo en Fernando Sancho.

De mummie van Guede Nibo herleeft na drieduizend jaar en gaat op zoek naar zijn geliefde. Een zeer slechte Spaanse variant op de legende die onsterfelijk is geworden door de film THE MUMMY.

Storia di Karate, Pugni e Fagioli

1973 | Actiefilm, Western

Spanje/Italië 1973. Actiefilm van Tonino Ricci. Met o.a. Dean Read, Chris Huerta, Iwao Yoshika en Fernando Sancho.

In een kluchtig bedoelde western, die speelt tijdens een onduidelijke Mexicaanse revolutie, laat een olijk Japannertje wat flitsend karatewerk zien. Oubollig en ondraaglijk koddig. Ook bekend als KARATE-FISTS AND BEANS.

II Figlio di Zorro

1973 | Avonturenfilm

Italië 1973. Avonturenfilm van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Widmark, William Berger, Fernando Sancho, Elisa Ramirez en Franco Fantasia.

In Mexico, tijdens het bewind van Keizer Maximiliaan, gaat een jonge edelman, de zoon van Zorro (Widmark), bij de rebellen ter voorbereiding van de revolutie. Hij wordt verraden. Slecht geregisseerd, afschuwelijk geacteerd, maar de actiescènes zijn niet slecht.

El ataque de los muertos sin Ojos

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Frank Braña en Loretta Tovar.

De leden van een eeuwenoude Tempelieren-orde herrijzen uit de dood om wraak te nemen op de nazaten van degenen die hen tot de brandstapel veroordeelden. Deze bij vlagen sfeervolle, tweede aflevering uit het zombie-vierluik van De Ossorio (verder omvattend LA NOCHE DEL TERROR CIEGO, EL BUQUE MALDITO en LA NOCHE DE LAS GAVIOTAS), lijkt vooral in de tweede helft nogal op NIGHT OF THE LIVING DEAD.

El Pantano de los cuervos

1973 | Horror

Ecuador/Spanje 1973. Horror van Manuel Caño. Met o.a. Ramiro Oliveros, Marcelle Biechetti, Fernando Sancho en Fabiola Vallejo.

Een gefrustreerde geleerde gooit de resultaten van zijn mislukte experimenten weg in het nabije moeras, zonder rekening te houden met de gevolgen daarvan. Een film van het allerlaagste allooi.

Tutti fratelli nel west...per parte di padre

1972 | Western

Italië 1972. Western van Sergio Grieco. Met o.a. Antonio Sabato, Marisa Mell, Lionel Stander, Fernando Sancho en Brigitte Skay.

Een goudzoeker heeft een mijn gevonden. Een plattegrond wordt in vijf delen in vijf zakken met goudklompjes gedaan. Als hij sterft vraagt hij Sabato de vijf zakken compleet te krijgen en zo de mijn te vinden. Sabato zelf krijgt één zak in handen. Mell heeft ook een zak en de twee willen samenwerken. Maar nu eerst de andere drie krijgen... Een humorvolle actierijke western, leuk om naar te kijken. Ook bekend als MISS DYNAMITE.

Tutti Fratelli Nel West...per Parte D

1972 | Western

Italië 1972. Western van Sergio Grieco. Met o.a. Giacomo Furia, Brigitte Skay, Franco Ressel, Fernando Sancho en Esmeralda Barros.

Een goudzoeker heeft een mijn gevonden. Een plattegrond wordt in vijf delen in vijf zakken met goudklompjes gedaan. Als hij sterft vraagt hij Sabato de vijf zakken compleet te krijgen en zo de mijn te vinden. Sabato zelf krijgt één zak in handen. Mell heeft ook een zak en de twee willen samenwerken. Maar nu eerst de andere drie krijgen... Een humorvolle actierijke western, leuk om naar te kijken. Ook bekend als MISS DYNAMITE.

Timanfaya

1972 | Romantiek, Misdaad

Spanje 1972. Romantiek van José Antonio de la Loma. Met o.a. Patty Shepard, Christian Roberts, Fernando Sancho, Frank Braña en Manuel de Blas.

Het liefdesverhaal van een jonge getrouwde vrouw die ontevreden is over haar huwelijk, en een beeldhouwer die achtervolgd wordt door de politie. Een dermate slechte combinatie van melodrama, moralisme, intrige en toerisme dat het resultaat onuitstaanbaar is.

Los Fabulosos de Trinidad

1972 | Western, Komedie

Spanje 1972. Western van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Fanny Grey, Cris Huerta en Ricardo Palacios.

Drie corpulente broers trekken door het westen en plegen allerlei gewelddadigheden. Een onuitstaanbare kopie van de TRINITA-formule van Terence Hill en Bud Spencer.

La Guerrilla

1972 | Avonturenfilm

Frankrijk/Spanje 1972. Avonturenfilm van Rafael Gil. Met o.a. Francisco Rabal, Jacques Destoop en Fernando Sancho.

Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog wordt een Franse officier zich bewust dat hij de rol van onderdrukker vervult. Onuitstaanbaar en doorspekt met gemeenplaatsen.

Judas... toma tus monedas!

1972 | Western

Italië/Spanje 1972. Western van Pedro L. Ramírez. Met o.a. George Martin, Fernando Sancho en Rosalba Neri.

Een verdorven Mexicaanse bandiet zaait paniek in het westen... De decadentie van de 'spaghetti-western', met als enig lieflijk detail de morbide schoonheid van Rosalba Neri.

El Mas fabuloso golpe del Far West

1972 | Western

Spanje 1972. Western van José Antonio de la Loma. Met o.a. Carmen Sevilla, Mark Edwards, Fernando Sancho, Barbara Carrol en Patty Sheppard.

Een Mexicaanse bandiet laat zich arresteren om ongemerkt een bankroof voor te bereiden en spreekt met zijn medeplichtige af in de besneeuwde bergen, waar degene met de buit echter niet komt opdagen. Dit is de tactiek van de twee bedenkers die de andere bendeleden elkaar laten uitroeien. Deze paella-western heeft een visueel bijzondere kwaliteit door de situering in de sneeuw, en een vernuftig scenario vol ironische wendingen. De regisseur grijpt zijn kansen tot een opvallende stijloefening aan, maar vergeet daarbij het echte Amerikaanse Westen aannemelijk te suggereren.

Sei gia' cadavere amigo...ti cerca Garringo

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Juan Bosch. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Raf Baldassarre, Tania Alvarado en Indio Gonzales.

