Romano Vanderbes

Regisseur

Romano Vanderbes is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

This is America, Part 3 - America Exposed

1990 | Erotiek, Documentaire

Verenigde Staten 1990. Erotiek van Romano Vanderbes.

Derde (en laatste?) luik van trilogie, geproduceerd, geschreven en gregisseerd door Nederlander Vanderbes, die destijds naar Amerika trok en er geobsedeerd geraakte door het excentrieke gedrag van de autochtonen. Eens te meer een oppervlakkige compilatiefilm over 'Amerika in zijn blootje', met o.m. prostitutie per limousine, een rusthuis voor katten, een restaurant met insectenschotels, een strafexpeditie van een wraakcommando en reactionair gelul rond een indoctrinatiekamp van de Ku Klux Klan. Het ge├źnsceneerde ligt er vaak te dik op.

This is America, Part II

1980 | Documentaire

Verenigde Staten 1980. Documentaire van Romano Vanderbes.

In twintig nieuwe deeltjes wordt de Amerikaanse samenleving verder blootgelegd - voornamelijk in letterlijke zin, want in iets anders zijn de makers niet geïnteresseerd. Sociologie bedreven door souteneurs. Zie verder deel 1.

This Is America

1976 | Documentaire

Verenigde Staten 1976. Documentaire van Romano Vanderbes.

De Amerikaanse samenleving wordt doorgelicht in dertien documentaire deeltjes: gokhallen in Las Vegas, massagesalons, schoonheidswedstrijden, prostitutie, sekswinkels, duivelaanbidders, tatoeage-freaks, drive-in teraardebestellingen, enz. De MONDO CANE-formule wordt nog eens gebruikt voor dit staaltje van verregaand parasitaire cinema, dat zich toelegt op pseudo-sociologische prietpraat, goedkope sensatie, gruwzame discriminatie en verkeerde informatie te kust en te keur. Bordeel-cinema bij uitstek. Een film om te vergeten. Ook bekend als JABBERWALK. GB-titel: CRAZY RIDICULOUS AMERICAN PEOPLE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Romano Vanderbes op televisie komt.

Reageer