Fritz Tillmann: cast.
Er zijn 36 films gevonden.

Surrender

1999 | Mysterie, Erotiek

Verenigde Staten 1999. Mysterie van Kelley Cauthen en Kelly Cauthen. Met o.a. Catharina Larranaga, Bobby Johnston, Sandi Kelley, Kira Reed en Kim Dawson.

De fantasie van enkele vrouwen slaat op hol wanneer mooie mannen in de buurt zijn

Die Jugendstreichen des Knaben Karl

1977 | Komedie

Duitsland 1977. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Walter Sedlmayer, Robert Seidl, Eva Maria Meineke, Gustl Bayrhammer en Beppo Brem.

Een film rond de figuur van Karl Valentin, een Beierse auteur, toneelspeler en komiek uit de eerste helft van deze eeuw. Centraal staan komische teksten en nummers van Valentin, die gebracht worden op een wijze die het niveau van de platte lol nog juist te boven gaat. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Charly Steinberger.

Einer von uns beiden

1974 | Thriller, Drama

Duitsland 1974. Thriller van Wolfgang Petersen. Met o.a. Klaus Schwarzkopf, Elke Sommer, Jürgen Prochnow, Ulla Jacobsen en Walter Gross.

Een student ontdekt dat een hoogleraar plagiaat heeft gepleegd met zijn proefschrift, waarna hij tot chantage besluit wat voor beiden dodelijk afloopt. Een uiterst vakkundig verfilmd debuut met zeer goed acteerwerk.

Drei Männer im Schnee

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Alfred Vohrer. Met o.a. Klaus Schwarzkopf, Roberto Blanco, Thomas Fritsch, Grit Boettcher en Fritz Tillmann.

Een miljonair, die geen contact heeft met de gewone man, neemt onder een valse naam deel aan een door hem zelf uitgeschreven prijsvraag. Hij wint de eerste prijs: een vakantie in een hotel. Kurt Hoffmann verfilmde Kästners boek eerder en beter in 1955.

Zwanzig Mädchen und die Pauker: Heute steht die Penne Kopf

1971 | Komedie

Duitsland 1971. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Mascha Gonska, Heidi Kabel, Rudolf Schündler, Fritz Tillmann en Eva Maria Meineke.

Een middelbare scholiere haalt allerlei streken uit in de hoop van school gestuurd te worden. Ze wil bij het toneel, maar dat avontuur loopt op niets uit en ze keert terug naar de schoolbank. Deze film is er één uit de lange reeks schoolkomedies. Heel soms is hij eventjes grappig.

Morgen fällt die Schule aus - Die Lümmel von der ersten Bank, VI. Teil

1971 | Komedie

Duitsland 1971. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Heintje Simons, Hans Kraus, Rudolf Schundler, Ralf Wolter en Heinz Reincke.

De leerlingen van een Duits gymnasium zetten de boel dagelijks op stelten en krijgen ondersteuning van een Nederlandse jongen, die er braver uitziet dan hij is.

Die Feuerzangenbowle

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Walter Giller, Uschi Glas, Theo Lingen, Fritz Tillmann en Hans Richter.

Dit was Käutners laatste bioscoopfilm. Gauw een ander kanaal opzoeken. Biljarten of een demonstratie organiseren is ook leuk.

Auf der Reeperbahn nachts um halb eins

1969 | Documentaire, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1969. Documentaire van Rolf Olsen. Met o.a. Curd Jürgens, Heinz Reincke, Heidi Kabel, Fritz Tillmann en Jutta d'Arcy.

Zie: Reeperbahn-serie.

Die Heiden von Kummerow und ihre lustigen Streiche

1967 | Drama, Komedie

Duitsland​/​​Oost Duitsland 1967. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Paul Dahlke, Ralf Wolter, Fritz Tillmann, Rainer Penkert en Jörg Resler.

Uit het dagboek van een protestante herdershond, die rond 1900 in Pommeren het nodige te stellen heeft met een conservatief ingestelde kudde, wars van vooruitgang en een jeugd die heidense gebruiken verheerlijkt. Unieke z.g. culturele samenwerking tussen de Oost- en Westduitsers bezet met een gemengde rolverdeling van ervaren spelers. Ondanks de buitenissige invalshoek, een recht geaarde Heimatfilm, die buiten de landsgrenzen de kijkers toch nauwelijks in volvoering kan brengen. Voor eigenheimers van het jaar 2.000 een verouderde moraal met socialistische principia, die aardig hilarisch aandoen. Scenario van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff naar het gelijknamige boek van Ehm Welk. Camerawerk van Günter Haubold.

