Dick Huemer (1898-1979): scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Alice in Wonderland

1951 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1951. Animatie van Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske.

Men is het erover eens dat Walt Disney met Alice in Wonderland weer een klassieker op animatiegebied de wereld in bracht. Het hele droomverhaal ziet er schitterend uit: Alice, het Witte Konijn, de filosofische kat en het potje croquet met Hartenkoningin. Over de inhoud lopen de meningen echter sterk uiteen. De een ziet dat Disney opnieuw een klassiek boek (van Lewis Carroll) verprutste, de ander meent dat de animatiefilm een op zichzelf staand juweel is. Alice in Wonderland heeft niet de warmte van Bambi of Sneeuwwitje, maar deze film heeft dat niet nodig.
In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van oa Ides Meire, Charlotte De Ruytter en Peter Gorissen.
In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Kathryn Beaumont (Alice), Verna Felton (Queen of Hearts) en Bill Thompson (White Rabbit).

Dumbo

1941 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1941. Animatie van Ben Sharpsteen, Norman Ferguson en Samuel Armstrong. Met o.a. Candy Candido, Edward Brophy, Billy Bletcher, Herman Bing en James Baskett.

'Straight from heaven up above, here is a baby for you to love', spreekt de ooievaar als hij babyolifantje Dumbo aflevert bij circusolifant Mrs. Jumbo. Profetische woorden, want het - spoiler alert! - vliegende olifantje werd al snel Amerika’s meest geliefde Disneyknuffel. Immers, niets is meer opbeurend dan een dreumes met een afwijking (enorme oren) die dezelfde afwijking als zijn grootste kracht aanboort. Daarnaast spreekt Dumbo geen enkel woord, waardoor de kijker vrijuit kan projecteren. Hoogtepunt is de beroemde ‘roze olifanten-hallucinatie’, een smetje is de nogal racistische portrettering van de – overigens zeer sympathieke - kraaien.

Fantasia

1940 | Familiefilm, Muziek, Animatie, Musical

Verenigde Staten 1940. Familiefilm van James Algar, Ford Beebe, Norman Ferguson, Jim Handley en T. Hee.

Acht bekende klassieke stukken vormen de soundtrack van deze mooie verzameling korte tekenfilms. Te horen zijn onder andere stukken uit Bachs Toccata en fuga in D-mineur, Beethovens Pastorale, Tsjaikovski's Notenkrakersuite en Stravinsky's Sacre du printemps. Het bekendste fragment is de Tovenaarsleerling, met muziek van Paul Dukas. De film trok aanvankelijk weinig publiek en bracht Disney aan de rand van de afgrond. Later werd Fantasia herkend als fraaie en gedurfde animatieklassieker. Luske, die betrokken was bij een van de fragmenten, zou later onder meer Alice in Wonderland en Cinderella regisseren.