We vinden het gebruikelijke wraakthema in deze matte spaghetti-western waarin Harrison op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader. Dat is een grootgrondbezitter en die huurt een paar killers in om Harrison om zeep te helpen. Zo zijn er tenminste nog wat méér kandidaten om lijk te worden, en daar gaat het maar om. De rest is niet interessant. Scenario van Luciano Martino.

I Corvi, ti scaveranno la fossa

1971 | Western

Spanje/Italië 1971. Western van Juan Bosch. Met o.a. Craig Hill, Fernando Sancho, Angel Aranda, Maria Pia Conte en Frank Brana.

Een pure routine western waarin er wel op losgeknald wordt maar zonder al te veel overtuiging. Bosch is niet de beste westernregisseur en Hill, overgewaaid uit Amerika, heeft nimmer enige status als westernster kunnen bereiken. Sancho is de enige die in zijn gebruikelijke Mexicaanse typetje op gang komt.

X 312 - Flug zur Hölle

1970 | Actiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Duitsland 1970. Actiefilm van Jesús Franco. Met o.a. Fernando Sancho, Gila von Weitershausen en Thomas Hunter.

Een vliegtuig stort neer, nadat het gekaapt was door een bende criminelen, die het voorzien hadden op de koffer met juwelen van de gevluchte Chileense bankpresident. Alberto Ruprecht. Bij het neerstorten komt de kaper om, en de passagiers moeten zich een weg banen door het oerwoud. Dan verdwijnen opeens sommigen van hen, als eerste Ruprecht...

Vuelo al infierno

1970 | Avonturenfilm

Spanje/Duitsland 1970. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Thomas Hunter, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Hans Hass Jr. en Ewa Strömberg.

Een vliegtuig vol met kostbare gesmokkelde juwelen en passagiers van diverse pluimage krijgt een ongeluk boven het Amazone-oerwoud. Een film met veel tekortkomingen maar toch sympathiek en behendig, die bovendien een eerbetoon aan JOHNNY GUITAR vormde. Ook bekend als: INFIERNO, TUYA ES LA VICTORIA; Duitse titel: X-312 FLUG ZUR HÖLLE.

Orloff y el hombre invisible

1970 | Horror, Erotiek

Frankrijk/Spanje 1970. Horror van Pierre Chevalier. Met o.a. Howard Vernon, Isabel del Rio, Francisco Valladares, Brigitte Carva en Fernando Sancho.

Dr. Orloff slaagt erin een man onzichtbaar te maken en bestudeert vervolgens zijn seksueel gedrag. De proefpersoon wordt echter langzaam gek. Deze sfeervolle horrorfilm wordt verpest door de, later toegevoegde, pornofragmenten. Een vervolg op GRITOS EN LA NOCHE/L'HORRIBLE DR.ORLOFF. Ook bekend als ORLOFF ET L'HOMME INVISIBLE en LA VIE AMOUREUSE DE L'HOMME INVISIBLE.

La Diligencia de los condenados

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Juan Bosch. Met o.a. Richard Harrison, Erika Blanc, Fernando Sancho, Bruno Corazzari en Fernando Rubio.

Een postkoets wordt overvallen en de inzittenden vastgehouden op een koetsstation. Daar wordt een getuige voor een rechtszaak tegen bevriende bandieten om zeep geholpen en de anderen vernederd. Harrison krijgt er genoeg van, raapt zijn moed bij elkaar en weet de bende uit te schakelen. Inmiddels zijn de gevangen bandieten vrijgelaten omdat de getuige niet op kwam dagen en die gaan nu achter Harrison aan om de dood van hun vrienden te wreken.

Ventimila dollari sporchi di sangue

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Alberto Cardone. Met o.a. Brett Halsey, Herman Lang, Teresa Gimpera, Fernando Sancho en Renato Rossini.

Een jongen wordt door een bende outlaws gekidnapped, en de bende vraagt 20.000 dollar losgeld aan de moeder. Ze moet daarvoor haar ranch verkopen. Als ze het geld aan een oud-sheriff toevertrouwt om de ruil tot stand te brengen, verdwijnt deze waarmee de verdenking ontstaat dat hij zelf achter het hele gebeuren zit.

Golpe de mano

1969 | Oorlogsfilm

Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Patty Shepard, Daniel Martín, Rafael Hernández en Fernando Sancho.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog moet een jonge vaandeldrager een vijandelijke post innemen. Een van de weinige voorbeelden van een film die het waagde een enigszins objectieve visie op de Spaanse burgeroorlog te geven, ondanks dat hij tijdens het Franco-regime gerealiseerd werd. De film op zich is echter nogal slap.

Franco, Ciccio e il pirata Barbanera

1969 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1969. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Fernando Sancho en Mimmo Palmara.

Een oude piraat trekt zich terug in de herberg van Franco`s (Franchi) tante. Hij ontdekt later dat Franco zijn verloren zoon is en geeft hem een kaart waarop de plaats staat aangegeven waar een schat is begraven. Alleen zit de gevreesde Barbanera, Blauwbaard dus (Sancho), ook achter de schat aan. De domme Franco en zijn vriend en oplichter Ciccio (Ingrassia) rusten een schip uit waarop, zonder dat zij het weten, Blauwbaard zich als kok heeft aangemonsterd. Maar deze wordt gek van het onhandige geklungel van Franco. Hij maakt zich bekend en neemt het commando van het schip over. De schat op het eiland wordt gevonden, maar de geest van de gestorven Kapitein Flint wil het goud niet afstaan aan Blauwbaard. Daarom helpt hij Franco en Ciccione om de piraat uit te schakelen. Onderhoudende, vrolijke film.

Amor a todo gas

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Peret, Nieves Navarro, Fernando Sancho en José Sazatornil.

De film vertelt de liefdesgeschiedenis tussen een taxichauffeur (een liefhebber van Andalusische volkszang) en een elegante dame. Het is een B-film uitsluitend ter ere van Peret, het idool van dat moment.

Voltati...ti uccido

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Richard Wyler, Conrado San Martin, Fernando Sancho, Eleanora Bianchi en Luis Induni.

Wyler (als de held Willy Walsh) grijpt in als de bende van Sancho een mijn in handen wil krijgen. Hij doet dat samen met San Martin, die gemeen spel speelt. Wyler heeft het spel door en grijpt op het juiste moment in. Sancho is bij ons vooral bekend door spaghetti-westerns waarin hij altijd een Mexicaanse bandietenleider speelt. Deze in Zaragoza, in Spanje, op 7.2.1918 geboren acteur debuteerde echter al in 1941, en heeft een onafzienbare rij films op zijn naam staan in vele genres.

Tutto per tutto

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. Mark Damon, John Ireland, Fernando Sancho, Mónica Randall en Armando Calvo.

