James Coco (1930-1987): cast.
Er zijn 21 films gevonden.

The Stepford Children

1987 | Fantasy, Horror

Verenigde Staten 1987. Fantasy van Alan J. Levi. Met o.a. Barbara Eden, Don Murray, Tammy Lauren, Ken Swofford en Pat Corley.

Murray keert zeventien jaar nadat hij zijn eerste vrouw is verloren samen met zijn nieuwe gezin terug naar zijn geboortestadje Stepford. Echtgenote Eden en hun zoon en dochter kunnen niet wennen tussen de vrouwen en medeleerlingen die schijnbaar alle persoonlijkheid missen. De Men's Association, nu onder leiding van Anderson, heeft het hier voor het zeggen en wil Murray dwingen ook zijn gezin te laten behandelen. Derde film in de SF-reeks over THE STEPFORD WIVES, die echter geen rekening houdt met ontwikkelingen uit het tweede deel, REVENGE OF THE STEPFORD WIVES. De spanning wordt goed opgevoerd maar lijkt nergens heen te leiden. Bill Bleich was de auteur van dit zwakkere vervolg, dat behoorlijk werd vertolkt en eindigt in een schokkende climax. Maar voor het zover is moet je als kijker veel geduld hebben. Steve Shaw stond achter de camera.

Hunk

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Lawrence Bassoff. Met o.a. John Allen Nelson, Steve Levitt, Deborah Shelton, Rebeccah Bush en James Coco.

Een jongeman verkoopt zijn ziel om een volwassen Californische Hunk (stuk) te worden - maar de duivel (Coco) en zijn mooie hulpje (Shelton) blijven hem achtervolgen. Flauwekul, gered door een leuke, kleurige rolbezetting.

There Must Be a Pony

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Elizabeth Taylor, Robert Wagner, James Coco, William Windom en Chad Lowe.

Verbleekte Hollywood-ster Taylor is ontslagen uit een psychiatrische inrichting en zit op zwart zaad. Ze heeft een tienerzoon en teert voornamelijk op haar dromen, terwijl ze thuis op een aanbod wacht. Dat komt in de vorm van een geheimzinnige vreemdeling, die het uitzicht biedt op stabiliteit en haar nieuwe hoop geeft. Ondanks de protesten van haar zoon probeert ze een come-back te maken. Taylor speelde deze rol ook op het toneel, maar dat was geen hit. Mart Crowley bewerkte het verhaal van James Kirkwood (waarmee hij de Pulitzer Prijs won) voor deze film.

Only When I Laugh

1981 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1981. Komedie van Glenn Jordan. Met o.a. Marsha Mason, Kristy McNichol, James Coco, Joan Hackett en David Dukes.

Een bitterzoete Neil Simon-komedie over een aan de drank verslaafde actrice, gespeeld door Mason, die worstelt met zichzelf om van de drank af te blijven, en haar relatie met haar tienerdochter McNichol. Beide hoofdrolspeelsters zijn goed; ronduit superieur zijn Coco als een mislukte homoseksuele acteur en Hackett als een ouder wordende Park Avenue-blom. Een scenario van Simon, losjes gebaseerd op zijn toneelstuk The Gingerbread Lady.

Wholly Moses

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Gary Weis. Met o.a. Dudley Moore, Laraine Newman, James Coco, Paul Sand en Jack Gilford.

De grote cast spartelt rond in deze muffe sage over 'heilige' Moore die denkt dat God hem uitverkoren heeft om de joden uit Egypte te leiden. Een paar amusante gedeelten, vooral die met DeLuise, verder een verspilling.

The Diary of Anne Frank

1980 | Oorlogsfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1980. Oorlogsfilm van Boris Sagal. Met o.a. Melissa Gilbert, Maximilian Schell, Joan Plowright, Doris Roberts en James Coco.