Die Heiden von Kummerow und ihre lustige Streiche

1967 | Komedie

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1967. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Fritz Tillman, Ralf Wolter, Paul Dahlke en Fritz Tillmann.

Uit het dagboek van een protestante herdershond, die rond 1900 in Pommeren het nodige te stellen heeft met een conservatief ingestelde kudde, wars van vooruitgang en een jeugd die heidense gebruiken verheerlijkt. Unieke z.g. culturele samenwerking tussen de Oost- en Westduitsers bezet met een gemengde rolverdeling van ervaren spelers. Ondanks de buitenissige invalshoek, een recht geaarde Heimatfilm, die buiten de landsgrenzen de kijkers toch nauwelijks in volvoering kan brengen. Voor eigenheimers van het jaar 2.000 een verouderde moraal met socialistische principia, die aardig hilarisch aandoen. Scenario van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff naar het gelijknamige boek van Ehm Welk. Camerawerk van Günter Haubold.

Das Große Glück

1967 | Romantiek, Musical, Komedie

Oostenrijk 1967. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Marika Kilius, Hans Jürgen Bäumler, Uschi Glas, Scilla Gabel en Gerd Vespermann.

In 1963 en 1964 werden Marika Kilius en Hans-Jürgen Bäumler wereldkampioen kunstschaatsen. Hun populariteit werd door regisseur Antel uitgebuit in een film, Die große Kür, en een paar jaar later met Das große Glück, waarin het koppel voornamelijk doet waar het goed in is: schaatsen. Het dun-ijs-verhaaltje voorziet in carrièreproblemen voor Hans-Jürgen, omdat Marika gaat trouwen. Een nauwelijks terzakedoend recent Oostenrijks mopje: 'Marika Kilius und Hans-Jürgen Bäumler wollen wieder zusammen Eislaufen. Ihr Spezialsprung: der dreifache Alzheimer.' (IdH/VPRO Gids)

Onkel Filser - Allerneueste Lausbubengeschichten

1966 | Familiefilm

Duitsland 1966. Familiefilm van Werner Jacobs. Met o.a. Hans Kraus, Michl Lang, Fritz Tillmann, Elisabeth Flickenschildt en Gustav Knuth.

Wanneer Ludwig Thoma voor de zoveelste keer van school wordt gestuurd, moet hij met zijn oom naar München om daar wat discipline te leren. Als hij echter hoort dat iemand van de gemeente zijn moeder uit haar huis probeert te zetten, haast hij zich terug om het gevaar af te wenden.

Hokuspokus - oder: Wie lasse ich meinen Mann verschwinden?

1965 | Komedie

Duitsland 1965. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Liselotte Pulver, Richard Münch, Fritz Tillmann en Klaus Miedel.

Curt Goetz' boulevardstuk uit de jaren 1930-40 nog eens uiterst dunnetjes overgedaan. Scenario van Eberhard Keindorff en Johanna Sibelius. Camerawerk van Richard Angst.

Dr. Med. Hiob Prätorius

1964 | Komedie

Duitsland 1964. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Liselotte Pulver, Fritz Tillmann, Peter Lühr en Fritz Rasp.

Alleraardigste Rühmann-productie, verfilmd naar Curt Goetz' toneelstuk Frauenarzt Dr. Prätorius, dat Goetz zelf al in 1950 had verfilmd, over een professor op zoek naar de domheidsbacil die in plaats daarvan een vrouw op zijn weg vindt. Scenario van Heinz Pauck en István Békeffy. Camerawerk van Richard Angst.

Moral 63

1963 | Drama

Duitsland 1963. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Nadja Tiller, Mario Adorf, Fritz Tillmann, Peter Parten en Charles Régnier.

TASMet deze film gaat Thiele terug naar de bron van vijf ervoor. Het scenario is van regisseur Thiele en Heinz Pauck. Het camerawerk is van Wolf Wirth.

Der Fluch der gelben Schlange

1963 | Thriller, Misdaad

Duitsland 1963. Thriller van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Brigitte Grothum, Pinkas Braun, Werner Peters en Claus Holm.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Das Haus in Montevideo

1963 | Drama, Komedie

Duitsland 1963. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Heinz Rühmann, Paul Dahlke, Michael Verhoeven, Fritz Tillmann en Doris Kiesow.