Damon en Ireland komen in het bezit van de buit van een bankoverval, gepleegd door een Mexicaanse bende. Ze verdelen het geld maar Damon overvalt daarna zijn partner, want hij wil al het geld teruggeven aan de bank om zijn ten onrechte beschuldigde broer te kunnen rehabiliteren. De 10.000 dollar beloning laat hij dan zijn partner. Een vrij sympathieke spaghetti-western met de gebruikelijke handelingen.

Se incontri Sartana prega per la tua morte

1968 | Western

Duitsland/Italië 1968. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Gianni Garko, William Berger, Klaus Kinski, Fernando Sancho en Sydney Chaplin.

Een goudlading van een postkoets wordt geroofd en iedereen rent er achteraan. Sartana (Garko) heeft genoeg schietschijven om in lijken te veranderen. De regisseur verzon het allemaal zelf.

Sangue chiama sangue

1968 | Western

Italië 1968. Western van Luigi Capuano. Met o.a. Fernando Sancho, Stephen Forsyth, Germán Cobos, Antonella Judica en Lea Nanni.

Om een diamanten diadeem in handen te krijgen valt de Mexicaanse bandiet Sancho een klooster binnen. Hij rooft het juweel en schiet een serie broeders dood, daaronder ook de broer van Forsyth. Het thema is dus weer 'wraak'. Ook romantiek komt om de hoek kijken.

Requiem per il Gringo

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van José Luis Merino. Met o.a. Lang Jeffries, Fernando Sancho, Fenn Benussi, Carlo Caddi en Marisa Paredes.

Een boer in Mexico ziet een bende zijn broer ombrengen en neemt bloedig wraak. Een competent gemaakte spaghetti-western met veel actie en een merkwaardig revolverduel tijdens een zonsverduistering.

L' Ira di Dio

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Alberto Cardone. Met o.a. Montgomery (Brett) Ford (Halsey), Dana Ghia, Renato Rossini, Fernando Sancho en Franco Fantasia.

Bij zijn thuiskomst vindt Halsey zijn vrouw vermoord en hun spaarcenten gestolen. Ze is door zeven man omgebracht. Halsey rust niet vóór zij hun straf hebben ondergaan. Het wraakthema van de spaghetti-western is niet beter of slechter gedaan dan in alle andere.

Crónica de un atraco

1968 | Drama, Actiefilm

Italië/Spanje 1968. Drama van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Tomas Milian, Anita Ekberg, Fernando Sancho, Hugo Blanco en Mónica Randall.

Een bende die een bank wil overvallen stuit op ernstige problemen zoals de minnares van de ene en de zoon van de andere. Een aardige thriller, opgenomen in de VS, met de decadente Anita Ekberg onder de acteurs.

Ciccio perdona ... io no

1968 | Western, Komedie

Italië 1968. Western van Marcello Ciorciolini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Fernando Sancho.

De zoveelste parodie op de populaire film DIO PERDONA...IO NO met Terence Hill. Ditmaal zijn de twee komieken de helden. Deze vrolijke western gaat over El Diabolo, een kwaadaardige bandiet (Sancho), die een wagen gebouwd heeft waarin het goud verstopt zit dat hij van een regiment soldaten gestolen heeft. Twee paardendieven, Franchi en Ingrassia, krijgen de kostbare wagen in handen, zonder de waarde ervan te beseffen. Intussen denkt iedereen dat El Diabolo dood is en de twee worden aangezien voor de gouddieven. We hebben het allemaal al zo vaak gezien van dit komiekenpaar, en ze voegen er hier niets nieuws aan toe.

Carrera - das Geheimnis der blonden Katze

1968 | Misdaad, Thriller

Spanje/Italië/Duitsland 1968. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Thomas Hunter, Gila von Weitershausen, Fernando Sancho, Erika Blanc en Walter Barnes.

Een Duits-Italiaanse bende probeert in deze Duits-Italiaans-Spaanse doorsnee-produktie een collectie juwelen in Nederland te bemachtigen.

Un Uomo e una colt

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Tulio Demichelli. Met o.a. Robert Hundar, Fernando Sancho, Gloria Milland, Marta Reves en Jacinto Martin.

Mexicaanse grootgrondbezitters terroriseren arme Mexicanen. Hundar, de held, steekt de grens over en helpt de onderdrukten. Dat gaat uiteraard ten koste van Sancho. Demichelli schreef het scenario samen met Nino Stresa.

Per centomila dollari t'ammazzo

1967 | Western

Italië 1967. Western van Giovanni Fago. Met o.a. Gary (Gianni) Hudson (Garko), Claudio Camaso, Claudie Lange, Piero Lulli en Fernando Sancho.

Een revolverheld wil wraak nemen op zijn halfbroer omdat die zijn vader heeft vermoord. Garko bedient zich ineens van een schuilnaam. Op video-uitgaven in Duitsland staat als regisseur van deze harde western Romolo Guerrieri vermeld, maar dat is fout.

Odio per odio

1967 | Western

Italië 1967. Western van Domenico Poalella. Met o.a. Antonio Sabato, John Ireland, Mirko Ellis, Nadia Marconi en Gloria Milland.

Een redelijke spaghetti-western met een glansrol voor Sabato die als de jonge westernheld de oudere Ireland helpt zich te beschermen tegen een aantal ex-kornuiten. Sabato speelt zijn rol met vreugde.

La resa dei conti

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van Sergio Sollima. Met o.a. Lee Van Cleef, Tomas Milian, Walter Barnes, Fernando Sancho en Nieves Navarro.

Een verhaal over een revolverheld die Texas van allerlei bandieten bevrijdde en een zetel in de senaat aangeboden krijgt door een rijke zakenman in ruil voor zijn steun voor een spoorwegprojekt. Hij staat op het punt ja te zeggen, als hij een nieuwe opdracht krijgt, ditmaal om een sluwe Mexicaanse bandiet te gaan vangen. Slechte regie (de eerste van een drietal van deze regisseur), maar naast de gebruikelijke schietpartijen voorziet Milian de film van wat humor. De eerste hoofdrol van Van Cleef; ebaseerd op een oorspronkelijk verhaal van Franco Solinas. Scenario van Sollima en Sergio Donati. Camerawerk Carlo Carlini. Ook bekend als THE BIG GUNDOWN.

Killer Kid

1967 | Western

Italië 1967. Western van Leopoldo Savona. Met o.a. Anthony Steffen, Liz Barrett, Fernando Sancho en Ken Wood.

