Jerry Lee Lewis: cast en muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Rock and Roll Hall of Fame Concert

1995 | Documentaire, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Marty Callner. Met o.a. Chuck Berry, Bruce Springsteen, Eric Burden, Johnny Cash en Aretha Franklin.

Het megaconcert ter gelegenheid van de opening van de Cleveland's Rock and Roll Hall of Fame weerspiegelt de geweldige diversiteit van de rock- en popwereld van de afgelopen veertig jaar: van The Allman Brothers Band tot The Pretenders, van Johnny Cash tot John Mellencamp, van Martha and The Vandellas tot Alice in Chains. Verder treden op: James Brown, Dr. John, Al Green, The Kinks, Melissa Etheridge, Soul Asylum, Little Richard, Booker T and The MG's, The E Street Band, Sam Moore en talloze anderen, te veel om op te noemen. Toch ontbreken er een aantal grote namen zoals Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr van The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Pink Floyd enz. Het begint meteen goed met 'Johnny B. Goode' gezongen door Chuck Berry en begeleid door Bruce Springsteen en lichtjaren verwijderd van de hype en de glitter uit de lang vervlogen gloriedagen. Zij zetten gelijk de toon voor de gehele film, die op dit niveau blijft. Heel wat grote sterren treden samen op, uitstekende nummers met klassieke rock 'n' roll zonder dat platgedraaide stukken tot vervelends toe worden uitgevoerd - in tegendeel alles bruist van de energie en de ludieke vondsten. Het merendeel is de moeite waard, al is het jammer dat de film niet besluit met jam-sessie van alle betrokkenen. De regie van Callner beantwoordt aan de eisen, die een muziekdocumentaire gesteld worden.

Elvis Aaron Presley: The Tribute

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Louis J. Horvitz. Met o.a. Carl Perkins, Travis Tritt, Faith Hill, Kris Kristofferson en Jerry Lee Lewis.

Een teleurstellend eerbetoon aan de King of Rock and Roll, mede geproduceerd door Elvis' ex-vrouw Priscilla Presley. Een en ander speelt zich af in de Pyramid Arena in Memphis, waar Elvis' oude gitarist Scotty Moore en drummer D.J. Fontana mogen opdraven op twee kleinere podia naast het hoofdpodium. Carl Perkins geeft een onberispelijke vertolking van 'Blue Suede Shoes', een song die hij zelf componeerde en opnam nog voor Elvis er een hit mee had. 'Always On My Mind' van Sam Moore is grandioos. Tussen de nummers door krijgen we terugblikken op Elvis' carrière te zien. Kristofferson, Tritt, Lewis, Faith Hill en John Cale van the Velvet Underground brouwen er weinig van. De Schotse band Wet, Wet, Wet krijgt met 'It's Now or Never' de meeste waardering van het publiek, en Iggy Pop warmt de show op met een gitaarversie van 'Rock It Up'. De regie is fantasieloos.

Great Balls of Fire!

1989 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1989. Biografie van Jim McBride. Met o.a. Dennis Quaid, Winona Ryder, Alec Baldwin, Lisa Blount en Trey Wilson.

Schitterende film over de rocklegende Jerry Lee Lewis met Quaid in een levensechte vertolking, ook al schmiert hij af en toe. Op 9-jarige leeftijd ontdekt Lewis samen met neef Jimmy Swaggart (Baldwin), het duivelse ritme van de blues. Twaalf jaar later komt hij in de Sun-studio's, waar zijn fantastische loopbaan begint.

Valentino Returns

1987 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1987. Komedie van Peter Hoffman. Met o.a. Frederic Forrest, Veronica Cartwright, Barry Tubb, Jenny Wright en David Packer.

Toppunt van onbenul. Zoon (Tubb) koopt een roze Cadillac op afbetaling die hij 'Valentino Returns' doopt, in de hoop meiden te versieren; ma en pa gaan uit elkaar en de zoon beleeft slaapverwekkende avonturen, hij wordt verliefd op Wright en als de Cadillac aan het einde stuk is, komen ma en pa terug bij elkaar: diepzinnige symboliek! Gelukkig houdt de muziek van Fats Domino, Little Richard, The PLatters, Jerry Lee Lewis en Bo Didley je af en toe wakker. Gesitueerd in Californië rond 1955 naar een kort verhaal van Leonard Gardner, die ook Lyle speelt.

American Hot Wax

1978 | Drama, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1978. Drama van Floyd Mutrux. Met o.a. Tim McIntire, Fran Drescher, Jay Leno, Laraine Newman en Jeff Altman.

Alan Freed liet midden jaren vijftig jong Amerika over de radio kennismaken met zwarte rhythm & blues. Hij maakte dat de term rock & roll in zwang kwam en de ontdekking van de economische macht van platenkopende tieners veranderde de muziekbusiness ingrijpend. Om zijn muziekvoorkeuren te pluggen moest Freed het wel opnemen tegen de gevestigde orde, die muzikale toenadering tussen zwart en wit afkeurde en sprak van 'duivelse muziek' die de geesten van de jeugd corrumpeerde. In de muziekfilm American Hot Wax organiseert Freed (McIntire) tegen de stroom in een concert van o.m. Jerry Lee Lewis en Chuck Berry. In een interview liet regisseur Mutrux weten dat zijn film gaat 'over de muziek, het ritme, de lawaaischopperij en de opwinding'. Dat is ook het plezierigste aan American Hot Wax: Mutrux zet wel wat historische feiten op een rij, maar de essentie is duidelijk het gevoel dat deze revolutionaire muziek teweegbracht in stijve tijden. American Hot Wax brengt ons naar het centrum van de bron van de nieuwe muziek. Wat hij duidelijk maakt: rock 'n' roll is here to stay, niet omdat rechtse lieden fout bezig zijn, maar omdat het vuur van deze sound niet te doven valt.

Be My Guest

1965 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1965. Musical van Lance Comfort. Met o.a. David Hemmings, Stephen Marriot, Andrea Monet, Avril Angers en Joyce Blair.

Jonge Hemming stelt een poging een schijn-songfestival te organiseren aan de kaak, terwijl zijn familie een huisje aan zee betrekt. Waardeloze musical.

High School Confidential!

1958 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Jack Arnold. Met o.a. Russ Tamblyn, Jan Sterling, John Drew Barrymore, Mamie Van Doren en John Barrymore Jr..

Amateuristische rommel over een jonge geheim agent die een school infiltreert om bewijzen te verzamelen tegen een drugsbende. Hertiteld: YOUNG HELLIONS.

Jamboree

1957 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1957. Muziek van Roy Lockwood. Met o.a. Kay Medford, Robert Pastine, Paul Carr, Freda Halloway en Slim Whitman.

Een magere intrige - de zangers Carr en Halloway raken verliefd op elkaar en worden uitgebuit door de ambitieuze manager Medford - met als hoogtepunten rock-, rockabilly- en jazzfragmenten. Avalon lijkt ongeveer twaalf jaar oud.