Charles Bukowski

Acteur, Scenarist, Auteur

Charles Bukowski is acteur, scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Factotum

2005 | Drama

Verenigde Staten/Frankrijk/Duitsland/Zweden/Noorwegen 2005. Drama van Bent Hamer. Met o.a. Matt Dillon, Lili Taylor, Marisa Tomei, Fisher Stevens en Didier Flamand.

Tragikomedie naar de gelijknamige roman van Charles Bukowksi. Matt Dillon speelt de op Bukowski geïnspireerde schrijver Hank Chinaski, die naar de drank grijpt om tot grootse daden te komen. Tussen het schrijven door leidt hij een rommelig leven met lullige baantjes en erotische avontuurtjes. Dillon doet dat aardig, al ziet hij er eigenlijk te goed uit om de rol van een alcoholist te spelen, maar de droge humor en melancholie in Factotum doen eerder denken aan de films van Aki Kaurismäki en Alex van Warmerdam dan aan het met alcohol doordrenkte universum van Bukowski.

Barfly

1987 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1987. Biografie van Barbet Schroeder. Met o.a. Mickey Rourke, Faye Dunaway, Alice Krige, Jack Nance en J.C. Quinn.

Rourke is een schrijver die het grootste deel van zijn tijd zuipend doorbrengt. In zijn stamkroeg ontdekt hij de al even slonzige Dunaway, een wanhopige vrouw die in de drank wegvlucht. Door hun gemeenschappelijke drang naar genegenheid, begrip en drank voelen ze zich tot elkaar aangetrokken en besluiten ze te gaan samenhokken in een gore buurt. Wanneer hij een aantrekkelijk aanbod krijgt van een uitgeefster, wordt Rourke voor de keuze gesteld of hij aan dit leven wil ontsnappen of niet. Poëtisch en aandoenlijk portret van twee psychisch uitgebluste mensen, die uit eigen wil in de marginaliteit leven. Prachtige vertolking van beide hoofdrolspelers. Het allesbehalve optimistische, semi-autobiografische scenario werd geschreven door Charles Bukowski die het groezelige nachtleven naar hartelust verheerlijkt. Niet voor ieders smaak. Fotografie van Robby Müller.

Charles Bukowski

1985 | Biografie

Frankrijk 1985. Biografie van Barbet Schroeder.

Een portret én zelfportret van de Amerikaanse schrijver, opgenomen in de Verenigde Staten. Hij was in die tijd het scenario van Schroeders BARFLY, naar zijn eigen roman, aan het voorbereiden. Het resultaat is vijftien uur film, waaruit een selectie is gemaakt, gebracht in de vorm van enkele minuten durende videoclips, waarbij de ene overloopt in de andere. Wie weet is hiermee een nieuw genre in het leven geroepen. Een goede maar veeleisende film. Bukowski, het 'walgelijke ventje', heeft beslist ook veel baat bij de diepzinnige, vrij ontoegankelijke persoonlijkheid, die hij volgens de door hemzelf geschapen legende is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Bukowski op televisie komt.

Reageer