Een spaghetti-western die zich afspeelt in het revolutionaire Mexico. Regeringstroepen hebben de handen vol aan guerilla-eenheden. Steffen krijgt de opdracht van zijn regering een einde te maken aan de wapensmokkel rond de Mexicaanse grens. Onder valse naam begint hij zijn werkzaamheden. Een spannende western.

Il vostro super agente Flit

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Raimondo Vianello, Raffaella Carrà, Fernando Sancho en Pamela Tudor.

Parodie op de populaire Amerikaanse film OUR MAN FLINT uit 1966, met James Coburn in de hoofdrol als superagent Flint. Vianello is de onhandige, niet al te slimme en niet erg dappere superagent Flit. Hij krijgt de opdracht onderzoek te doen naar buitenaardse wezens die de wereld bedreigen. Heel humoristisch. Vianello is een sympathieke figuur, maar de film is slecht geregisseerd en goedkoop geproduceerd.

Hypnos - Follia di massacro

1967 | Misdaad

Italië 1967. Misdaad van Paul Maxwell. Met o.a. Robert Woods, Rada Rassimov en Fernando Sancho.

Een verschrikkelijke slechte film. Er wordt slecht geacteerd, hij is vreselijk slecht geregisseerd, hij is armzalig geproduceerd en hij heeft een waardeloos scenario. Een absurd verhaal over een mysterieuze moordenaar die elke donderdagnacht een moord pleegt. Alle verdachten worden aan een psychoanalytische behandeling onderworpen, maar de ware moordenaar is een persoon die een stalen masker draagt. Hij woont onder een kasteel in een spelonk die van allerlei snufjes is voorzien en hij wordt door zijn eigen mannen beschermd.

Diecimila dollari per un massacro

1967 | Western

Italië 1967. Western van Romolo Guerrieri. Met o.a. Gary Hudson, Claudio Camasso, Loredana Nusciak en Fernando Sancho.

Hudson (in werkelijkheid de acteur Gianni Garko, die twee keer de naam Hudson in films heeft gebruikt) is een premiejager die het aan de stok krijgt met een Mexicaanse bandiet. Deze weet hem aanvankelijk in de luren te leggen maar uiteindelijk moet hij toch in het stof bijten. Harde spagetti-western.

Clint, il soletario

1967 | Western

Duitsland/Italië/Spanje 1967. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. Jorge Martin, Marianne Koch, Paolo Gozlino, Gerhard Riedmann en Fernando Sancho.

Door zijn beroep vervreemdt een revolverschutter van zijn gezin en hij besluit de wapens af te leggen. De terreurdaden van een bende dwingen hem echter op zijn besluit terug te komen. Deze film bewijst dat een overwegend Spaanse western een regelrecht onding is: iedere vorm van authenticiteit is volledig zoek. Alleen voor kijkers die hun western-collectie met een curiosum willen aanvullen. Martin op titelrol als George Martin.

Arizona Colt

1967 | Western

Frankrijk/Italië 1967. Western van Michele Lupo. Met o.a. Giuliano Gemma, Corinne Marchand, Fernando Sancho, Roberto Camardiel en Gérard Lartigau.

Een bende outlaws, waarvan alle leden getatoeëerd zijn met de 'S' van Schorpioen, belegert een gevangenis en brandmerkt de bevrijde gestraften ook met een 'S' om ze tot loyaliteit te dwingen. Een scherpschutter onder hen laat zich later door een bankier engageren, die de moord op zijn dochter wil laten wreken, en komt zo in conflict met zijn bevrijders.Deze traditionele spaghetti-western vol geweld en met een uiterst ingewikkeld scenario is met vlotte vaart in beeld gebracht, al zijn helden en schurken nauwelijks nog uit elkaar te houden.

10,000 dollari per un massacro

1967 | Western

Italië 1967. Western van Romolo Guerrieri. Met o.a. Gary Hudson, Loredana Nusciak en Fernando Sancho.

Een western die in Mexico speelt: een stel bandieten, net uit de gevangenis, zoeken wraak. Zij vermoorden de knechts en ontvoeren de dochter van de landeigenaar, die hen achter de tralies heeft geholpen. De landjonker huurt Django, een dolende premiejager, in om de boeven op te sporen en zijn dochter te bevrijden. Allemaal precies wat je van een slechte spaghettiwestern kan verwachten.

Una Pistola per Ringo

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Duccio Tessari. Met o.a. Giuliano Gemma, George Martin, Fernado Sancho, Loredana Nusciak en Nieves Navarro.

Een sheriff is machteloos tegenover de terreur van een Mexicaanse bende en roept de hulp van scherpschutter Ringo in, die vervolgens zijn hulp aan de bende aanbiedt voor een geldtransport over de grens. Deze harde spaghetti-western probeert vergeefs enige suspense op te bouwen rond de goede trouw van de cynische titelheld en verdoet daarmee tijd, waarmee de voor het overige onderhoudende actie wordt opgehouden. Scenario van regisseur Tessari en fotografie van Francisco Marin.

Tonnèrre sur l'Océan Indien

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Spanje/Italië/Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Gérard Barray, Antonella Lualdi, Geneviève Casile, Terence Morgan en Gianni Esposito.

Het vervolg op SURCOUF, LE TIGRE DES SEPT MERS/SURCOUF, L`EROE DEI SETTI MARI (1966) van dezelfde regisseur(s) dat men overigens niet hoeft te hebben gezien. Surcouf (Barray) krijgt van Napoleon (Esposito) de opdracht om geheime documenten buit te maken op de Britse vloot in de Indische Oceaan. De daardoor nog aangewakkerde vete met Lord Blackwood (Morgan) zou hem noodlottig geworden zijn zonder de steun van zijn oude vlam, Lady Blackwood. Dit nieuwe avontuur dat zich afspeelt in het zicht van de haven van Mahé, voegt niets toe aan deel I, dat óók al weinig dynamisch en verrassend is uitgevallen. Roy Rowland voerde regie over de internationale versie. Het scenario is van José Antonio de la Loma, Gerarld Savery, Giovanni Simonelli, Georges de La Grandière naar het verhaal, dat hij met Jacques Séverac schreef. Het camerawerk is van Juan Gelpi, die de kijker onthaalt op mooie beelden van de zee. Eastmancolor.

Sette magnifiche pistole

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Romulo Girolami. Met o.a. Sean Flynn, Fernando Sancho, Ida Galli, Poldo Bendandi en Frank Oliveras.

