Julia Kassar

Acteur

Julia Kassar is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tramontane

2016 | Drama

Libanon/Frankrijk 2016. Drama van Vatche Boulghourjian. Met o.a. Barakat Jabbour, Julia Kassar, Michel Adabachi, Sajed Amer en Abido Bacha.

Wanneer de blinde muzikant Rabih in zijn woonplaats Beiroet een paspoort aanvraagt voor een Europese tournee, blijken zijn identiteitspapieren te zijn vervalst. Het wordt het startpunt van een zoektocht langs verschillende plekken, mensen en evenzoveel waarheden verspreid over Libanon, die aangeven hoezeer de burgeroorlog nog altijd voortleeft in de hedendaagse verhoudingen in het land. Een spannende, zich traag ontspinnende allegorische vertelling waarvan sommige scènes zich in een veelzeggend donker voltrekken. Met traditionele treurliederen in een moderne bewerking, en bijbehorend sentimenteel slot.

Une chanson dans la tête

2008 | Drama, Komedie

Frankrijk/Libanon 2008. Drama van Hany Tamba. Met o.a. Patrick Chesnais, Pierrette Katrib, Gabriel Yammine en Julia Kassar.

Lichtvoetige komedie van Libanese debutant Tamba met karakteracteur Chesnais (1947) als een verlopen Franse zanger die naar Beiroet wordt gevlogen om zijn eenmalige hit uit 1976 op te voeren voor de verveelde vrouw van een steenrijke koffiehandelaar. Filmmaker Tamba schuwt geen enkel cliché maar Chesnais - de vleesgeworden triestheid - en de zonnige stadslocaties maken veel goed. In 2008 verscheen ook een indrukwekkend schrijven van acteur Chesnais, Il est où, Ferdinand?, een boek waarin hij zijn zoon (1986-2006) herdenkt die omkwam tijdens een auto-ongeluk als passagier van een dronken bestuurder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julia Kassar op televisie komt.

Reageer