Dwight Schultz: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Get to the Heart: The Barbara Mandrell Story

1997 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1997. Biografie van Jerry London. Met o.a. Maureen McCormick, Dwight Schultz, Greg Kean, Lisa Blount en Lindsey Haun.

Star Trek: First Contact

1996 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Jonathan Frakes. Met o.a. Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton en Michael Dorn.

De gevreesde ruimteschepen van de Borg hebben de interstellaire federatie van beschaafde volkeren ontdekt. Slecht nieuws, de booswichten zijn zo goed als onoverwinnelijk, resistance is futile. Jean-Luc Picard (Stewart, in vorm), de commandant van het ruimteschip Enterprise, was ooit hun gevangene. Hij en zijn crew achtervolgen de Borg nadat die een sprong terug in de tijd gemaakt hebben om de aarde in het jaar 2063 aan te vallen. Een van de beste Star Trek-films ooit gemaakt, intrigerend, humoristisch en ook voor non-trekkies begrijpelijk.

The Outer Limits: If These walls Could Speak

1995 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Tibor Takács. Met o.a. Dwight Schultz en Alberta Watson.

VV.

Menendez: A Killing In Beverly Hills

1994 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Drama van Larry Elikann. Met o.a. Edward James Olmos, Beverly D'Angelo, Damian Chapa, Travis Fine en Julio Oscar Mechoso.

De tweede film over het beruchte proces van de steenrijke gebroeders (uitstekend gespeeld door Chapa als oudste en Fine als jongste) uit de titel, die hun ouders vermoord zouden hebben omdat ze emotioneel mishandeld werden door hun te wilskrachtige vader (Olmos), waar hun te slappe aan de drank verslaafde moeder (D'Angelo) niet tegen opgewassen was. De film geeft een boeiend, zij het eenzijdig portret van de toedracht - de schuld zou bij de vader en de moeder liggen. Het tweede, kortere gedeelte, is gebaseerd op het proces; voor een niet Amerikaanse kijker lijkt dat onnodige plotwendingen te bevatten, maar die zijn opgeklopt voor de kijker in de V.S. die tot vervelens toe de details van het proces kent. Recht-toe-recht-aan, maar beslist niet hinderlijk scenario van Philip Rosenberg en strakke regie van Elikann, die je aan de buis gekluisterd houdt. Het camerawerk is van Eric Van Haren Noman. In augustus 1995 begint een tweede proces, waarbij uitgemaakt moet worden of het nu om moord of om doodslag gaat. Gemaakt als miniserie en wordt meestal in twee delen uitgezonden. Een maand eerder kwam de film HONOR THY FATHER AND MOTHER uit.

Victim Of Love: The Shannon Mohr Story

1993 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1993. Drama van John Cosgrove. Met o.a. Dwight Schultz, Bonnie Bartlett, Andy Romano, Sally Murphy en Gregg Henry.

Toledo, Ohio, 1979. Ceil Mohr (Bartlett) kent Dave Davis (Schultz) nog geen twee maanden, maar ze moet en zal met hem trouwen. Eenmaal getrouwd ontdekt ze dat Dave al eerder gehuwd is geweest. Kort erop maakt ze een fatale val van haar paard. De offici[KA3]ele doodsoorzaak wordt beschouwd als een noodlottig ongeluk. Haar moeder heeft er moeite mee om dit te aanvaarden. Ze merkt dat Dave zichzelf meerdere malen tegenspreekt en ze gaat naar de politie om aangifte te doen. Die kan haar niet helpen, want ze heeft geen bewijzen. Een inspecteur (Henry) gelooft haar en besluit de zaak op zich te nemen. Hij bijt zich hardnekkig vast in een onderzoek dat zich jaren zal voortslepen. Boeiend verteld misdaaddrama dat gebaseerd is op ware feiten. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken om mensen die Ceil Mohr gekend hebben, aan het woord te laten. Goed opgebouwd scenario van Bryce Zabel in de reeks Crimes Of Passion. Fotografie van Eric van Haren Noman.

The Temp

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Tom Holland. Met o.a. Lara Flynn Boyle, Timothy Hutton, Faye Dunaway, Oliver Platt en Dwight Schultz.

Als de assistent van koekjesfabriekmanager Peter Derns (Hutton) een paar dagen vrij heeft neemt uitzendkracht Kris Bolin (Boyle) waar, en die stort zich helemaal op haar werk, want eigenlijk wil ze wel hogerop. Wat een gelukkig toeval, dus, dat een golf van ongelukken het personeel flink uitdunt. Boyle is goed, tegelijk charmant en psychopatisch, maar de film van regisseur Holland - die eerder een flinke hit scoorde met Child's Play - kampt met een gebrek aan verhaalopbouw, geloofwaardige dialogen en motief. Dat maakt van deze kantoorthriller een armzalige farce. Tot overmaat van ramp kreeg veteraan Faye Dunaway een Raspberry Award voor slechtste actrice in een bijrol.

The Shannon Mohr story

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van John Cosgrove. Met o.a. Michael O'Neill, Andy Romano, Sally Murphy, Bonnie Bartlett en Dwight Schultz.

Als de assistent van koekjesfabriekmanager Peter Derns (Hutton) een paar dagen vrij heeft neemt uitzendkracht Kris Bolin (Boyle) waar, en die stort zich helemaal op haar werk, want eigenlijk wil ze wel hogerop. Wat een gelukkig toeval, dus, dat een golf van ongelukken het personeel flink uitdunt. Boyle is goed, tegelijk charmant en psychopatisch, maar de film van regisseur Holland - die eerder een flinke hit scoorde met Child's Play - kampt met een gebrek aan verhaalopbouw, geloofwaardige dialogen en motief. Dat maakt van deze kantoorthriller een armzalige farce. Tot overmaat van ramp kreeg veteraan Faye Dunaway een Raspberry Award voor slechtste actrice in een bijrol.