In deze goede western is Flynn een advocaat uit het oosten die naar het westen komt, onervaren, om een mijn in bezit te nemen die hij geërfd heeft. Bandieten willen hem de mijn afhandig maken maar hij krijgt een spoedcursus schieten en weet met de aanvallers om te gaan. Flynn was een sympathieke persoonlijkheid met een lichte wijze van spelen. De zoon van Errol debuteerde in 1962 als DE ZOON VAN KAPITEIN BLOED en zou daarna nog zeven films maken alvorens spoorloos in Vietnam of Kampuchea te verdwijnen. Ondanks grote opsporingsacties van de zijde van zijn moeder is nimmer meer iets van hem gehoord. Hij was in Vietnam reporter voor een groot Frans weekblad.

Sette dollari sol rosso

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Alberto Cardone. Met o.a. Anthony Steffen, Fernando Sancho, Elisa Montes, Jose Manuel Martin en Loredana Nusciak.

Deze harde western heeft een onbevredigend eind. Sancho, de bendeleider, doodt de vrouw van Steffen en ontvoert hun zoontje. Die gelooft vijftien jaar later dat Sancho zijn vader is. De bende keert terug uit Mexico naar de VS en Steffen krijgt de kans met Sancho af te rekenen in een dramatisch hoogtepunt, waar westernfans raar tegenaan zullen kijken.

Sangre sobre Texas

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Gerard Tichy, Fernando Sancho, Massimo Serato en Mónica Randall.

Een cowboy zint op wraak. Het klassieke onderwerp van de spaghetti-western - hier gebruikt in een middelmatig produkt uit dat genre.

Per il gusto di uccidere

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Tonino Valerii. Met o.a. Craig Hill, George Martin, Piero Lulli, Diana Martín en Franco Ressel.

Een befaamde schutter volgt goudtransporten op grote afstand. Zodra een aanval door bandieten plaatsvindt, schiet hij die van verre neer. Wanneer een volledige bende de bank aanvalt, wordt iedereen door de schutter neergehaald. Een harde actiewestern.

L' Uomo dalla pistola d'oro

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Alfonso Balcazar. Met o.a. Carl Möhner, Gloria Milland, Luis Davilla, Umberto Raho en Fernando Sancho.

Een beroepsspeler schiet een man dood uit zelfverdediging, maar moet toch de benen nemen. Onderweg vindt hij het lijk van een sheriff. Hij neemt ster en papieren mee en neemt daarmee diens identiteit aan. Pech voor hem, maar nu wordt hij ook nog opgejaagd door bandieten die de sheriff willen afmaken. De gebruikelijke verwarde toestanden in deze doorsnee spaghetti- western waarvan de regisseur tevens co-scenarist was, samen met Jose Antonio de la Loma en Giovanni Simonelli.

Il grande colpo di Surcouf

1966 | Avonturenfilm

Spanje/Italië/Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Gérard Barray, Antonella Lualdi, Fernando Sancho en Terence Morgan.

Vrijbuiter Surcouf (Barry) krijgt van Napoleon een gevaarlijke opdracht: hij moet belangrijke documenten vernietigen, die zich bevinden in een onneembaar, door de Engelsen bewaakt fort. Melodramatische avonturenfilm met goede actiescènes, maar verder niet erg opzienbarend.

Django spara per primo

1966 | Western

Italië 1966. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Glen Saxson, Fernando Sancho, Ida Galli, Nando Gazzolo en Erika Blanc.

Het 'Django' in de titel is een lokkertje: de held heet Garvin en is een premiejager, die zoveel incasseert voor de door hem opgespoorde en neergeschoten schurken, dat hij zich tenslotte mede-eigenaar van de plaatselijke bank mag noemen. Veel welbekende spaghetti-westernactie in een rommelig en onverzorgd aandoende film. Alleen voor niet veeleisende kijkers. Galli op credits als Evelyn Stewart, Lollobrigida als Lee Burton.

Delitto quasi perfetto

1966 | Misdaad

Frankrijk/Italië 1966. Misdaad van Mario Camerini. Met o.a. Philippe Leroy, Pamela Tiffin, Bernard Blier, Graziella Granata en Massimo Serato.

Journalist wordt gevraagd om op erfgename te letten die van kloosterschool naar Rome vliegt waar oom haar opwacht. Meisje blijkt avonturierster die met 'oom' samenspant om erfenis in te pikken. In reeks avonturen die naar Beiroet leiden redt en trouwt held echte erfgename. Misdaadkomedie komt langzaam op gang, maar blijft onderhoudend door spel van quasi-goedmoedige Blier als oom en typering van domme-blondjestraditie van Tiffin.

Agente 3S3, massacro al sole

1966 | Actiefilm

Frankrijk/Spanje/Italië 1966. Actiefilm van Sergio Sollima. Met o.a. Giorgio Ardisson, Evi Marandi, Frank Wolff, Michel Lemoine en Fernando Sancho.

Een atoomgeleerde wordt ontvoerd naar een Caribisch eiland met een waanzinnige dictator. Geheim agent 3S3 weet, vermomd als wapensmokkelaar, binnen te dringen en krijgt assistentie van een vrouwelijke collega, die een bekeerde avonturierster uit zijn verleden blijkt te zijn. Dit standaard spionage-avontuur is voor de regisseur aanleiding tot een cinefiele knipoog en bedekt kritische politieke kanttekeningen, maar hij neemt daar wel erg lang de tijd voor.

Sfida a Rio Bravo

1965 | Western

Italië/Frankrijk/Spanje 1965. Western van Tulio Demicheli. Met o.a. Guy Madison, Madeleine Lebeau, Gerard Tichy, Fernando Sancho en José Greci.

Waarschijnlijk heeft geen enkele andere Europese western zoveel verschillende titels. Madison is de befaamde Wyatt Earp die in deze film een einde maakt aan het bandietendom in de stad Rio Bravo, en hij doet dat met elan. Een zeer onderhoudende western met Madison in een goede rol.

Minnesota Clay

1965 | Western

Italië/Frankrijk/Spanje 1965. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Cameron Mitchell, Georges Rivière, Ethel Rojo, Diana Martín en Antonio Casas.

Regisseur Corbucci heeft altijd in de schaduw gestaan van voornaamgenoot Leone, maar maakte ook een aantal hoog aangeschreven spaghettiwesterns (Django, The Great Silence). Minnesota Clay is te beschouwen als een soort stijloefening, want veel plotdetails en andere elementen keren beter uitgewerkt terug in Corbucci's latere films. De titelheld is een ex-sheriff die vals werd beschuldigd, ontsnapte uit het gevang en nu zint op wraak. Zoals veel Corbucci-helden lijdt Clay aan een fysiek gebrek: hij wordt langzaam blind. Dat hoeft geen spektakel uit te sluiten, zoals op de poster wordt beloofd: 'The sightless gunman... who killed by sound!'