Professor Traugott heeft ooit uit morele verontwaardiging zijn zusje het huis uitgezet toen deze ongehuwd zwanger bleek te zijn. Als jaren later zuslief overlijdt laat ze Traugott een huis in Montevideo en 250.000 mark na op voorwaarde dat een van zijn twaalf dochters hetzelfde overkomt als zij. Scenario van regisseur Käutner naar het toneelstuk van Curt Goetz. Camerawerk van Günther Anders.

Das Schwarz-weiss-rote Himmelbett

1962 | Komedie, Historische film, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1962. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Thomas Fritsch, Daliah Lavi, Martin Held, Marie Versini en Monika John.

Een gymnasiast wordt vanwege zijn verhouding met een veeleisende actrice naar een internaat gestuurd, maar ook daar lapt hij de regels aan zijn laars en beleeft hij de nodige liefdesavonturen.

...und ewig knallen die Räuber

1962 | Komedie, Actiefilm

Oostenrijk 1962. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Georg Thomalla, Peter Weck, Paul Hörbiger, Franz Muxeneder en Beba Loncar.

Een veelgeplaagde kleermaker wordt een soort Robin Hood- achtige roverhoofdman die sympathieke (mis)daden begaat. Als hij per ongeluk een echte roversbende vangt wordt hij natuurlijk de held van het dorp. Zelfs met veel goede wil valt er weinig te lachen. Het scenario is van Kurt Nachmann naar ideeën van de roman Niklaus Tschinderle, Räuberhauptmann van J.F. Perkoning. Het camerawerk is van Hanns Matula.

Zwei unter Millionen

1961 | Drama, Romantiek

Duitsland 1961. Drama van Victor Vicas en Wieland Liebske. Met o.a. Hardy Krüger, Loni von Friedl, Walter Giller, Joseph Offenbach en Fritz Tillmann.

Berlijn 1961, vlak voor de bouw van de Muur. Karl (Kr[KA3]uger) werkt overdag in de markthallen van Oost-Berlijn en `s avonds is hij kellner in West-Berlijn. Men kan zich relatief eenvoudig van de ene sector naar de andere verplaatsen. Karl droomt ervan zijn eigen kroeg te bezitten en heeft iets op het oog. Hij leert Christine (Von Friedl) kennen, die uit Rostock (toen de DDR!) is gekomen naar de voormalige rijkshoofdstad. Christine probeert hem te helpen en ze heeft rijke familie in D[KA3]usseldorf (het Westen!), die wel een handje willen helpen. Karl biedt op het café, maar een geheimzinnige tegenbieder drijft de prijs op. Een staaltje van typisch West-Duits kapitalisme. Christine 'leent' nog wat meer geld uit de kas van haar werkgever. De kroeg komt er nooit en Karl doet de grootst mogelijke moeite om zijn vriendin te behoeden voor de gevangenis. Het lukt, want hij houdt veel van haar. Sentimentele milieuschets, geïnspireerd door de bouw van de Muur. Behoorlijke spelprestaties van de hoofdrollen, maar de film heeft voor het verwende nageslacht geen glans, hooguit curiositeitswaarde. Scenario van Gerd Oelschlegel naar een roman van Walter Lembke. Camerawerk van Heinz Hölscher. Tweede regisseur Liebske deed v.n.l. de voorbereidingen.

Mein Mann, das Wirtschaftswunder

1961 | Komedie, Muziek

Duitsland 1961. Komedie van Ulrich Erfurth. Met o.a. Marika Rökk, Fritz Tillmann, Fritz Tillman, Cornelia Froboess en Heinz Erhardt.

Een zakenman sluit terwille van zijn dochter een schijnhuwelijk met een actrice. Na veel geharrewar wordt de schijn werkelijkheid. Het verhaaltje dient als alibi om een schlagerzangeres van de oude (Marika Rökk) generatie en haar jongere collega (Conny Froboess) te kunnen laten dansen en zingen. Het scenario is van Dieter Hildebrandt. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Mann im Schatten

1961 | Mysterie, Thriller

Oostenrijk 1961. Mysterie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Ellen Schwiers, Barbara Frey, Helmut Lohner, Helmut Qualtinger en Peter Neusser.

Steenrijke kousenfabrikante Schwiers wordt levenloos in haar badkuip aangetroffen en ex-minnaar/medewerker Lohner krijgt de schuld. Als uitkomt dat hij met Frey een intieme relatie onderhoudt, veroordelen boze tongen hem volledig, maar gelukkig houdt inspecteur Qualtinger er een geheel eigen inzicht op na. Een spannende wie-is-de-dader à la Agatha Christie met Wiener mélange.

