Han Sang-gi

Componist

Han Sang-gi is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Su tag

1990 | Komedie, Romantiek

Zuid-Korea 1990. Komedie van Shin Seung-soo. Met o.a. Kim In-moon, Choe Yoo-ra, Kim Ae-kyung, Kim Hui-ra en Yoon In-ja.

Chang (In-moon) is een man in de middelbare leeftijd met een kippenfarm. Hij is niet meer ge[KA3]interesseerd in seks tot grote wanhoop van zijn vrouw. Tot hij de jonge Ok-ja (Yoo-ra) leert kennen. Hun vrolijke relatie duurt precies tot Changs gefrustreerde vrouw en zijn pittige dochter er een einde aan maken. Geslaagd protret over de positie van Koreaanse mannen in een overwegend matriarchale samenleving. De speelstijl is naar westerse normen flamboyant en ongeremd, net als de macho- attitudes van de mannelijke personages. Vooral scènes met de kippen zijn met flair in beeld gebracht. Het scenario is van Kwon Jae-woo en Nah Han-bong. Het camerawerk is van Jin Yeong-ho. Bekroond als Beste Film met de Koreaanse filmonderscheiding, Grand Bell.

Hanyo

1960 | Thriller, Misdaad, Drama, Horror

Zuid-Korea 1960. Thriller van Kim Ki-young. Met o.a. Kim Jin Kyu, Lee Eun-shim, Ju Jeung-nyeo, Ahn Sung-kee en Eom Aeng-ran.

Als het monster in een klassieke horrorfilm, zo verbeeldt regisseur Kim Ki-young het titelpersonage in deze meesterlijke thriller, over een labiele dienstmeid die een pianoleraar verleidt en doelbewust zijn gezin ten gronde richt. Het Zuid-Koreaanse publiek anno 1960 smulde van de Hitchcockiaanse intriges en de beeldschone zwart-wit beelden, maar jaren later leek een deel van de film voorgoed verloren te zijn. Met behulp van Martin Scorseses World Cinema Foundation werd The Housemaid in 2008 uiteindelijk toch weer in ere hersteld. Een moderne remake volgde in 2010.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Han Sang-gi op televisie komt.

Reageer