L' Uomo che viene da Canyon City

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Alfonso Balcazar. Met o.a. Robert Woods, Fernando Sancho, Renato Baldini, Loredana Nushak en Luis Davila.

Twee mannen weten uit de gevangenis te ontsnappen waar ze onschuldig gezeten hebben. Ze stuiten op een mijn waar Mexicanen onder bedreiging van de zweep gedwongen worden slavenarbeid te verrichten. Voor de bezitters breken problematische tijden aan. Woods wordt ook wel zonder 's' geschreven, maar dat is fout. De man is een Amerikaan en werd in 1936 geboren in Colorado als zoon van een Italiaanse vader en een Duitse moeder. Zijn filmdebuut maakte hij in Amerika, in 1959, in WHERE THE BOYS ARE. Sinds 1964 filmt hij in Italië waar hij naast vele andere films in zo'n vijftien westerns speelde.

Il ritorno di Ringo

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Duccio Tessari. Met o.a. Giuliano Gemma, Hally Hammond, Fernando Sancho, Nieves Navarro en George Martin.

Na de Burgeroorlog gaat Ringo terug naar vrouw en kind en merkt dat zijn stadje bezet wordt door een Mexicaanse bende, waarvan de leider ook zijn vrouw heeft ingepikt. Deze vroege spaghetti-western rond de figuur van de eenzame wreker is nog niet tot cliché geworden en iets zorgvuldiger gemaakt dan de meeste latere films. Fernando Di Leo en regisseur Tessari schreven het scenario en Francisco Marin schoot de plaatjes.

I Due sergenti del generale Custer

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Fernando Sancho, Margaret Lee en Moira Orfei.

Het komische duo Franchi/Ingrassia heeft ook enkele malen het Wilde Westen met een bezoek vereerd. Hier zijn ze 'dappere' soldaten die geacht worden te zijn gesneuveld; in werkelijkheid hebben ze zich verstopt. Ze gaan er vandoor en komen in een ratjetoe terecht van Zuidelijken en Indianen die het fort willen aanvallen. Zowel de western-fans als de lachers zullen niet aan hun trekken komen.

El Rostro del asesino

1965 | Misdaad

Spanje 1965. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Paloma Valdés, Katia Loritz, Fernando Sancho en Perla Cristal.

Acht mensen worden in een badhuis opgesloten en vervolgens wordt één van hen neergestoken. Een aardige variatie op het thema van TEN LITTLE INDIANS, die bovendien op een goede cast kan bogen.

Agente 3S3, passaporto per l'inferno

1965 | Actiefilm

Spanje/Italië/Frankrijk 1965. Actiefilm van Sergio Sollima. Met o.a. Giorgio Ardisson, Barbara Simon, Georges Rivière, Fernando Sancho en Liliane Fernany.

Een in karate begaafde, Amerikaanse geheim agent moet het opnemen tegen een geheimzinnige misdaadorganisatie waartegen de grote mogendheden tot dan toe machteloos zijn gebleken. De held volgt het spoor van New York naar Noord-Europa tot in de Oriënt, maar laat zich soms in de val lokken door de fraaie dames die zijn tegenstander op zijn pad brengt. Spionage-film volgens het gebruikelijke recept, met betrekkelijk weinig middelen gemaakt. Fantasierijk geregisseerd, waardoor het resultaat primitieve charme krijgt.

Agente 077, dall'Oriente con furore

1965 | Thriller

Spanje/Frankrijk/Italië 1965. Thriller van Sergio Grieco. Met o.a. Ken Clark, Margaret Lee, Fabienne Dali, Evi Marandi en Philippe Hersent.

De uitvinder van een dodende straal wordt door Russische spionnen ontvoerd en in Istanboel verborgen gehouden. De Amerikaanse agent Dick Malloy (Clark) moet hem zien te vinden. Avonturen beneden het James Bond-niveau in een middelmatig werkstuk; weinig originaliteit en houterig acteerwerk. Grieco regisseerde als Terence Hathaway. USA/GB-titel: FURY ON THE BOSPORUS; ook bekend als FROM THE ORIENT WITH FURY.

100.000 (Centomila) Dollari per Ringo

1965 | Western

Spanje/Italië 1965. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Gerard Tichy, Fernando Sancho, Guido Lollobrigida en Massimo Serato.

Een jongen overleeft de moordpartij waarbij zijn moeder om het leven komt. De dader wordt later een machtig man. Maar dan doet de - inmiddels volwassen geworden - Ringo zijn entree. Hij weet de moord op zijn moeder te wreken met hulp van de indianen.

Totò d'Arabia

1964 | Komedie, Avonturenfilm

Italië/Spanje 1964. Komedie van José Antonio de la Loma. Met o.a. Totò, Nieves Navarro, George Rigaut en Fernando Sancho.

Totò is de butler van het hoofd van de Engelse spionage- afdeling. In die hoedanigheid kent hij op een veilige en vriendelijke afstand diverse internationale spionnen. Op één of andere manier vertrekt hij op een missie naar Koeweit om de sjeik over te halen zijn oliebronnen over te dragen aan de Engelsen. Daar komt hij de spionnen van weleer weer tegen onder minder geciviliseerde omstandigheden. Lichte spotternij op LAWRENCE OF ARABIA van David Lean. Humoristisch, maar geen top van de grote komediant.

Los Cuatreros

1964 | Western

Spanje 1964. Western van Ramón Torrado. Met o.a. Edmund Purdom, Frank Latimore, María Silva en Fernando Sancho.

Een opofferingsgezinde sheriff biedt het hoofd aan een bende misdadigers. Eén van de eerste westerns die in Spanje gemaakt werden vóór de doorbraak van Sergio Leone en de spaghetti western. Hoe dan ook, het is niet meer dan een surrogaat voor de klassieke Amerikaanse westerns; een film die zich slechts onderscheidt door het spel van de onweerstaanbare María Silva.

I Tre spietati

1964 | Western

Spanje/Italië 1964. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Gloria Milland, Robert Hundar en Billy Hyden.

Een vrouw stelt zich bij de opvoeding van haar kinderen slechts één doel: dat zij hun vermoorde vader zullen wreken.Een van de meest acceptabele Europese westerns, met een goede regie en een juiste dosering van het geweld. De film heeft zich op eerlijke wijze aan Amerikaanse voorbeelden gespiegeld.

I Sette del Texas

1964 | Western

Italië/Spanje 1964. Western van Jose Romero Marchent. Met o.a. Paul Piaget, Gloria Milland, Robert (Claudio) Hundar (Undari), Jesus Puente en Fernando Sancho.

