Kliment Denchev

Acteur

Kliment Denchev is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Varian's War

2001 | Drama, Oorlogsfilm, Biografie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Canada 2001. Drama van Lionel Chetwynd. Met o.a. William Hurt, Julia Ormond, Matt Craven, Maury Chaykin en Alan Arkin.

Dankzij Spielberg weet iedereen wie Oskar Schindler is. Minder bekend is zijn Amerikaanse evenknie Varian Fry. Deze journalist smokkelde in de vroege jaren van de Tweede Wereldoorlog duizenden Europese kunstenaars en intellectuelen via de haven van Marseille (in de film Montreal) naar het vrije Westen - tegen de zin van de Amerikaanse regering die problemen met Vichy wilde voorkomen. Hurt speelt de dandy journalist die in dit bescheiden opgezette docudrama het leven redt van onder meer Marc Chagall, Heinrich Mann en Max Ernst.

Day One

1989 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1989. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Brian Dennehy, Michael Tucker, Hume Cronyn, Hal Holbrook en Barnard Hughes.

Een sterk maar enigszins hortend drama (wat te wijten is aan het uit tijdsoverwegingen ingekorte verhaal) over de mannen die de eerste atoombom maakten. Dennehey speelt de belangrijkste rol in deze film als generaal Leslie Groves, de man die de leiding had over het project en die de verzamelde wetenschappers bijeenhield met zoete praat terwijl ze in grote onenigheid aan de voltooiing van de bom werkten. Het ontbreekt hier noch aan stof noch aan fascinerende hoofdpersonen; uit het intelligente scenario van David Rintels (op basis van Peter Wydens boek) had men dan ook gerust nog een uur film kunnen putten. Camerawerk van Kees van Oostrum.

The Horseman

1964 | Drama

Bulgarije 1964. Drama van Georgi Allourkov. Met o.a. Stefan Iliev, Sonia Markova, Kliment Denchev, Metodi Tanev en Naicho Petrov.

Simo, een romanticus, keert na de vervulling van zijn militaire dienst terug naar zijn geboortedorp. We zien hem niet veel méér doen dan op zijn favoriete paard rondrijden. Het nieuws doet de ronde dat de vorst de fruitopbrengst van de boomgaarden bedreigt. Simo en zijn maten arriveren te paard op de plaats des onheils, gewapend met toortsen. Het fruit wordt gered. Een zwakke film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kliment Denchev op televisie komt.

Reageer