Peter Voß: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Wenn die Abendglocken läuten

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Alfred Braun. Met o.a. Julia Fjorsen, Willy Birgel, Maria Holst, Peter Voß en Hans Holt.

Michael redt als kind zijn vriendinnetje Annemarie en uit dankbaarheid betaalt haar vader zijn muziekopleiding. Later, als haar vader in geldnood zit, trouwt Annemarie - zwanger van Michael - een rijke heer. Alles komt uiteindelijk toch nog goed, maar dat heeft veel voeten in de aarde. De film is oubollig en nu ouderwets.

Wasser für Canitoga

1939 | Western

Duitsland 1939. Western van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Susa, Peter Voß, Hilde Sessak en Heinrich Kalnberg.

Klassieke Duitse western, geproduceerd op het moment dat de plannen voor de verraderlijke inval in Polen (WO II) al zijn gesmeed. Albers die het liedje 'Goodbye, Johnny' zingt, wordt van sabotage aan een stuwdam verdacht, maar na enkele schietpartijen weet de Maharadja van Whisky-Puur de werkelijke schuldige aan te wijzen en ten koste van eigen leven de schade van de sabotage te herstellen. Een Otto-Otto-western van 'große Klasse'. Scenario van Walter Zerlett-Olfenius, Emil Burri en Peter Francke en camerawerk van Franz Koch en Joseph Illig. Naar het toneelstuk van G. Turner Krebs.

Sergeant Berry

1938 | Western, Komedie

Duitsland 1938. Western van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Toni von Bukovics, Peter Voß, Herma Relin en Gerd Höst.

Een uiterst populaire Albers-film over politiesergeant Berry uit Chicago die drugsmokkelaars aan de Mexicaanse grens moet oppakken.

Alarm in Peking

1937 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Avonturenfilm van Herbert Selpin. Met o.a. Gustav Fröhlich, Leny Marenbach, Bernhard Minetti, Peter Voß en Herbert Hübner.

China, 1900: de Bokseropstand. De Europeanen in Peking's ambassadewijk verdedigen zich net zolang tegen de Chinezen, tot er hulp van buiten komt. De film wil laten zien dat een vastberaden gemeenschap van zeer verschillende mensen, landen en volkeren het kan opnemen tegen iedere tegenstander, al is hij ook wat aantal betreft in de meerderheid. Jammer genoeg wordt er niet ingegaan op de oorzaak van de opstand tegen de koloniale heersers, voor de rest is de film bijzonder waarheidsgetrouw. De strekking is dat landen best kunnen samenwerken, als ze willen. Gek genoeg is de film in Duitsland tot op de dag van vandaag verboden. Het is een spannende avonturen- en oorlogsfilm uit de koloniale tijd, niets meer en niets minder.

Der Hund von Baskerville

1936 | Horror, Misdaad

Duitsland 1936. Horror van Carl Lamac. Met o.a. Peter Voß, Friedrich Kayßler, Bruno Güttner, Fritz Odemar en Alice Brandt.

De veelgelezen griezelroman van Arthur Conan Doyle heeft talloze filmers geïnspireerd. Dit is de derde Duitse, en wereldwijd gezien, de zesde filmversie. Het verhaal over de enorme bloedhond die het vervloekte geslacht van de Baskervilles achtervolgt, mag bekend verondersteld worden. De atmosfeer is hier uitstekend getroffen, met prachtig camerawerk, vooral in het nachtelijk moeras. Erich Ponto is een geweldige Stapleton, de onbekende Bruno Güttner als Holmes daarentegen is helemaal verkeerd gekozen. Hij is waarschijnlijk gekozen om zijn uiterlijk, maar hij is zo slecht dat hij door de toneelspeler Siegfried Schürenberg) nagesynchroniseerd moest worden. Toch is de film als geheel zeker het aanzien waard.

Die Reiter von Deutsch-Ostafrika

1934 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1934. Avonturenfilm van Herbert Selpin. Met o.a. Sepp Rist, Peter Voß, Ilse Stobrawa, Ludwig Gerner en Georg Heinrich Schnell.

Het verhaal speelt aan het begin van WO II, als de Duitsers in Oost-Afrika moeten vechten tegen een Engelse overmacht. Twee vrienden, een Duitser (Rist) en een Engelsman (Vo[KL29]), moeten, zoals zovelen, kiezen tussen plicht en gevoelens. Dit is nu eens geen propagandafilm. De tegenstander is hier eerlijk en menselijk. Geen wonder dus dat de film op 19 december 1939 verboden werd. Ook de gealieerden deden de film in de ban en hij werd pas weer voor vertoning vrijgegeven onder de `vrijwillige zelfcontrole` (FSK). Een eerlijke film, al is het spel niet al te overtuigend.

Reifende Jugend

1933 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1933. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Hertha Thiele, Albert Lieven, Peter Voß en Marieluise Claudius.

Op een jongensschool in Noord-Duitsland zitten voor het eerst drie meisjes voor hun eindexamen. Knut (Lieven) is verliefd op Elfriede (Thiele), die meer ziet in haar leraar, Dr. Kerner (Vo[KL29]), die ingaat op haar avances. Als Knut dat merkt probeert hij Dr. Kerner te chanteren, om zo zijn examen te halen. De directeur van de school (George), vol begrip, weet Knut weer in het gareel te krijgen. De oude meester Carl Froelich heeft zich bijzonder goed ingeleefd en brengt ons begrip bij voor de problemen van de opgroeiende jeugd. Een succesvolle film die zelfs vandaag-de-dag nog kan boeien. Veel jong talent, met name Thiele en Lieven.