Marchent schreef zelf dit niemendalletje, een slappe western over een karavaan die richting Mexicaanse grens trekt (het is een andere grens in de Italiaanse versie) teneinde een chirurg te bezoeken daar de vrouw van de leider van de karavaan ernstig ziek is. Onderweg krijgen ze te maken met bandieten en Indianen.

En las ruinas de Babilonia

1964 | Avonturenfilm

Duitsland/Spanje 1964. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Helmut Schneider, Rafael Luis Calvo, Mara Cruz, Fernando Sancho en Antonio Casas.

Een avonturier stelt zich beschikbaar om een smokkelaarsbende in Babilonia op te rollen. Een nogal pijnlijke film doorspekt met een irritant soort humor.

Due mafiosi nel far west

1964 | Western

Italië/Spanje 1964. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Arnoldo Tieri, Helene Chanel en Anna Casares.

De neven Capone vertrekken naar Colorado om hun fortuin te maken. Dat lukt ze, maar dan worden ze door de bende van Rio (Sancho) vermoord zonder eerst verteld te hebben waar ze hun goud verborgen hebben. Rio laat hun beide zonen (Franchi Ingrassia) uit Italië overkomen in de hoop via hen het goud in handen te krijgen. Het lijkt allemaal serieus, maar op de gebruikelijke slapstick toer van het komisch duo gaat de film volledig ten onder en staat Sancho alleen voor de spanning en de actie. In Zuid-Europa vonden ze het echter prachtig en het duo zou nog een paar keer richting wilde westen vertrekken.

Cinque mille dollari sull'asso

1964 | Western

Spanje/Italië/Duitsland 1964. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. Robert Wood, Fernando Sancho, Jack Stewart, Norman Preston en Helmut Schmid.

Een beroepsgokker is tevens een gevreesd scherpschutter, waardoor niemand hem zijn spelresultaten durft te betwisten. Een boer, die de reputatie van de gokker niet kent, verspeelt aan hem zijn hele bezit. Deze vroege Europese western heeft betrekkelijk weinig actie: het gaat vooral om de confrontaties in de kroeg, die zonder veel spanning of sjeu zijn verfilmd. Het scenario werd geschreven door Aleesandro Continenza, Helmut Harun, J. Antionio De La Loma en reisseur Balcazar. Christian Matras en Roberto Reale bemanden de camera.

Tres hombres buenos

1963 | Western

Italië/Spanje 1963. Western van Jose Romero Marchent. Met o.a. Geoffrey Horne, Cristina Gaioni, Robert Hundar, Raf Baldassarre en Massimo Carocci.

In deze matig boeiende Europese western gaat een rancher, Horne, op zoek naar de zeven man die zijn ranch overvielen en daarbij zijn zwangere vrouw vermoordden. In Italië zat men, ondanks de co-produktie, niet op de film te wachten. Pas twee jaar na de Spaanse première ging hij, in 1965, in Italië lopen. Scenario van Josè Mallorqui en Mario Caiano.

José María

1963 | Avonturenfilm, Historische film, Biografie

Spanje 1963. Avonturenfilm van José María Forn. Met o.a. Raf Baldasarre, Víctor Valverde en Fernando Sancho.

Een film over het leven van de legendarische Spaanse bandiet 'José María el tempranillo'. Een realistische aanpak en een zorgvuldige regie, zoals we dat van Forn gewend zijn.

El Precio de un asesino

1963 | Drama, Misdaad

Spanje 1963. Drama van Miguel Lluch. Met o.a. Julián Mateos, Víctor Valverde, Fernando Sancho en Luis Induni.

Een seminarist doet een poging om zijn misdadige broer weer op het goede pad te brengen. Een schijnheilige en moralistische film, geproduceerd door regisseur Iquino.

Crimen

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Miguel Lluch. Met o.a. Julián Mateos, Víctor Valverde, Fernando Sancho, Margarita Lozano en Sonia Bruno.

De politieke leider van een dorp en zijn beste vriend beramen een plan om de jonge Inés te verkrachten en haar moeder te vermoorden. Een onbehoorlijk plattelandsdrama, dat cinematografisch weinig geslaagd genoemd mag worden.

Bienvenido, padre Murray

1963 | Western

Spanje/Frankrijk 1963. Western van Ramón Torrado en Ramon Torrado. Met o.a. René Muñoz, Ángel del Pozo, Paul Piaget, Charito del Río en Howard Vernon.

Een zwarte priester komt in een dorp in het wilde westen dat door een zeer invloedrijk persoon wordt overheerst. Belachelijke, vrome western. De derde film die Ramón Torrado met de Cubaan René Muñoz heeft opgenomen en waarin hij heeft getracht het succes van FRAY ESCOBA te herhalen.

La Fuente mágica

1962 | Romantiek

Spanje 1962. Romantiek van Fernando Lamas. Met o.a. Fernando Lamas, Esther Williams, Marta Reves en Fernando Sancho.

Een belangrijke financier leert in Spanje een mooie Amerikaanse kennen. Een domme, perverse film.

I Tromboni di fra' Diavolo

1962 | Komedie

Spanje/Italië 1962. Komedie van Giorgio C. Simonelli en Miguel Lluch. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Francisco Rabal, Moira Orfei en Jackie Lane.

Speelt in het Napoleontische Keizerrijk, in de tijd dat de Italianen en Fransen bondgenoten waren. De Franse troepen hebben een vesting in Caserta, bij Napels, veroverd, in de Italiaanse provincie Campania. Een Italiaanse officier en zijn sergeant, een paar klunzen, worden aangewezen om de vesting tegen de opstandelingen te beschermen. Helaas, de gravin van het fort is heimelijk verliefd op hun leider, en helpt hen al gauw de Fransen te verslaan, waarbij de twee Italianen haar schoorvoetend steunen. Een geestige komedie, leuk om naar te kijken.

El Pequeno colonel

1960 | Familiefilm, Avonturenfilm, Musical

Spanje 1960. Familiefilm van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Maria Mahor, Tomas Blanco, Fernando Sancho en José Nieto.

Een adellijk weesje ontsnapt aan zijn bedriegelijke voogd die het op zijn fortuin heeft voorzien. Hij vindt een onderkomen bij een groep rondtrekkende zwervers, die hij aanvoert in hun strijd tegen de bandieten. Dit vehikel voor de jongenssopraan kreeg een ongewone situering in ridderromantiek, die echter doorzichtig en stuntelig in beeld is gebracht. De liefhebbers kunnen hooguit hun hart ophalen aan het gekweel van Joselito.