Das Mädchen und der Staatsanwalt

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Jürgen Goslar. Met o.a. Wolfgang Preiss, Götz George, Elke Sommer, Paul Dahlke en Fritz Tillmann.

Een fatsoensdrama dat een aanklacht tegen de hypocriete seksuele moraal van 1960 moest zijn, is niet meer dan een wat saaie rechtbankfilm, die tegenwoordig zeer gedateerd aandoet, over een bullebak (de officier van justitie, Preiss), die over een klein hartje beschikt dat smelt voor de toen nog prille Sommer.

Raubfischer in Hellas

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Horst Hächler. Met o.a. Maria Schell, Cliff Robertson, Cami-Ron Mitchell, Peter Carsten en Fritz Tillmann.

Robertson is een zeeman, die de vaart door WO II zat geworden is en met zijn zuur verdiende spaarcenten een rustig bestaantje als sponsvisser wil opbouwen op een idyllisch Grieks eilandje. Hij komt echter terecht in een wespennest van moordende concurrentie, scrupuleuze onderlinge rivaliteit en wordt bedrogen door een plaatselijke overspelige boevenlief, Schell. Heimatachtig melodrama rondom internationale MGM-vedette Schell, gedraaid door haar toenmalige echtgenoot Hächler, die haar voor dit filmpje mocht lenen.

Die Gans von Sedan

1959 | Historische film

Duitsland 1959. Historische film van Helmut Käutner. Met o.a. Hardy Krüger, Jean Richard, Françoise Rosay, Dany Carel en Theo Lingen.

In de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871 verwisselen een Franse en een Duitse soldaat van uniform, worden vrienden en beiden verliefd op hetzelfde meisje. Ach ja, die oorlogen toch. Het scenario is van Jean L'Hote en regisseur Käutner naar de roman Ein Sonntag auf dem Felde der Ehre van L'Hote. Het camerawerk is van Jacques Letellier.

Der Mann, der sich verkaufte

1959 | Misdaad, Drama

Duitsland 1959. Misdaad van Josef von Baky. Met o.a. Hildegard Knef, Hansjörg Felmy, Kurt Ehrhardt, Ernst Schröder en Fritz Tillmann.

Een journalist duikt in het duistere verleden van een rijke hoteleigenaar. Een alleraardigste 'film noir' van Duitse bodem.

Gestehen Sie, Dr. Corda!

1958 | Thriller

Duitsland 1958. Thriller van Josef von Báky. Met o.a. Hardy Krüger, Elisabeth Müller, Hans Nielsen, Lucie Mannheim en Fritz Tillmann.

Een arts wordt ten onrechte van moord verdacht. Von Baky behandelt uiterst kritisch de onaangename manier waarop politie en justitie met burgers kunnen omspringen. De film biedt intussen ook een spannend misdaadverhaal.

Es war die erste Liebe

1958 | Romantiek, Drama

Duitsland 1958. Romantiek van Fritz Stapenhorst. Met o.a. Christian Wolff, Richard Häussler, Fritz Tillmann, Maria Holst en Marion Michael.

Een ouderloze jongeman, die een opleiding tot priester volgt brengt de zomervakantie door op het landgoed van zijn oom. Hij wordt hopeloos verliefd op de zeventien-jarige dochter van een naburige landeigenaar. Doch zijn roeping - geheel in de geest des tijds - is sterker. Vaardig spel van sterren van weleer, Wolff en Michael.

Dr. Crippen lebt

1958 | Thriller

Duitsland 1958. Thriller van Erich Engels. Met o.a. Peter van Eyck, Elisabeth Müller, Fritz Tillmann, Richard Münch en Katharina Mayberg.

Regisseur Engels verfilmde veel thrillers en had succes met DR. CRIPPEN AN BORD, maar ook al was Van Eyck dé acteur voor de moorddadige Crippen-figuur, de film haalde als thriller de eindstreep niet. Het scenario is van Engels en Wolf Neumeister. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Der Schinderhannes

1958 | Drama, Komedie, Biografie, Misdaad, Romantiek

Duitsland 1958. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Curd Jürgens, Maria Schell, Fritz Tillmann, Christian Wolff en Paul Esser.

Naar het gelijknamige toneelstuk van Carl Zuckmayer. Curd Jürgens speelt 'der Schinderhannes', een soort Duitse Robin Hood, die eind 18de eeuw met de Franse bezetter bakkeleide. Aardig is dat Käutner geen zoetsappige held maakt van deze notoire boef. Der Schinderhannes vindt het bijvoorbeeld heel amusant als twee vrouwen met elkaar op de vuist gaan, hij zoent ongevraagd een Franse dame en jat meteen haar halscollier, en als een portretschilder hem uitnodigt voor hem te poseren, blijkt overduidelijk hoe ijdel hij is. Käutners film zit goed in elkaar, en mocht - gezien de pracht decors en knappe kostuums - kennelijk wat kosten. Mooie muziek van Bernhard Eichhorn.

