Weiß-Ferdl: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Gordian, der Tyrann

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Weiß-Ferdl, Paul Richter, Trude Haefelin, Michael von Newlinski en Ellen Hille.

Zoals vaker in zijn films, ziet men de Beierse komiek Wei[KL29]-Ferdl ook nu weer in een dubbelrol. Enerzijds speelt hij de minister-president van een deelstaat, Gordian, tegenstander van elke vooruitgang, en anderzijds theaterdirecteur Silbernagel. Gordian`s nicht Franziska (Haefelin) en kandidaat voor een hogere ambtenarenbaan, Planck (Döderlein), willen tegen de wil van Gordian trouwen. Om aan de benodigde papieren te komen, sluiten ze Gordian in het toilet op en halen Silbernagel over Gordian's plaats in te nemen. Deze voert een liberaal beleid, totdat de zaak uitkomt. Desondanks is er een happy end. De goede bedoelingen van de film, waarin tegen ambtelijke willekeur en intolerantie geageerd wordt, worden door het wat al te eenvoudige draaiboek teniet gedaan. Alleen Weiß-Ferdl overtuigt in zijn dubbelrol. Ook bekend als AMTSSCHIMMEL.

Alles weg'n dem Hund

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Weiß-Ferdl, Julia Serda, Edith Oss, Trude Hesterberg en Dieter Borsche.

Postbode Neumeyer (Wei[KL29]-Ferdl) is fel tegen honden. Uitgerekend hij erft van een familielid (Hesterberg) een grote som geld - en haar hond Ossi. Hij gaat in de villa van de erftante wonen. Op een dag is de hond verdwenen. Daarmee dreigt ook de erfenis verloren te gaan, want het geld gaat in dat geval naar degene, op wiens grond de hond wordt gevonden. Maar gelukkig is Ossi, die heimwee had, naar het vroegere huis van Neumeyer gegaan. Een aardige Beierse klucht met de volksacteur Weiß- Ferdl en Dieter Borsche in zijn eerste filmrol. In 1953 opnieuw verfilmd onder de titel BRIEFTRÄGER MŸLLER, met Heinz Rühmann in de hoofdrol.

Die beiden Seehunde

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Weiß-Ferdl, Fita Benckhoff, Baby Gray, Harry Gondi en Walter Steinbeck.

De Beierse komiek Weiß-Ferdl in een dubbelrol. Hij is en de bediende van de vorst en de vorst zelf van een klein staatje in het zuiden van Duitsland. Omdat ze erg op elkaar lijken wisselen ze een poosje van rol. Zo doen ze nieuwe ervaringen op, wat hun begrip en menselijk inzicht ten goede komt. Zoals alle films van Weiß-Ferdl is ook dit geen kunstzinnig hoogstandje. Maar het wordt, ondanks het simpele verhaal, duidelijk wat de Beierse komiek wil zeggen: pas op voor willekeur en autoritair denken.

Der Schützenkönig

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Weiß-Ferdl, Max Adalbert, Gretl Theimer, Hugo Schrader en Berthe Ostyn.

In een klein Beiers plaatsje krijgt winkeleigenaar Siebzehnr[KA3]ubel (Wei[KL29]-Ferdl) plotseling concurrentie, en wel in de gedaante van Wilhelm Funke (Adalbert). Deze is eigenaar van een modezaak en nog Pruis ook. Funke is bovendien een goede schutter en in dat opzicht ook een concurrent. De kinderen van de beide kemphanen (Schrader en Theimer) zijn verliefd op elkaar. Na allerlei meningsverschillen verzoenen de vaders zich. De kinderen mogen trouwen en Siebzehnrübel wordt schutterskoning. Een onschuldige Beierse klucht, die het hoofdzakelijk moet hebben van de tegenstelling Beieren - Pruisen, gepersonifieerd door de beide hoofdrolspelers.

Die Mutter der Kompagnie

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Weiß-Ferdl, Betty Bird, Paul Heidemann, Grit Haid en Leo Peukert.

Deze oubollige militaire klucht toont de amoureuze avonturen van opperwachtmeester Stops (Weißferdl) tijdens een veldoefening. Met de obligate ingrediënten, inkwartiering, de dochter van de waard, vals alarm enz., is geprobeerd een amusante komedie te maken, hetgeen totaal mislukt is. Tegenwoordig is de film hoogstens interessant als herinnering aan de Beierse volksacteur Weiß-Ferdl.