Susana, pura nata

1958 | Komedie

Italië/Spanje 1958. Komedie van Steno. Met o.a. Marisa Allasio, Germán Cobos, Luz Márquez en Fernando Sancho.

Een slagroompasteitje blijkt de sleutel tot een gelukkig huwelijk te zijn. Een weinig vernuftige komedie met een nog slechtere regie.

Operación Popoff

1958 | Komedie, Sportfilm

Italië/Spanje 1958. Komedie van Steno. Met o.a. Sylva Koscina, Germán Cobos en Fernando Sancho.

Een Russisch damesbasketballteam komt naar Rome om te spelen en te spioneren. Een beschamende Spaans-Italiaanse bijdrage aan de Koude Oorlog van de jaren vijftig.

Entierro de un funcionario en primavera

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van José María Zabalza. Met o.a. Tony Leblanc, Fernando Sancho, Vivky Lagos en Félix Fernández.

Terwijl op de ene verdieping van een zeer groot gebouw een bruiloft wordt gevierd, vindt op een andere de begrafenisplechtigheid van een ambtenaar plaats. Een zeer slechte komedie.

Toro bravo

1957 | Drama

Italië/Spanje 1957. Drama van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Curro Puya, Rafael Peralta, Lucía Banti en Fernando Sancho.

De zoon van een stierenfokker stelt al zijn verwachtingen op een kruising van vechtstieren. Eén van de minder geslaagde films van de heden ten dage in zijn eer herstelde Cottafavi.

Camarote de lujo

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Antonio Casal, María Mahor, Manolo Morán en Fernando Sancho.

Dit is het verhaal over de tegenspoed die een eenvoudige, naïeve jongen uit de provincie, in Madrid ondervindt. Aan het werk van Rafael Gil kan weer een middelmatige film worden toegevoegd.

Torrepartida

1956 | Avonturenfilm

Spanje 1956. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Enrique A. Diosdado, Germán Cobos, Adolfo Marsillach en Fernando Sancho.

Een wrede straatrover vervloekt zijn broer, omdat deze zijn verloofde heeft afgepikt. Een zeer onopvallende avonturenfilm.

Cuerda de presos

1955 | Avonturenfilm

Spanje 1955. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Prieto, Germán Cobos, Fernando Sancho en Maite Pardo.

Verscheidene gevangenen worden bewaakt door de Guardia Civil. In de beste film van Lazaga wordt het landschap op een fantastische manier gebruikt en acteert Antonio Prieto erg goed. De film had zo sterk te lijden onder de censuur, dat hij drie dagen na de première uit de roulatie moest worden genomen.

La Otra vida del capitán Contreras

1954 | Komedie, Fantasy

Spanje 1954. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Fernando Sancho en Félix de Pomés.

Door tussenkomst van een alchemist verschijnt in het hedendaagse Madrid een kapitein uit het Toledo van de zestiende eeuw. Deze 'fantasy' komedie heeft een zekere charme en geestige vertolkingen. Een van de weinige toonbare films van de gewoonlijk rampzalig opererende Rafael Gil.

El Beso de Judas

1954 |

Spanje 1954. Rafael Gil. Met o.a. Rafael Rivelles, Francisco Rabal, Gerard Tichy en Fernando Sancho.

De film verhaalt het lijden van Christus in de geschiedenis van de intrigant Judas. Weer een van die religieuze films diegemaakt werden in het Spanje van de jaren vijftig.

La Guerra de Dios

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Claude Laydu, Francisco Rabal, Fernando Sancho en Gerard Tichy.

De inspanningen die een jonge priester zich getroost om de klassenhaat te verzachten. Een demagogische en beschamende film.

María Dolores

1952 | Musical, Misdaad

Spanje 1952. Musical van José María Elorrieta. Met o.a. Ana Esmeralda, Fernando Nogueras, Francisco Cossio en Fernando Sancho.

Een danseres wordt door een misdadigersbende ontvoerd. Uiterst stompzinnig.

El Gran galeote

1951 | Romantiek, Drama

Spanje 1951. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Ana Mariscal, Rafael Durán, José María Lado en Fernando Sancho.

Een jonge musicus is verliefd op de echtgenote van zijn voogd.Een vervelende en literaire film.

Servivio en la mar

1950 | Oorlogsfilm

Spanje 1950. Oorlogsfilm van Luis Suuárez de Lezo. Met o.a. Enrique Guitart, Dina Stern, Antonio Casal en Fernando Sancho.

De bevelhebber van een Spaanse onderzeeër ontvangt het bevel om het schip waar zijn gezin op reist tot zinken te brengen.Een smadelijk militaristisch knoeiwerk.

La Niña de Luzmela

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Ricardo Gascón. Met o.a. María Rosa Salgado, Oswaldo Gennazzani, José Suárez en Fernando Sancho.

Op zekere dag komt een bergjonker thuis met een kind aan de hand. Het kind is zijn eigen dochter maar wordt als geadopteerd voorgesteld. Een onuitstaanbare film.

Don Juan de Serrallonga

1948 | Avonturenfilm

Spanje 1948. Avonturenfilm van Ricardo Gascón. Met o.a. Amedeo Nazzari, José Nieto, María Asquerio en Fernando Sancho.

De herverfilming van de gelijknamige film waarvan het scenario dermate is aangepast om dichter bij het cliché van de edelmoedige bandiet, die verpest wordt, te komen.

Embrujo

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Lola Flores, Manolo Caracol, Fernando Fernán-Gómez en Fernando Sancho.

Tijdens het eerbetoon aan een voormalige ster van de flamenco wordt haar tragische liefdesleven aan een jonge danseres verteld. Een van de weinige Spaanse folkloristische films van cinematografisch belang. Dit is in het bijzonder te danken aan de grote persoonlijkheid van regisseur Serrano de Osma.

Héroes del 95

1946 | Oorlogsfilm, Historische film

Spanje 1946. Oorlogsfilm van Raúl Alfonso. Met o.a. María Eugenia Rodríguez, Alfredo Mayo, Rafael Calvo en Fernando Sancho.

Een film over de heldendaden van de generaals Martínez Campos en Eloy Gonzalo tijdens de Cubaanse oorlog in 1895. Verheerlijking van het militarisme; dat kwam wel meer voor in Spaanse films van na de oorlog.

Una Mujer en un taxi

1945 | Komedie, Misdaad

Spanje 1945. Komedie van Juan José Fogues. Met o.a. Silvia Morgan, Jorge Greiner, Lily Vicente en Fernando Sancho.

Een dappere journaliste is van plan een vervalsersbende te ontmaskeren. Niet echt spannend.