Doktor Crippen lebt

1957 | Thriller

Duitsland 1957. Thriller van Erich Engels. Met o.a. Fritz Tillman, Peter van Eyck, Elisabeth Mller, Fritz Tillmann en Elisabeth Müller.

Naar het gelijknamige toneelstuk van Carl Zuckmayer. Curd Jürgens speelt 'der Schinderhannes', een soort Duitse Robin Hood, die eind 18de eeuw met de Franse bezetter bakkeleide. Aardig is dat Käutner geen zoetsappige held maakt van deze notoire boef. Der Schinderhannes vindt het bijvoorbeeld heel amusant als twee vrouwen met elkaar op de vuist gaan, hij zoent ongevraagd een Franse dame en jat meteen haar halscollier, en als een portretschilder hem uitnodigt voor hem te poseren, blijkt overduidelijk hoe ijdel hij is. Käutners film zit goed in elkaar, en mocht - gezien de pracht decors en knappe kostuums - kennelijk wat kosten. Mooie muziek van Bernhard Eichhorn.

Von der Liebe besiegt

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Luis Trenker. Met o.a. Luis Trenker, Marianne Hold, Wolfgang Preiss, Fritz Tillmann en Robert Freitag.

Een ingenieur, die zich na het instorten van een door hem ontworpen brug gedeprimeerd in de bergen terugtrekt, zal daar de ware liefde en nieuwe levenslust vinden. Dit typisch Duitse Heimatdrama is uitsluitend aardig voor de liefhebbers van het genre. Het scenario is van Kurt Heuser. Het camerawerk is van Ernst W. Kalinke.

Liebe

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Horst Hächler. Met o.a. Maria Schell, Raf Vallone, Eva Kotthaus, Camilla Spira en Fritz Tillmann.

Anna Ballard (Schell) is smoorverliefd op violist Andrea Ambaros (Vallone) uit Veneti[KA3]e. Als hij aankondigt zich te gaan verloven met haar zuster Monika (Kotthaus), stort Anna`s wereldje in. Ze aanvaardt daarop veel te snel het huwelijksaanzoek van theeplanter Jan Hopper (Carsten) met wie zij naar Ceylon (dat tegenwoordig Sri Lanka heet) trekt.

Der 20. Juli

1955 | Oorlogsfilm, Historische film

Duitsland 1955. Oorlogsfilm van Falk Harnack. Met o.a. Wolfgang Preiss, Annemarie Düringer, Robert Freitag, Fritz Tillmann en Werner Hinz.

Op 20 juli 1944 trachtte een aantal Duitse officieren onder aanvoering van Oberst Graf von Stauffenberg middels een bom Adolf Hitler om te brengen. De Führer raakte slechts licht gewond. Regisseur Falk Harnack, zelf lid geweest van de Duitse verzetsgroep Weisse Rose, reconstrueert in documentaire stijl de aanloop naar die historische gebeurtenis. In juni 1955 ging slechts twee dagen eerder een andere speelfilm in première rond dezelfde geschiedenis: G.W. Pabsts Es geschah am 20. Juli. Terecht draagt Von Stauffenberg in die film - en ook in de televisiefilm Stauffenberg uit 2004 - een ooglapje over het linkeroog, terwijl merkwaardig genoeg in Der 20. Juli zijn rechteroog wordt bedekt.

Herr über Leben und Tod

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Victor Vicas. Met o.a. Maria Schell, Ivan Desny, Olga Limburg, Wilhelm Borchert en Fritz Tillmann.

Een arts trouwt met een patiënte, maar hun kind wordt ongeneeslijk ziek, waarna de arts aan euthanasie denkt, zodat het gekrenkte moederhart troost zoekt bij een andere arts. Alsof alle ongeluk niet op kan. Alléén voor de zakdoekenbrigades.

Der Auftrag Höglers

1950 | Misdaad

Oost Duitsland 1950. Misdaad van Gustav von Wangenheim. Met o.a. Inge von Wangenheim, Fritz Tillmann en Gotthart Portloff.

Van een bedrijf ligt na de scheiding van Duitsland een afdeling in het Westen en een in het Oosten. De westelijke tak probeert een uitvinding van de Oostduitsers te stelen.