Het blijft onlogisch dat Anne Frank louter vloeiend Engels spreekt met de Amsterdammers om haar heen en Gilbert ('Laura' in Little House on the Prairy) doet soms irritant oppervlakkig opgewekt; doch voor wie zich daar overheen zet is deze tv-filmversie van de Pullitzerprijs-winnende dramatisering van het Anne Frank dagboek de moeite waard. De film over het sympathieke joodse meisje dat twee jaar ondergedoken op een zolderkamertje zat voordat ze in een concentratiekamp omkwam, is inhoudelijk getrouw aan het dagboek. En Europese sterren Schell en Plowright doen het goed als Annes ouders.

The French Atlantic Affair

1979 | Thriller

Verenigde Staten 1979. Thriller van Douglas Heyes. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Horst Buchholz, James Coco, Chad Everett en José Ferrer.

Mini-serie in drie delen. Met sterren beladen serie over een grote oceaanstomer waar gemene secteleider Savalas en zijn bende toeslaan en de passagiers en bemanning gijzelen teneinde 70 miljoen dollar in goud te kunnen afpersen. Het thema mag niet nieuw zijn (de luxe-stomer op zee gekidnapped of in gevaar door chantage), maar het plot is het wel (een 'vijfde colonne' onder de passagiers, zodat je niet weet wie vriend of vijand is) en het wordt hier goed uitgewerkt zodat de spanning erin zit en de aandacht wordt vastgehouden. Wordt ook in twee delen uitgezonden. Scenario van de regisseur naar de roman van Ernest Lehman. Het camerawerk is van Ralph Woolsey.

Scavenger Hunt

1979 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1979. Horror van Michael Schultz. Met o.a. Richard Benjamin, James Coco, Scatman Crothers, Ruth Gordon en Cloris Leachman.

Vincent Price sterft en zijn nabestaanden worden praktisch gedwongen elkaar te vermoorden terwille van zijn erfenis door het verzamelen van kastjes, wilde dieren, enz. binnen een bepaalde tijd. Regisseur Schultz verdient de eer voor wéér een film die even slecht is als SERGEANT PEPPER.

The Cheap Detective

1978 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1978. Mysterie van Robert Moore. Met o.a. Peter Falk, Ann-Margret, Eileen Brennan, Sid Caesar en Stockard Channing.

Voor Neil Simon en Peter Falk is een parodie maken op de Bogart-films zoals THE MALTESE FALCON een makkie en zolang het niet ontaardt in het meest voor de hand liggende, is dat nog wel leuk ook.

Reve De Singe

1978 | Familiefilm

Frankrijk​/​​Italië 1978. Familiefilm van Marco Ferreri. Met o.a. Mimsy Farmer, James Coco, Gail Lawrence (Abigail Clayton), Marcello Mastroianni en Gérard Depardieu.

Voor Neil Simon en Peter Falk is een parodie maken op de Bogart-films zoals THE MALTESE FALCON een makkie en zolang het niet ontaardt in het meest voor de hand liggende, is dat nog wel leuk ook.

Ciao maschio

1978 | Drama, Experimenteel

Frankrijk​/​​Italië 1978. Drama van Marco Ferreri. Met o.a. Gérard Depardieu, James Coco, Marcello Mastroianni, Geraldine Fitzgerald en Gail Lawrence.

Een Fransman in New York werkt als belichter bij een feministische theatergroep. Daarnaast heeft hij nog een baantje in een wassenbeeldenmuseum, helpt hij de bejaarden in zijn wijk en zorgt hij voor een toevallig gevonden aapje. De dood van het beestje en de zwangerschap van zijn vriendin doen hem in een crisis belanden, waarbij hij later met het museum - symbool van de westerse beschaving - in vlammen opgaat. Ferreri's cultuurpessimisme krijgt hier een extra-dimensie door de achtergrond van de Newyorkse stadsrand aan de Hudson-oever. Daar woont een treffende verzameling verstotelingen die zichzelf hebben overleefd, hoewel de vrouwen wel overlevingsinstinct hebben en wellicht 'de nieuwe mens' zullen baren. Prachtige rollen van Depardieu, Mastroianni en Fitzgerald compenseren de zwartheid van de film met warmte en ontroering. Het scenario is van regisseur Ferreri, Gerard Brach en Rafael Azcona. Het camerawerk is van Philippe Sarde. Ook bekend als BYE BYE MONKEY.