Last Wish

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Jeff Bleckner. Met o.a. Patty Duke, Maureen Stapleton, Dwight Schultz, Marium Carvell en Maria Ricossa.

De eens zo levenslustige moeder Stapleton lijdt op haar levensavond aan een terminale kanker, die haar tergend langzaam kapot maakt. Haar lijdensweg gaat gepaard met ondraaglijke pijnen en chemotherapie put haar alleen maar uit, terwijl ze steeds verder bergafwaarts gaat. Ze wil dood, maar geen dokter in Amerika durft haar te helpen. Dochter Duke neemt contact op met een dokter in Nederland en dat leidt er uiteindelijk toe dat moeder Stapleton afscheid neemt nadat ze een o.d. aan slaapmiddelen heeft genomen. Het jaar waarin de film uitkwam, was best gewaagd voor de V.S., waar het onderwerp nog steeds een heet hangijzer is. Jerome Kass bewerkte de roman van Betty Rollin (journaliste en dochter van de vrouw) tot scenario.

Woman With A Past

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Mimi Leder. Met o.a. Pamela Reed, Dwight Schultz, Richard Lineback, Carrie Snodgress en Paul Le Mat.

Mike (Schultz) is getrouwd met Dee Johnson (Reed). Hij kijkt zeer vreemd op als de politie haar komt arresteren. Dee was namelijk acht jaar geleden ontsnapt uit de gevangenis. Het blijkt verder dat Dee's eerste echtgenoot haar en haar kinderen mishandelde en met hen is verdwenen. Om indertijd voldoende geld bijeen te krijgen om haar kinderen te kunnen redden had de wanhopige moeder een roofoverval beraamd. Het scenario is van Robert L. Freedman en Selma Thompson. Het camerawerk is van Billy Dickson. Een melodramatisch geval.

The Long Walk Home

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Richard Pearce. Met o.a. Sissy Spacek, Whoopi Goldberg, Dwight Schultz, Ving Rhames en Dylan Baker.

Een accurate film over een wapenfeit van de Amerikaanse burgerrechtbeweging, waarbij vijftigduizend zwarte demonstranten bij betrokken waren. Spacek is het welgestelde huisvrouwtje met een zwarte dienstmeid Goldberg die zij voor haar laat 'pezen' zodat die haar eigen familie kan ondersteunen, terwijl zij zich niet bewust is van de veranderende maatschappij totdat ze met de feiten geconfronteerd wordt. Het scenario is van John Cork en de commentaarstem in de oorspronkelijke versie is van Mary Steenburgen. Het camerawerk is van Roger Deakins. Speelt rond 1955.

A Killer Among Us

1990 | Thriller

Verenigde Staten 1990. Thriller van Peter Levin. Met o.a. Jasmine Guy, Dwight Schultz, Mykelti Williamson, Anna Maria Horsford en Annabella Sciorra.

Een rechtszaak mislukt, omdat jurylid Guy weigert zich uit te spreken over schuld of onschuld van de verdachte die zijn vrouw vermoord zou hebben. Door puur toeval meent ze de ware moordenaar ontdekt te hebben. Zij gaat achter hem aan, ook al gelooft niemand haar. Een vergezocht en onwaarschijnlijk scenario van David Westheimer, werd aantrekkelijk verfilmd, maar kan zich niet helemaal waarmaken, doordat de toeschouwer geen ogenblik in de handelingen kan geloven. De acteurs doen hun best met het materiaal dat ze gekregen hebben. De camera was in handen van Thomas Neuwirth en voor de muzikale omlijsting werd de jonge Gary Chang aangetrokken.

Shadow Makers

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Roland Joffé. Met o.a. Paul Newman, Dwight Schultz, Bonnie Bedelia, John Crusack en Laura Dern.

Schultz als de legendarische `vader` van de atoombom, de geleerde Robert Oppenheimer, en Newman als de Amerikaanse Pentagon-generaal Groves, een gevreesd veteraan voor wie het maken van de uraniumbom niet snel genoeg kon gebeuren. Er wordt veel gepraat over het werk en de spanningen rond de voltooiingsdatum, maar als kijker merk je weinig van de complexiteit van Oppenheimer in een film die een metafoor moest worden over de keuze tussen goed en kwaad. Oorspronkelijk FAT MAN AND LITTLE BOY genoemd (Fat Man was het koosnaampje voor de uraniumbom met bestemming Hiroshima en Little Boy voor de plutoniumbom richting Nagasaki). Eén punt van kritiek: in de dialogen worden een aantal uitdrukkingen gebruikt die beslist niet uit de jaren 1940-50 zijn. Het scenario is van Bruce Robinson.

When your Lover Leaves

1983 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1983. Komedie van Jeff Bleckner. Met o.a. Valerie Perrine, Betty Thomas, David Ackroyd, Edward O'Neill en Dwight Schultz.

Een komediedrama, geproduceerd door Henry Winkler en Ron Howard, waarin het gaat om een pas gescheiden vrouw die het aanlegt met een excentrieke politieman, nadat haar getrouwde vriendje het uit heeft gemaakt. De film werd een complete mislukking.

Alone in the Dark

1982 | Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Jack Sholder. Met o.a. Jack Palance, Donald Pleasence, Martin Landau, Dwight Schultz en Erland van Lidth.

Palance voert een stel mafkezen uit een krankzinnigengesticht aan die in opstand komen tegen het gezag. Niet erg origineel.