Beat Kuert

Regisseur

Beat Kuert is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Eine Frau für Alfie

1989 | Romantiek, Komedie

Zwitserland/Duitsland 1989. Romantiek van Beat Kuert. Met o.a. Michael Schreiner, Eisi Gulp, Julia Stemberger, Lila Gürmen en Martina Gedeck.

Alfie Wick (Schreiner) en Elmar Ritter (Gulp) zijn sedert hun jeugd bevriend. Alfie is introvert, Elmar extrovert. Ze werken allebei bij een dagblad, Alfie in het archief en als corrector, terwijl Elmar reporter is. Elmars reputatie is goed omdat hij altijd gefundeerde artikelen brengt, maar niemand weet dat Alfie het onderzoek doet en dikwijls de ghostwriter is. Ook fungeert Alfie dikwijls als alibi voor de getrouwde Elmar als hij op vrijersvoeten is. Elmar belooft gouden bergen aan Alfie, o.a. dat ze samen een literair tijdschrift zullen brengen en ook om Alfie een handje te helpen in de liefde. Op Alfie`s afdeling komt een aantrekkelijke stagiaire, Iris Sommer (Stemberger), waarop hij heimelijk verliefd wordt. Elmar maakt echter zelf een afspraakje met Iris tot Alfie`s verdriet, terwijl ze beiden materiaal moeten aandragen voor een artikel over een bouwschandaal. Ondertussen raakt Alfie in moeilijkheden door Uemm[KA3]uhan (Gürmen), een knap Turks meisje dat illegaal in Zwitserland verblijft. Bovendien komt het uit dat het bouwschandaal een fake is en dat Alfie veel artikelen schrijft voor Elmar. Alfie gelooft dat het nu met hem gedaan is, maar het omgekeerde is waar. Een aardig portret van het leven in Zwitserland aan het einde van de jaren 1980, op een redelijke manier gebracht en aardig gespeeld. De getalenteerde en nog jonge Gedeck speelt Odette, de dikwijls bedrogen vrouw van Elmar. Het scenario is van Niklaus Schlienger. Het camerawerk is van Karin Praxmarer en Reinhard Schatzmann.

Schilten - Mit dem Nebel davongekommen

1979 | Drama

Zwitserland 1979. Drama van Beat Kuert. Met o.a. Michael Maassen, Gudrun Geier, Norbert Schwientek, Kaarina Schenk en Rudolf Ruf.

Deze bekroonde tv-film gaat over jonge leraar Maassen, die in een door god verlaten oord in het kanton Aargau terechtkomt en ontdekt dat hij levend begraven is. Zijn strijd om het sinistere dorp en de zwijgzame bewoners tot leven te wekken moet hij aan het eind opgeven. Een allegorie over de Zwitserse vallei-geest en oogklepperige kleinburgerlijkheid, die goed bedoeld is, maar zeker niet door iedereen begrepen zal worden. Wie op vermaak uit is, zal gauw van kanaal wisselen. Regisseur Beat bewerkte met zijn hoofdrol Maassen de roman Schilten van Hermann Burger. Achter de camera stonden Markus Fischer en Hansueli Schenkel. We denken dat er een sterker middel voor nodig is om de Zwitsers wakker te schudden en van hun kleingeestigheid te bevrijden.

Mulungu

1974 | Horror

Zwitserland 1974. Horror van Beat Kuert. Met o.a. Eva Schuckardt en Klaus Henner Russius.

Een amateuristisch hekserijverhaal, geplaatst tegen het decor van het Zwitserse hooggebergte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beat Kuert op televisie komt.

Reageer