Charleston

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Marcello Fondato. Met o.a. Bud Spencer, Herbert Lom, James Coco en Michele Starck.

Een rijke misdadiger wil het schip Blue Star laten zinken om de verzekeringspenningen op te strijken, omdat hij niet weet of hij het al dan niet moet verkopen. Dan komt echter de zwendelaar Charleston, die geslepener is dan de misdadiger, ten tonele. Dezelfde formule als in de andere Bud Spencer-films: vuistgevechten, humor en geen doden. Goede bijrollen en een aantal fraaie decors. Het scenario is van de regisseur en Francesco Scardamaglia. Het camerawerk is van Giorgio di Battista.

Murder by Death

1976 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1976. Thriller van Robert Moore. Met o.a. Peter Sellers, Peter Falk, David Niven, Maggie Smith en James Coco.

Laat toneel/scenarioschrijver Neil Simon z'n gang gaan en hij stopt in zo ongeveer elke scène een grap. Zo ook in deze fijne, tikje ouderwetse Agatha Christie-spoof, waarin een groep detectives op een kasteel wordt uitgenodigd om 'de moord van de avond' op te lossen. Ondanks het afgeladen scenario is het vaak lachen met tot de verbeelding sprekende typetjes, als de blinde butler (Guinness) en een rits speurders onder wie Sellers, Falk, en het kostelijke koppel David Niven en Maggie Smith. Overigens is Murder by Death de eerste film van laatbloeier Robert Moore die ook nog de pech had vroeg te overlijden.

The Wild Party

1975 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1975. Drama van James Ivory. Met o.a. James Coco, Raquel Welch, Perry King, Tiffany Bolling en David Dukes.

Een ster van de stomme film, die een succes broodnodig heeft, organiseert een grandioze party om zijn nieuwste film voor te stellen. De gevolgen zijn dramatisch. Een uitschieter in de anders gelijkmatig verlopende carrière van Ivory. De amper verhulde geschiedenis van Fatty Arbuckle, voor de gelegenheid Jolly Grimm genoemd. Ivory heeft lang rondgelopen met het idee om het gedicht van Joseph Moncure March te verfilmen dat handelt over de verwikkelingen rond Arbuckle. Toen Ivory uiteindelijk geldschieters vond, bleken zij van het verkeerde slag te zijn. De film werd uit zijn handen genomen en onderging een hermontage. In Europa is de door Ivory afgeleverde versie van 111m beschikbaar. Coco speelt de hoofdrol en zijn gelijkenis met Arbuckle is opvallend. Welch kreeg de rol van zijn liefje en King die van haar minnaar. Scenario is van Walter Marks. Walter Lassally tekende voor het camerawerk en Laurence Rosenthal zette alles op muziek.

Man of La Mancha

1972 | Musical, Avonturenfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Italië 1972. Musical van Arthur Hiller. Met o.a. Peter O'Toole, Sophia Loren, James Coco, Harry Andrews en John Castle.

In 1965 verscheen de uitbundige Broadwaymusical Man of La Mancha, gebaseerd op Cervantes' tweeluik De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha (1605-1615). Zes jaar - en ruim 2000 voorstellingen - later tekende Peter O'Toole voor de gemoderniseerde filmversie van de musical. De resulterende ruis tussen Cervantes' pennenvrucht en de operettefilm is aanzienlijk, met een playbackende O'Toole als dieptepunt. Gelukkig werd de rasacteur niet geheel ontdaan van zijn natuurlijke waardigheid en kreeg hij de gelegenheid om een gedenkwaardige edelman neer te zetten, een spichtige dwaas met een droge en tegelijkertijd gepassioneerde voordracht. Een goede film met fikse missers.

Such Good Friends

1971 | Erotiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1971. Erotiek van Otto Preminger. Met o.a. Dyan Cannon, James Coco, Jennifer O'Neill, Ken Howard en Nina Foch.

Luckinbill ontdekt in zijn nek. Hij aarzelt geen moment. Dr. Coco is een goede vriend en een uitstekende chirurg, dus weg met de vlek. De operatie verloopt goed, maar de volgende dag doen zich complicaties voor. Er is iets fout gegaan bij de bloedtransfusie. Hij heeft dringend ander bloed nodig. Vrouw Cannon gaat alle vrienden af, op zoek naar bloed, maar die schepen haar een voor een met hypocriete praatjes af. Ondertussen ontdekt ze ook nog dat haar man haar bedroog met haar beste vriendinnen. Zwarte komedie over het thema 'van je vrienden moet je het hebben'. Het geheel zit nogal dik in de verf, maar het valt niet te ontkennen dat het scenario van Elaine May, naar de roman van Lois Gould, enkele briljante momenten kent. Uitstekend spel van een reeks bekende karakteracteurs. Fotografie van Gayne Rescher.

A New Leaf

1971 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1971. Komedie van Elaine May. Met o.a. Walter Matthau, Elaine May, Jack Weston, George Rose en William Redfield.

Playboy en verstokt vrijgezel Matthau komt op een dag tot de ontdekking dat hij het fortuin dat hij erfde volledig heeft verbrast. Hij besluit nog een nachtje de bloemetjes buiten te zetten, om daarna afscheid te nemen van het leven, maar zijn butler Rose overtuigt hem ervan dat het een beter idee is uit te kijken naar een vrouw... met een goed voorziene bankrekening. Zwarte komedie, die sprankelende momenten kent maar op andere ogenblikken ongeïnspireerd overkomt. Omdat zij geen inspraak meer had over het eindproduct, distantieerde regisseuse/scenarioschrijfster/actrice May zich van de film, die volgens haar is verknoeid door een onkundige montage. Matthau en zijn rijke slachtoffer May leiden echter op schitterende wijze een knappe cast. Gebaseerd op het verhaal The Green Heart van Jack Ritchie. De fotografie was in handen van Gayne Rescher.

Tell Me That You Love Me, Junie Moon

1970 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1970. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. Liza Minnelli, Ken Howard, Robert Moore, James Coco en Kay Thompson.

Een bewogen verhaal over drie randfiguren die besluiten te gaan samenwonen: Minnelli met een verminkt gelaat, epilepticus Howard en de aan een rolstoel gebonden homoseksueel Moore. De kluchtige, melodramatische en gevoelige momenten vloeien vakkundig in elkaar over in één van de beste Preminger-films.

End of the Road

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Aram Avakian. Met o.a. Stacy Keach, Harris Yulin, Dorothy Tristan, James Earl Jones en Grayson Hall.

Keach en Jones spelen hun rol aangrijpend in deze goed geconstrueerde verfilming van John Barth's bizarre roman. Een labiele docent aan de universiteit raakt betrokken bij de vrouw van een professor. Tristan is bijzonder goed in haar uiterst belangrijke en moeilijke rol. Bij vertoning op tv is het waarschijnlijk dat erin geknipt wordt.

The Littlest Angel

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Joe Layton en Walter C. Miller. Met o.a. Johnny Whitaker, Fred Gwynne, Cab Galloway, E.G. Marshall en John McGiver.

Michael, een schaapherdersjongen, komt de Hemel binnen maar heeft enige noten op zijn zang alvorens de 'Kleinste Engel' te worden. Hij wordt daarbij vaderlijk terzijde gestaan door Patience, de Bewaarengel. Een heerlijke komedie.

Generation

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van George Schaefer. Met o.a. David Janssen, Kim Darby, Carl Reiner, Peter Duel en Andrew Prine.

Druilerige komedie naar Broadwaystuk over pas getrouwd stel. Vader van meisje wordt boos als de echtgenoot zelf de bevalling wil begeleiden. Net een tv-stuk.